Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az EKB szemét is felnyitották a gyenge adatok

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. február 18.   09:46

May a héten ismét európai vezetőkkel találkozik Pénteken emelkedés jellemezte az európai indexeket. A FTSE100 0,5%-ot, a CAC40 1,8%-ot, a DAX pedig 1,9%-ot emelkedett. Francois Villeroy, az EKB tagja meglehetősen aggódó nyilatkozatot tett. Szerinte az...

May a héten ismét európai vezetőkkel találkozik

Pénteken emelkedés jellemezte az európai indexeket. A FTSE100 0,5%-ot, a CAC40 1,8%-ot, a DAX pedig 1,9%-ot emelkedett.


Francois Villeroy, az EKB tagja meglehetősen aggódó nyilatkozatot tett. Szerinte az európai gazdaság lassulása már elég jelentős ahhoz, hogy a jegybanki monetáris politika változását tegye szükségessé, ha világossá válik, hogy nem átmeneti lassulásról van szó. Az EKB hivatalos nyilatkozatai arról szólnak, hogy a nyár végéig nem lesz kamatemelés, a piac viszont már régebb óta aggódik a gazdaság teljesítménye miatt, így az egész évre nem áraznak kamatemelést. Pénteken Mario Draghi és az EKB vezető közgazdászának, Peter Praet-nek a beszédére figyel majd a piac. Elsősorban egy új TLTRO program indítására vonatkozó utalások lehetnek majd kulcsfontosságúak. Benoit Coeure, az EKB francia tagja pénteken már tett utalásokat egy újabb célzott finanszírozási program elindítására.


A spanyol miniszterelnök április 28-ra írta ki az előrehozott választást. A kampány és a választás egyik fő témája várhatóan a katalán függetlenség kérdése lesz, hiszen az előrehozott választásokra is azért volt szükség, mert a katalánok nélkül egyik oldal sem volt kormányzóképes, és a friss közvélemény-kutatások szerit is közel van a két nagypárt támogatása egymáshoz. A spanyol politika törékenységét jól mutatja, hogy négy év alatt már a harmadik választást tartják.


Theresa May a héten ismét európai vezetőkkel találkozik, hogy megpróbáljon jobb Brexit megállapodást kiharcolni, bár az EU már többször elzárkózott a további engedményektől. A brit parlament február 27-én szavaz a kilépési javaslatról, a múlt heti szimpátia szavazás alapján még mindig nincs meg a szükséges támogatás.

Leszállították a Commerzbank tőkekövetelményét

Az EKB 25 bázisponttal csökkentette a Commerzbank tőkekövetelményét, amivel lényegében azt ismerték el, hogy a bank az elmúlt években jelentősen javította kockázati profilját, csökkentette a hitelkockázatát. Így az EKB már csak 10,11%-os CET1 tőkemegfelelést ír elő a Commerzbank számára, ezt 12,9%-os mutatójával könnyedén teljesíti a német bank.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben