Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Szimpátia szavazást bukott May

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. február 15.   10:10

Rosszul indult az év az autógyártóknak Az európai tőzsdeindexek többsége csökkent tegnap. A CAC40 0,2%-ot, a DAX 0,7%-ot csökkent, miközben a FTSE100 index 0,1%-ot emelkedett. Tegnap a brit parlament szimpátia szavazást tartott arról,...

Rosszul indult az év az autógyártóknak

Az európai tőzsdeindexek többsége csökkent tegnap. A CAC40 0,2%-ot, a DAX 0,7%-ot csökkent, miközben a FTSE100 index 0,1%-ot emelkedett.


Tegnap a brit parlament szimpátia szavazást tartott arról, hogy támogatják-e a brit kormány Brexit stratégiáját. A jogi következmények nélküli szavazás 302:258 arányban elbukott. Valószínűleg a Konzervatív párt ezt a proxy szavazást próbálta felhasználni, hogy felmérjék a kilépési tervezet támogatottságát, de nem merték magát a kilépési tervezetet napirendre tűzni. Az eredmény alapján még mindig hiányzik a támogatás a Brexit tervezet elfogadásához, azonban a képviselők egy része engedékenyebb álláspontra helyezkedhetett a határidő közeledtével, mert legalább már nem 2/3:1/3 arányban szavazták le Mayt. Azt, hogy a szavazásnak ezúttal nem volt tétje, az is mutatja, hogy mintegy 90 képviselő nem szavazott. Vagyis May ismét mehet vissza már-már szokásos, előrehaladást nélkülöző Canossa-járására Brüsszelbe.


Rosszul indult az év Európában az autógyártóknak. Januárban 4,6%-kal estek vissza ez eladások az előző évhez képest. A nagy piacok közül a német eladások 1,4%-kal, az olasz eladások 7,5%-kal, a francia értékesítések pedig 1,1%-kal estek vissza. Magyarországon viszont 9,2%-kal több autó talált gazdása, mint egy évvel korábban. A Volkswagen csoport 6,4%-kal, a BMW 3,1%-kal, a Daimler pedig 1,5%-kal kevesebb autót értékesített, mint az előző évben.

Bizonytalan a Commerzbank 2020-as célja

A Commerzbank pénzügyi igazgatója szerint előfordulhat, hogy a cég 2020-ban mégsem fogja elérni a 6%-os saját tőke arányos jövedelmezőséget. A hír nem igazán hatott negatívan az árfolyamra, hiszen az elemzők eddig is 4-5,5% közötti saját tőke arányos jövedelmezőségre számítottak, és nem hittek a menedzsment előrejelzésében.

Közel 5%-os növekedés a Lufthansánál

Januárban a Lufthansa csoport utas száma 4,8%-kal növekedett és már meghaladta a 9 millió főt. A kapacitáskihasználtság mérsékelten javult, 76,2%-ra.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben