Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hírözön

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. január 29.   09:34

Erste kommentár Ma számos módosító indítványt tárgyalnak a Brexit kapcsán az Egyesült Királyságban, amely oda vezethet, hogy végül nem a May által javasolt forgatókönyv szerint mennek tovább...

Erste kommentár

Ma számos módosító indítványt tárgyalnak a Brexit kapcsán az Egyesült Királyságban, amely oda vezethet, hogy végül nem a May által javasolt forgatókönyv szerint mennek tovább a dolgok. Ilyen például a Corbin által javasolt új referendum kiírása. Mindeközben Liu He kínai miniszterelnök-helyettes az USA-ba érkezett a kereskedelmi tárgyalások folytatására. Az Allergan ma teszi közzé negyedéves jelentését, amelyből megtudhatjuk a cariprazine elmúlt háromhavi teljesítményét, ami segít a Richter profit előrejelzésben. S ha szerencsénk van, akkor azt is megtudhatjuk, hogy mi történt az Allergan-FDA tárgyalásokon az Esmya amerikai bevezetése kapcsán. Itthon pedig az MNB tart kamatdöntő ülést. Ugyan kamat változtatásra sem mi, sem a piac nem számít, de a döntés utáni közleményt árgus szemekkel figyeli a piac. Különben ebben sem számítunk változásra a decemberi közleményhez képest.


A DAX már kezd túlzásba esni a korrekció tekintetében, legalábbis ami a rövidtávú indikátorokat illeti. Ez azt jelenti, hogy a kezdeti gyengélkedést követően akár valamiféle fordulat is lehet az árfolyamban a nap során. A BUX tegnap szembement a piacokkal. Ma viszont már nem tudja a nemzetközi hangulat alól kivonni magát, így természetesnek tekinthető valamiféle csökkenés záróárként.

Továbbra sem érkeznek adatok az USA-ból

Kitartottak a kezdeti mínuszok tegnap az amerikai részvénypiacon, miután a Caterpillar gyenge 2019-es várakozása és az Nvidia profitwarningja rányomta bélyegét a kereskedésre. A Nasdaq 1,1%-kal, a Dow és az S&P500 0,8%-kal esett vissza. Ma hajnalban kissé tovább fokozta a rossz hangulatot, hogy az USA tovább növelte a nyomást a Huawei-en, és ez valószínűleg nem vet jó fényt a héten tartandó kereskedelmi tárgyalásokra, amelyek előkészülete már zajlik.


Egyelőre további csúszások várhatóak az amerikai makroadatok közlésében a következő két hétben, hiába került feloldásra átmenetileg a részleges kormányzati leállás. A több mint egy hónapja nem működő hivataloknak sok munkát kell behoznia, ezért például a szerdai GDP adatot vagy a csütörtöki személyi jövedelmek és kiadások egyenlegét sem fogják publikálni. Hivatalos időpont ezen adatok közlésére még nem érkezett.


Kemény szankciókat vetett ki az USA a venezuelai PDVSA állami olajvállalat ellen, ami gyakorlatilag megszünteti az ország USA-ba irányuló olajexportját. Ez elsőre nagy érvágásnak tűnhet Venezuela szempontjából, mivel az olajuk többségét amerikai finomítók vásárolták fel, azonban Kína valószínűleg bejelentkezik ezért az olajért, így ez egyelőre kisebb érvágás lesz az ottani rezsimnek.


A vártnál ugyan kissé jobb lett, de nem sikerült érdemi felpattanást mutatnia a dallasi Fed feldolgozóipari indexének januárban. Az index értéke 1 pont lett a várt -2,7 és az előző havi -5,1 pontot követően.

Újabb lépés, vádemelés a Huawei ellen

Oldalazás jellemezte ma az ázsiai piacokat. A Nikkei 0,1%-ot, a Shanghai index 0,3%-ot emelkedett, miközben a Hang Seng 0,3%-ot csökkent.


Az amerikai igazságügyi minisztérium vádat emelt a kínai Huawei pénzügyi igazgatója ellen, akit korábban Kanadában letartoztattak, majd házi őrizetbe helyeztek. A vádak között banki csalás és kereskedelmi titkok ellopása is szerepel. Ezzel tovább súlyosbodott az USA és Kína közti kereskedelmi háború. Azonban a piacok nyugodtan fogadták a hírt, látszólag bíznak benne, hogy a feleknek sikerül külön kezelnie az esetet az átfogó kereskedelmi tárgyalásoktól.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX és az FTSE is pluszban volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben