Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A Moody’s szerint a spanyol bankrendszernek akár 105 milliárd eurós többletforrásra is szüksége lehet

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. október 2.   10:10

ArcelorMittalAz ArcelorMittal tartósan bezárja a franciaországi Florange-ben található gyárának egyes részeit. A leépítés a gyárban foglalkoztatott 2.000 emberből 600 főt érint. A lépésre a gyenge európai kereslet miatt kényszerül az acélipari óriásvállalat. Maga a leépítés a költségcsökkentésen keresztül...

ArcelorMittal
Az ArcelorMittal tartósan bezárja a franciaországi Florange-ben található gyárának egyes részeit. A leépítés a gyárban foglalkoztatott 2.000 emberből 600 főt érint. A lépésre a gyenge európai kereslet miatt kényszerül az acélipari óriásvállalat. Maga a leépítés a költségcsökkentésen keresztül pozitívan befolyásolhatja majd a cég eredményét.
Banco Santander, Banco Bilbao
A Moody’s számításai szerint a spanyol bankrendszernek akár 105 milliárd eurós többletforrásra is szüksége lehet, ami duplája a pénteken Spanyolország által publikált értéknek, azonban a Banco Bilbao és a Banco Santander tőkehelyzete szerintük is megfelelő.

A Banco Santander 1,25 milliárd dollár értékben tervez kibocsátani különböző tranchekre (eltérő tulajdonságokkal bíró részsorozatokra) bontott autóhitelekből összeállított kötvénycsomagot. Az elszámolásra október 10-én kerül sor. A kibocsátott sorozatok felső 55%-a A (A1, A2 és A3) hitelbesorolást kapott a Moody’s-tól.

A Nomura továbbra is alulsúlyozásra javasolja a spanyol bankrendszert, azonban közülük a Banco Bilbaot preferálja.
Bayer
A Bayernek 13.900 dollár (10.700 euró) büntetést kell fizetnie, rovarirtó szereinek téves márkafeltüntetése miatt. A hírnek az alacsony büntetési tétel miatt nincs árfolyamhatása.

A Bayernek egy bírósági döntés következményeként kártérítést is kell fizetnie 4 millió euró értékben, azonban ennek részvényenkénti hatása elenyésző, ezért árfolyamhatással ez sem jár.
BMW, Daimler
A BMW a Mitsubishi-tól megvásárolt Nedcar nevű gyárban fogja gyártani a Mini modelleket 2014 második felétől kezdődően.

A Kepler befektetési bank 47-ről 33 euróra csökkentette a Daimler célárát, ajánlását pedig az eddigi vételről csökkentésre módosította. A BMW célárát is módosították, de kisebb mértékben, ott 71-ről 66 euróra csökkentették a célárat.

A Daimler teherautó- és busz gyártással foglalkozó üzletágának vezetője szerint 2012-ben 10-20% között lehet a növekedés Észak-Amerikában. Az amerikai piac mellett még Japánban várnak komolyabb növekedést, és a kettő együtt remélhetőleg képes lesz ellensúlyozni a fő piacnak tekintett Európában tapasztalható visszaesést.
Fiat
A második legnagyobb orosz városba, a Szentpétervárra tervezett gyár építését egyelőre elhalasztja a Fiat, az európai túlkapacitásra hivatkozva. A 850 millió eurós beruházás jövőre készült volna el, és évente 120.000 egység lett volna a kapacitása. A Fiatnak azonban elegendő jelenlegi európai gyártókapacitása, hogy az orosz piacot is kiszolgálja, ezért a tervezett üzem építését pár évre elhalasztják. Sergio Marchionne vezérigazgató szeptember végén Párizsban azt nyilatkozta, hogy a cég folyamatosan dolgozik az orosz terjeszkedési stratégiáján, és helyi bankokkal is folyamatosan egyeztetnek. Hatalmas lehetőségek vannak az orosz piacon, ezért a Fiat most a terepjárójával akar betörni a piacra. Az olasz gyáregységek jelenleg 50%-os kihasználtsággal működnek.

Az orosz új autó piac 15%-kal 1,9 millió darabra nőtt az év első 8 hónapjában. A Fiat csoport eladásai eközben 74%-kal csökkentek 5.054 darabra, miközben a terepjáró eladásai megháromszorozódtak, 2.957 darabra.
Infineon
Az Infineon részvények ajánlását eladásról vételre minősítette fel az S&P.

A Morgan Stanley 6,5-ről 5,6 euróra csökkentette az Infineon célárát.
Lufthansa
A légitársaságokat tömörítő IATA (Nemzetközi Légiszállítási Szövetség) 37%-kal növelte meg az idei évre vonatkozó eredményvárakozásait a szektortól. A növekedés motorja Ázsia és USA lehet, azonban a szövetség becslései szerint az alacsony profit ráta következtében Európában 0,9 milliárd euró lehet az iparág vesztesége.
Nokia, Siemens
A Nokia részvényeit az eddigi semlegesről alulteljesítőre módosította a Credit Suisse.

A Nokia és a Siemens közös leányvállalata értékesítette IPTV üzletágát az Accenture számára. További részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra. A hír olyan szempontból nem meglepő, hogy a vállalat nemrég jelentette be, hogy stratégiai célként kezeli a portfoliótisztítást, és csak a mobiltelefonos adatátvitelhez tartozó üzletágait fogja megtartani, ilyen szempontból pedig az IPTV üzletág is kilógott a sorból, vagyis értékesítése várható volt. A tranzakció volumene nem jelentős a Siemens és a Nokia méretéhez hasonlítva, ezért árfolyamhatásra nem számítunk, azonban a hír pozitív.

A Nokia és a Siemens közös, hálózatfejlesztéssel foglalkozó leányvállalata a hullámhossz optimalizálásával igyekszik tovább növelni a jelenleg leggyorsabbnak számító LTE technológia átviteli sebességét.

A Siemens jelentős megrendelést kapott Dél-Koreától gázturbinájú erőművek létesítésére. A megállapodás a karbantartási munkálatokat is tartalmazza az elkövetkező 10 évre.
Telefonica
A Telefonica 153.750 mobiltelefon előfizetőt veszített júliusban, piaci részesedése pedig 37,91%-ról 37,61%-ra csökkent. A vezetékes szolgáltatás esetében csak kisebb mértékű csökkenés volt tapasztalható, piaci részesedése 48,67%-ról 48,63%-ra változott.

A Telefonia csehországi leányvállalata 153,2 millió dollár értékben bocsátott ki kötvényeket, nagyrészt lejáró hiteleinek újrafinanszírozására illetve általános vállalati célokra, melyet nem fejtettek ki részletesen.

Az Espirito Santo 9,4 euróra csökkentette a Telefonica célárát, részvényeit pedig eladásra javasolja. A jelenlegi árfolyam 10,42 euró, vagyis a célár 10%-kal alacsonyabb a jelenlegi árfolyamnál.
Total
A Total bejelentette, hogy Ugandában csak 2017-ben fogja megkapni az engedélyt az olajkitermelésre, egy évvel később, mint amire eredetileg számítottak. A cég illetékese közölte, hogy folyamatosak az egyeztetések az ugandai kormánnyal, hogy minden szükséges engedélyt megkapjanak, és várhatóan 2017 végén fogják az első hordó olajat a felszínre hozni. A késés oka, hogy viták vannak egyes vállalatok és az ugandai kormány között. A Lake Albert régióban, ahol más olajtársaságoknak is van kitermelési joguk, kb. 2,5 milliárd hordó olaj található a föld alatt. A Total közölte, hogy 2020-ig napi 230.000 hordó olaj kitermelését tervezi. A következő években 650 millió dolláros beruházást tervez a cég Ugandában.
UniCredit
Az UniCredit 350 millió euró értékben bocsátott ki 2015-ben lejáró kötvényeket 4,375%-os kamatozás mellett. A hozamszint a német államkötvények hozamát 105 bázisponttal, a bankközi kamatswap ügyletek hozamát pedig 310 bázisponttal haladja meg.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben