Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem, nem és nem

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. január 22.   09:51

May nem ismer kompromisszumot Kisebb csökkenés jellemezte tegnap az európai részvényindexeket. A DAX 0,6%-ot, a CAC40 0,2%-ot csökkent, míg a FTSE100 oldalazott. Theresa Maynek tegnap kellett volna bemutatnia kormányának B...

May nem ismer kompromisszumot

Kisebb csökkenés jellemezte tegnap az európai részvényindexeket. A DAX 0,6%-ot, a CAC40 0,2%-ot csökkent, míg a FTSE100 oldalazott.


Theresa Maynek tegnap kellett volna bemutatnia kormányának B tervét a Brexittel kapcsolatban. A múlt heti csúfos kudarc ellenére az új terv megegyezik a régivel, annyi ígérettel, hogy Theresa May ismét megígérte, hogy igyekszik egyeztetni és finomítani a javaslatot az Európai Unióval. Továbbá May kijelentette, hogy nem akar újabb népszavazást, nem akar megállapodás nélküli Brexitet és nem akarja a március végi határidő meghosszabbítását sem. Vagyis továbbra sem tudjuk pontosan, hogyan szeretné Theresa May tető alá hozni a megállapodást, azt leszámítva, hogy az idő előrehaladtával növeli a nyomást a parlamenti képviselőkön.


Bára  kormány változatlanul elzárkózik az új népszavazástól a Munkáspárt vezetője Jeremy Corbyn egyik parlamenti javaslata pont, hogy új népszavazás kiírására irányul. Hasonló javaslatoktól eddig az ellenzéki pártok is elzárkóztak, így ez egy jelentős fordulat a Brexit kapcsán. A javaslatról a régi-új Brexit B tervvel egy napon, január 29-én szavazhatnak majd. Ezzel továbbra is minden lehetséges kimenetel változatlanul a játékban marad.


A Goldman véleménye szerint a múlt heti brit parlamenti szavazással megnőtt az esélye annak, hogy a Britek végül mégis az EU tagjai maradnak és valószínűnek tartják, hogy egy újabb népszavazásra kerül sor, amin már a Bremain pártiak győzedelmeskednek. Ennek hatására pedig a font erősödésére számítanak a főbb devizákkal szemben.


Az IMF tegnap csökkentette az európai növekedési kilátásokat. Főként a 2019-es GDP előrejelzést vágták vissza. A német növekedést 1,9%-ról 1,3%-ra, az olasz növekedési kilátásokat pedig 1%-ról 0,6%-ra vágták vissza.


 

2019-re is jó évet vár az Adidas

Az Adidas vezérigazgatója szerint 2109 is jó év lesz a cég számára. Az árbevétel és az eredmény tekintetében is növekedésre számít, ami egybecseng az elemzői várakozásokkal is, így bár a hír pozitív, de árfolyamhatásra nem számítunk.


 

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben