Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Szinteken az indexek

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. január 11.   09:15

Erste kommentár Miközben továbbra is jó a hangulat annak köszönhetően, hogy a befektetők bizakodóak a január végén folytatódó kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások és a Fed galamb felé...

Erste kommentár

Miközben továbbra is jó a hangulat annak köszönhetően, hogy a befektetők bizakodóak a január végén folytatódó kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások és a Fed galamb felé hajló hangvétele miatt, addig az indexek komoly ellenállási szintekhez érkeztek. Míg az S&P500 index esetében 2.600 pont környékén van ez az érték, a DAX esetében 12.000 pont a kritikus szint, addig a BUX index esetében a lokális maximum 41.000 pont környékén van. Ezekkel a szintekkel küzdenek az indexek, amelyek remélhetőleg és várhatóan csak átmenetileg állítják / állították meg az emelkedést.


A mai napon az általános jó hangulatban oldalazásra és kismértékű pozitív zárásra számítunk mind a DAX, mind a BUX index esetében.

Január végén folytatódnak a tárgyalások

A gyengébb kezdés után emelkedés jellemezte a tegnapi napot az amerikai részvénypiacon, a vezető indexek 0,4-0,5%-kal kerültek feljebb.


Az ügyhöz közel álló források szerint január 30-31-én Washingtonba látogat a kínai miniszterelnök-helyettes, Liu He, aki kínai oldalról az USA-val folytatott kereskedelmi tárgyalások vezető embere. Liu majd Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszterrel, illetve Robert Lighthizerrel, Trump fő kereskedelmi tanácsadójával találkozik, ezzel igen magas rangra emelve a további tárgyalásokat. A találkozó lehetőségéről Steven Mnuchin pénzügyminiszter is beszélt a tegnapi nap folyamán, ő azonban konkrét időpontot még nem mondott.


A további jó hangulatot részben az fűtötte, hogy Jerome Powell Fed elnök tegnap megismételte, hogy a Fed jelenleg megengedheti magának, hogy türelmes és flexibilis legyen. Powell szerint a jegybank most kivárhat, hogy miként alakul a gazdaság, és majd annak fényében emelhet tovább az alapkamaton vagy hagyhat fel a kamatemeléssel. Egy szó mint száz, márciusban könnyen elképzelhető, hogy felhagy a negyedévenkénti kamatemeléssel a Fed, és azután is csak akkor emel tovább, hogy ha kedvező makrogazdasági adatok érkeznek addig.


Powell mellett Richard Clarida Fed elnökhelyettes is hasonló hangnemet ütött meg tegnap a monetáris politikával kapcsolatban. Clarida szerint a szigorúbb pénzügyi kondíciók és a globális gazdasági növekedés lassulása olyan szembeszelet jelent az utóbbi hónapokban, ami indokolja, hogy a Fed kivárjon a további kamatemelésekkel.


Nemzeti vészhelyzetre hivatkozna Donald Trump a mexikói határra tervezett fal finanszírozását illetően, amennyiben nem sikerül az Amerikai Kongresszuson átvinnie a javaslatot. Azt, hogy ezelőtt még mennyi ideig húzná a kormányzati leállást, egyelőre nem tudni.

Erős hetet zárt a kínai jüan

A hét utolsó kereskedési napján is emelkedtek az ázsiai tőzsdeindexek. A Nikkei 1%-ot, a Shanghai index 0,7%-ot, a Hang Seng pedig 0,5%-ot emelkedett.


2005 óta a legjobb hetét zárta a kínai jüan 1,5%-os erősödésével. A jüan annak ellenére erősödött, hogy a kínai jegybank a tartalékráta csökkentésével lényegében monetáris lazítást jelentett be. A deviza erősödése részben a kereskedelmi tárgyalásokról szóló híreknek köszönhető, de nagyobb részt a Fed óvatos kommentjei okozták.


Hó végén, 30-31-én folytatódnak a kereskedelmi tárgyalások Amerika és Kína között. Az előrelépéseket jelzi, hogy ezúttal várhatóan az amerikai pénzügyminiszter is csatlakozik az egyeztetéshez.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív, az európaiak a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben