Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csordogálnak a pozitív hírek

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2019. január 8.   09:49

Erste kommentár Miközben újabb (nem szavazó) Fed kormányzó ütött meg galamb hangvételt, a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokhoz – meglepetésre – csatlakozott a kínai miniszterelnök-helyettes, Liu...

Erste kommentár

Miközben újabb (nem szavazó) Fed kormányzó ütött meg galamb hangvételt, a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokhoz – meglepetésre – csatlakozott a kínai miniszterelnök-helyettes, Liu He is, pedig a tárgyalások eredetileg miniszter-helyettesi szintre volt kalibrálva. Ez pedig örömet hozott a piacokra, hiszen azt mutatja, hogy a kínai fél mielőbb szeretne megállapodni. A Brexit kapcsán pedig sokan a legrosszabbra, a rendezetlen kilépésre készülnek. A döntéshozók azon is gondolkoznak, hogy hogyan lehetne fenntartani a jelenlegi jogi állapotot március 29-e után is.


A piacok amúgy rövidtávú korrekciós fázisban vannak, s ilyen oldalról vizsgálva az árfolyammozgásokat, a jelenlegi oldalazás (kis csökkenés - kis emelkedés) jó képet fest elénk. vagyis a várható enyhe emelkedés a DAX-ban és remélhetőleg a BUX-ban is jó viselkedésnek tekinthető.

Nagyon meg szeretne állapodni USA és Kína

Kitartott tegnap is a jó hangulat az amerikai részvénypiacokon, a Dow 0,4%-kal, az S&P500 0,7%-kal, a Nasdaq 1,3%-kal került feljebb.


Az emelkedést részben az USA és Kína közti kereskedelmi tárgyalások felől érkező optimizmus fűtötte. Az amerikai kereskedelmi miniszter, Wilbur Ross szerint nagyon jó esély van arra, hogy a két ország megállapodjon a főbb vitapontok kérdésében. Emellett az is pozitív, hogy a tegnap kezdődött személyes tárgyalásokon a kínai miniszter-helyettes, Liu He is megjelent, ami a kínai fél elkötelezettségét bizonyítja.


Eközben újabb Fed jegybankár vágta vissza idénre tervezett kamatemeléseinek számát. Ezúttal az atlantai Fed elnöke, Raphael Bostic, aki idén nem szavazótag nyilatkozta azt, hogy míg tavaly ilyenkor 2 kamatemelést tartott elképzelhetőnek 2019-re, most inkább már csupán egyet preferálna. Ezzel csatlakozott azon jegybankárok táborához, akik a mostani gazdasági helyzetben csak nagyon óvatosan járnának el a további kamatemelésekkel. Ha idén lefelé mutató kockázatok materializálódnának, akkor Bostic egyszer sem emelne kamatot, míg ha a felfelé mutatók, akkor kétszer is emelne.


Ugyan az ISM szolgáltatóipari indexe elmaradt a várttól az USA-ban, azonban nem láttunk akkora negatív meglepetést, mint amit korábban a feldolgozóipari adatnál. Az index értéke 57,6 pont lett a várt 58,5 és az előző havi 60,7 ponttal szemben. Ez az érték továbbra is jócskán az 50-es, még éppen bővülést jelző szint felett van.


A J.P. Morgan tegnapi egészségügyi konferenciáján több nagy gyógyszercég és biotech vállalat vezetője is azt nyilatkozta, hogy aktívak szeretnének lenni a felvásárlások terén, így tovább folytatódhat az a hullám, amit az utóbbi hetekben a szektorban láthattunk. A hírek tovább fűtötték a biotech részvények árfolyamát.

Profitwarning jött az Apple riválisától is

Vegyesen teljesítettek az ázsiai indexek. A Shanghai index 0,3%-ot csökkent, míg a Hang Seng 0,2%-ot, a Nikkei pedig 0,8%-ot emelkedett.


Múlt héten az Apple közölt profitwarningot, most pedig dél-koreai riválisa, a Samsung publikált a vártnál jóval gyengébb előzetes eredményt. A negyedik negyedéves operatív profit csak 10,8 ezermilliárd won volt, szemben a 13,8 ezermilliárd wonos várakozással. Az előzetes adatokból nem derül ki, hogy mely szegmens teljesített a vártnál gyengébben, de tavalyhoz képest valószínűleg a memóriagyártás mellett az okostelefonokból származó eredmény is csökkenhetett. Az árfolyam az elmúlt hónapok gyenge teljesítményét követően most már nem reagált érdemben a gyenge számokra.


Kim Dzsongun ismét Kínába utazott, immáron negyedszer, hogy a kínai elnökkel egyeztessen. Az egyezetések egyik fontos témája várhatón a nukleáris leszerelési program lesz.


11 milliárd dollárral 3072 milliárd dollárra emelkedett decemberben a kínai devizatartalék, ami a vártnál 1 milliárd dollárral nagyobb növekedés.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben