Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

20 havi mélyponton a német államkötvények hozama

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. január 3.   09:54

Decemberben javult az üzleti bizalom Olaszországban Vegyesen indították az évet az európai részvényindexek. A CAC40 0,9%-ot csökkent, a FTSE100 lényegében stagnált, míg a DAX 0,2%-ot emelkedett. A 10 éves...

Decemberben javult az üzleti bizalom Olaszországban

Vegyesen indították az évet az európai részvényindexek. A CAC40 0,9%-ot csökkent, a FTSE100 lényegében stagnált, míg a DAX 0,2%-ot emelkedett.


A 10 éves német államkötvények hozama tegnap 6 bázispontot csökkentett, így 20 havi mélypontra, 18 bázispontra esett. A hozamok esésében az inflációs várakozások további csökkenése és a piacok kockázatkerülő magatartása is szerepet játszott.


Közbeavatkozott az EKB és felügyeleti biztosokat rendelt ki a bajba jutott 10. legnagyobb olasz bankhoz, a Banca Carige-hez. A bank részvényeivel való kereskedést felfüggesztették. A lépésre az után került sor, hogy a bank igazgatósági tagjainak nagy része lemondott.


Decemberben javult az olasz üzleti bizalom, köszönhetően annak, hogy már látszott, hogy sikerül megegyezésre jutni az olasz költségvetésről. Decemberben az olasz feldolgozóipari beszerzési menedzser index 48,6 pontról váratlanul 49,2 pontra emelkedett. Ugyanakkor nem okozott meglepetést sem a német, sem pedig az eurózónás végleges decemberi beszerzési menedzser index, mindkettő az előzetes értélnek megfelelően alakult: 51,5 pont lett Németországban és 51,4 pont az Eurózónában.

Év végén is sokan szálltak repülőre

A Ryanair 12%-kal, 10,3 millió főre növelte decemberi utas számát. A kapacitás kihasználtság továbbra is nagyon magas, 95% volt. A Wizz Air forgalma 18,3%-kal emelkedett 2,66 millió utasra, 88,8%-os kapacitáskihasználtság mellett.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben