Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megúszta, mégis távozhat May

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. december 13.   10:16

Kamatdöntő ülést tart ma az EKB Jelentős emelkedést mutattak tegnap az európai piacok. A DAX 1,4%-ot, a FTSE MIB 1,9%-ot, a CAC40 pedig 2,2%-ot emelkedett. Nem járt sikerrel a Theresa May ellen indított bizalmatlansági indítvány,...

Kamatdöntő ülést tart ma az EKB

Jelentős emelkedést mutattak tegnap az európai piacok. A DAX 1,4%-ot, a FTSE MIB 1,9%-ot, a CAC40 pedig 2,2%-ot emelkedett.


Nem járt sikerrel a Theresa May ellen indított bizalmatlansági indítvány, miután pártjának képviselői 200:117 arányban bizalmat szavaztak neki. Gyakorlatilag 2/3-os támogatást szerzett May, ami bőven elég ahhoz, hogy miniszterelnök maradjon egyelőre, viszont nem tűnik elégnek ahhoz, hogy a Brexit megállapodást sikerre vigye. A font enyhén gyengült az euróval szemben a bejelentést követően, hiszen azt mutatja, hogy nincs meg a kellő támogatottsága ahhoz, hogy véghezvigye a Brexit megállapodást, vagyis a szavazás eredménye a Hard Brexit esélyét valószínűsíti. Theresa May párttársainak megígérte, hogy a következő választáson, 2022-ben már nem ő fogja irányítani a pártot, a Brexit lezárását követően lemond.


Az olasz kormány végül engedett az európai nyomásnak és 2,04%-os költségvetési hiánycélt jelentett be, míg korábban 2,4%-os hiánnyal terveztek. Az EU által elvárt 2,0%-os hiánycél még így sem teljesül, de ez a mostani javaslat már megfelelő kompromisszumnak tűnik. A költségvetési reform nagy áldozata a nyugdíjreform lett, a korábbi 6,7 milliárd euróról 4,7 milliárd euróra faragták az erre szánt extra kiadásokat.


Kamatdöntő ülést tart ma az EKB. A jegybanki kondíciókon valószínűleg nem változtatnak és nagy valószínűséggel hivatalosan is bejelentik, hogy év végével véget ér az eszközvásárlási program. A jegybanki közleményben elsősorban a lejáró eszközök újra-befektetésével kapcsolatos technikai jellegű részletek lehetnek érdekesek. Várhatóan nagyobb rugalmasságot kap majd az EKB az újra-befektetések időzítésében és akár 6 hónap is rendelkezésére állhat. Ezen kívül a kockázatok hangsúlyozása lehet még újdonság a közleményben, illetve Draghi nyilatkozatában, hiszen az elmúlt időszakban növekedtek az európai kockázatok.

Marginális növekedés a BMW-nél

A BMW csoport globális eladásai 0,8%-kal növekedtek novemberben a tavalyi év azonos hónapjához képest. Az elektromos autók eladásai egyre kisebb mértékben tudnak növekedni, novemberben már csak 26,1% volt a növekedés mértéke.

Ismét a régi nóta a német bankoknál

Noha már sokszor szóba került az elmúlt évek során, ismét a Deutsche Bank és a Commerzbank esetleges összeolvadása mozgatja a piacot. Az ügyhöz közel álló források szerint a német kormány konkrét intézkedések után kutat, amivel esetlegesen megkönnyíthetné a két bank összeolvadását. Ez például olyan törvénymódosításokat tartalmazhat, amik csökkentenék az összeolvadás potenciális költségeit. Mindezek ellenére a lehetséges összeolvadás csupán egy a több lehetséges opció közül a források szerint, amivel Németország meg szeretné erősíteni gyengélkedő bankszektorát. A hírekre tegnap a Deutsche Bank árfolyama 5%-kal, a Commerzbanké 6%-kal emelkedett, és ma reggel is tovább emelkedik. Ezt azonban érdemes fenntartásokkal kezelni, ugyanis hasonló szcenáriót már többször láthattunk az elmúlt években, mégis történelmi mélypont környékén a Deutsche Bank.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben