Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - a Fiat vezér cáfolta a távozásával kapcsolatos hírekek

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. szeptember 26.   09:59

ArcelorMittalAz ArcelorMittal 8,75%-os hozammal bocsátott ki lejárat nélküli, ugyanakkor visszaváltható kötvényeket 650 millió dollár összértékben.Banco SantanderA Banco Santander a sikeres mexikói részvényértékesítés után...

ArcelorMittal
Az ArcelorMittal 8,75%-os hozammal bocsátott ki lejárat nélküli, ugyanakkor visszaváltható kötvényeket 650 millió dollár összértékben.
Banco Santander
A Banco Santander a sikeres mexikói részvényértékesítés után elérte a 2012-re tervezett, és a bankhatóságok által meghatározott tőkemegfelelést. A cég erről ma tart prezentációt. A mexikói egység 25%-ának eladása a legfrissebb hírek szerint a korábbi árazásai tartomány közepén történt (31,25 peso). Ez mintegy 4,2 milliárd dolláros bevételt jelent a Santander számára. Az is előfordulhat, hogy később tovább csökkenti részesedését a mexikói bankban. Az elkövetkező öt évben a Santander egyébként minden nagyobb érdekeltségében csökkentené részesedését, így szerezve pénzt a növekedésre. A bank jól pozícionált a 2013-tól várható növekedés kihasználására, mondta a Santander a közleményében. A hír pozitív az árfolyam vonatkozásában.
BMW
A ChargePoint a mai napon partneri szerződést kötött a BMW-vel. A német autógyártó nemrég indította el a DriveNow és ParkNow programjait, melyekkel lehetőség van az első teljesen elektromos hajtású, zéró-kibocsátású gépjárművek vezetésére. A megállapodás szerint San Francisco, Burlingame, Palo Alto és Oakland lesznek Észak-Amerikában az első helyszínek, ahol az autó megosztó szolgáltatás (car sharing) megvalósul, várhatóan a következő hónapokban. A ChargePoint feladata az elektromos autókhoz szükséges töltőállomás hálózat kiépítése lesz. A hír pozitív, ugyanakkor árfolyamhatással nem számolunk.
Daimler
A Mercedes cáfolta azokat a szakszervezettől származó információkat, hogy egy műszakos termelésre állnának át a Mercedes S osztály termelésénél.

A Citi is csökkentette a Daimler eredménykilátásait. Az EPS várakozást jövőre 7%-kal, míg 2014-re 6%-kal csökkentette.
Deutsche Bank
A Deutsche Bank a lengyel kötvénykereskedési osztályát áttelepíti Londonba. Ezzel a Deutsche Bank lett a negyedik elsődleges lengyel kötvényforgalmazó, aki a kereskedést külföldről bonyolítja le. A lépés a júliusban bejelentett költséghatékonyságot növelő program része, ezért árfolyamhatással nem számolunk.

A Deutsche Bank felügyelőbizottságának elnöke a bankrendszerre nézve katasztrofálisnak nevezte a Libor botrány miatt indított vizsgálatot, ugyanis az nagymértékben rombolja a bankok reputációját.
Fiat
Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója Torinóban cáfolta, hogy elhagyná a Fiatot és csak a Chrysler-re koncentrálna. Beszédében hangsúlyozta, új üzleti modellt kell kialakítani, melynek kulcsfontosságú része az autók exportja Amerikába. Olaszországnak kell lennie az export központjának. Továbbá az EU-nak garantálnia kell minden európai autógyártónak az egyenlő versenyfeltételeket. De a cég egyedül nem lenne képes a váltásra, ezért az európai hatóságoknak kell intézkedniük a versenyfeltételek egyenlővé tételében. Az EKB-től könnyebben lehessen hitelhez jutni, a bizottságnak meg biztosítania kell a kereskedelmi megállapodások tisztességességét, és hogy azok nem büntetik a régió iparát.

A Fiat csoport értékeltségébe tartozó Iveco az indiai piac meghódítására készül. Az Iveco vezérigazgatója elismerte, hogy több indiai gyártóval is tárgyalnak együttműködésről, köztük a TATA csoporttal is, de részletekről egyelőre nem számolt be. A hír kedvező, de árfolyamhatással egyelőre nem számolunk.
Infineon
Az Infineon árfolyama jelentősen esett tegnap, miután a cég csökkentette profitvárakozását. Az előző negyedévhez képest legalább 10%-kal fognak visszaesni a bevételek, az üzemi eredményhányad pedig közel lefeleződhet, ugyanis azt várják, hogy az előző negyedévi 12%-ról 5-7% közé fog lecsökkenni. A negyedik negyedévre pedig a harmadik negyedévet is alulmúló értékesítéseket várnak.
Nokia
A vártnál hamarabb, akár már október 16-tól elérhető lehet a Nokia új okostelefonja, a Lumia 920-as. A telefon kártyafüggetlenül 760 dollár lesz (590 euró). A 64 gigabájtos Iphone 5 készűlék ára 849 dollár, ám Európa egyes részein jelentősen drágábban, 899 euróért lehet a készüléket megvásárolni. Úgy látszik tehát, hogy a Nokia az Apple-nél olcsóbb árazással igyekszik népszerűvé tenni telefonját.
Telefonica
A Jefferies elemzői szerint a Telefonica 2013-ban sem lesz képes osztalékot fizetni, és 2014-re is csak 0,6 eurós osztalékot várnak, ráadásul szerintük tőkebevonásra is szükség lehet. Ezért a célárat 10,6 euróról 7,7 euróra csökkentették, alulteljesítő besorolással ellátva a részvényeket.
ThyssenKrupp
A ThyssenKrupp már korábban bejelentette, hogy értékesíteni tervezik a Companhia Siderurgica do Atlantico (CSA) nevű leányvállalatot. Most pedig talán vevő is akad rá, ugyanis egy brazil acélipari vállalat bejelentette, hogy érdekelné a felvásárlás. A hír kedvező, de árfolyamhatással egyelőre nem számolunk.
Total
A Total vezérigazgatója azt mondta, hogy az északi sarkon nem kutatna olaj után a cég, mert nagy a környezetszennyezés kockázata. A gázkitermelés azonban szerintük kissé más, hiszen kisebb kockázatot hordoz. A vezérigazgató azt is elmondta a tegnap befektetői napon, hogy a 15-20 milliárd dolláros eszközértékesítési program keretében például a Total Infrastructures Gaz de France-t (TIGF) adnák el, amely dél-nyugat Franciaországban rendelkezik gázszállító és tároló eszközökkel. A hírnek nincs jelentős hatása az árfolyamra.
Unicredit
A Pamplona globális pénzügyi alap luxemburgi egysége két tőkeemelést is jóváhagyott 1,5 millió euró értékben. A Sole jelentése szerint az alap ezzel növelheti 5%-os részesedését az Unicreditben.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben