Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Merkel van, volt, lesz

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. december 10.   09:58

Szoros szavazáson választották meg az új pártelnököt Kisebb emelkedést mutattak pénteken az európai indexek. A DAX 0,2%-ot csökkent, míg a CAC40 0,7%-ot, a FTSE100 pedig 1,1%-ot emelkedett. A CDU hétvégi tisztújító...

Szoros szavazáson választották meg az új pártelnököt

Kisebb emelkedést mutattak pénteken az európai indexek. A DAX 0,2%-ot csökkent, míg a CAC40 0,7%-ot, a FTSE100 pedig 1,1%-ot emelkedett.


A CDU hétvégi tisztújító kongresszusán megválasztották a pártot 18 éve vezető Angela Merkel utódját. A második körben szoros szavazáson 517:482 arányban Annegret Kramp-Karrenbauert választották meg a párt elnökének, aki sok hasonlóságot mutat Merkellel, a sajtó gyakran csak Mini-Merkelként aposztrofálja. Nem számítunk politikai irányváltásra sem Németország, sem pedig a CDU esetében, hiszen Angela Merkel marad a kancellár egészen 2021-ig, Kramp-Karrenbauer pedig a párton belül viheti tovább a Merkel által kijelölt irányokat.


Theresa Maynek ma kell kitűznie a Brexitről szóló parlamenti szavazás időpontját. Bár korábban többször felmerült, hogy esetleg elhalasztják a szavazást, de legvalószínűbbnek a holnap kora esti szavazás tűnik.

Profitwarning a vegyipari óriásnál

Péntek késő délután a BASF profitwarningot tett közzé, mely szerint az egyszeri tételek nélküli EBIT eredmény 20%-kal eshet vissza. A gyenge profitkilátás több okra vezethető vissza. Ezek egy része egyszeri tétel, például a Rajna rendkívül alacsony vízállása 200 millió eurójába került a vállaltnak, a autóiparhoz kötődő tevékenység gyenge eredménye szintén átmeneti negatív hatásnak tűnik. Ezen túlmenően a finomítói tevékenység is a vártnál kisebb marzsot ért el és az izocianátok ára is a vártnál nagyobb mértékben csökkent. A gyenge profitvárakozás miatt negatív árfolyam reakció várható.

A német állam is részt vehetne a bankok összevonásában

Már többször felmerült a híresztelés, hogy valamilyen formában összevonnák a Commerzbankot és a Deutsche Bankot. A legfrissebb, német médiában szereplő pletykák szerint a bankok összevonására akár állami szerepelvállalás mellett is sor kerülhetne. Ugyanakkor állítólag a Deutsche Bank vezérigazgatója elzárkózik a két bank összevonásától, ráadásul szerintünk is erősen kérdéses, hogy milyen szinergiákkal járna a tranzakció. A kormányzó CDU felől érkező hírek szerint politikai oldalról sem kap túl sok támogatást az elképzelés, hogy állami támogatással vonják össze a két pénzintézetet.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben