Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Elhalaszthatják a Brexit szavazást

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. december 7.   09:46

Jövőre jöhet az újabb TLTRO Jelentős szakadás volt tapasztalható tegnap az európai piacokon. A FTSE100 3,2%-ot, a CAC40 3,3%-ot, a DAX pedig 3,5%-ot esett. A DAX a tegnapi teljesítményével már több, mint 20%-ot csökkent éves...

Jövőre jöhet az újabb TLTRO

Jelentős szakadás volt tapasztalható tegnap az európai piacokon. A FTSE100 3,2%-ot, a CAC40 3,3%-ot, a DAX pedig 3,5%-ot esett. A DAX a tegnapi teljesítményével már több, mint 20%-ot csökkent éves csúcsáról, így átlépett a medve piacba. Az európai STOXX600 3,3%-ot csökkent, ami az index legnagyobb mértékű esése a 2016-os Brexit népszavazás óta.


Elhalaszthatják a keddre kitűzött brit parlamenti szavazást a Brexit tervezet elfogadásáról, ami azt mutathatja, hogy nincs meg a támogatás a javaslat elfogadásához és Theresa May megpróbál időt nyerni magának, hogy sikerüljön megszerezni a parlamenti többséget.


Olasz lapértesülések szerint januárban távozhat posztjáról az olasz pénzügyminiszter, amit a miniszterelnök és a kormányzó Öt Csillag Mozgalom is támogatna. A pénzügyminiszter elmozdítását negatívan ítélhetné meg a piac, hiszen Giovanni Tria egyfajta belső ellensúlyként volt hivatott működni, próbálta visszafogni a kormány agresszív expanzív fiskális politikai elképzeléseit. A pénzügyminiszter menesztése nem éppen az EU-val való költségvetési megállapodás irányába mutatna.


A Bloomberg felmérése alapján az elemzők többsége arra számít, hogy jövőre újabb TLTRO (célzott, hosszú távú finanszírozási) programot fog nyújtani az EKB a bankoknak. Ennek oka, hogy 2020-ban lejár a korábbi TLTRO, így a bankoknak már jövőre el kell kezdeni új finanszírozást keresni. Az elemzők szerint már jövő márciusban bejelentheti az EKB, hogy ismételten célzott finanszírozást nyújt a bankoknak. Ettől függetlenül a piac továbbra is arra számít, hogy szeptemberben elkezdi lassú kamatemelését az EKB.

Késik a BMW és a Daimler közös vállalata

Az idei év vége helyett jövő évre csúszhat a BMW és a Daimler közös vállalatának megalapítása. Bár a csúszás nem igazán jelentős, de így is azt eredményezi, hogy a Daimler az idei év helyett csak jövőre tudja elkönyvelni a tranzakcióval járó számviteli nyereséget. A német autógyártók közös vállalatának célja a mobilitási fejlesztések összehangolása, például autó megosztási, parkolási és autótöltési szolgáltatások nyújtása.

Nem tervez további céltartalék képzést a Deutsche Bank

A Deutsche Banknál úgy látják, hogy nem lesz szükség további céltartalék képzésre a Danske Bankkal kapcsolatos pénzmosás miatti vizsgálatokhoz kötődően. Közben a Financial Times arról ír, hogy a Deutsche Bank korábban még 35 milliárd dollárral nagyobb keretet javasolt a Danske Banknak a pénzmosás-gyanús tranzakciókhoz.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben