Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tolódik a kamatemelés

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. december 7.   09:21

Erste kommentár Míg a Fed a jövő évre három kamatemelést vár a legutóbbi „dotplot” szerint, a piaci pesszimizmus tovább növekedett, s már azt az egy árva júniusi kamatemelést sem árazza a piac,...

Erste kommentár

Míg a Fed a jövő évre három kamatemelést vár a legutóbbi „dotplot” szerint, a piaci pesszimizmus tovább növekedett, s már azt az egy árva júniusi kamatemelést sem árazza a piac, illetve eltolta szeptemberre. Vagyis továbbra is erős a félelem az erőteljes lassulástól. Mindeközben mind a 10, mind a 2 éves amerikai hozam csökkent, de a különbözet egy kicsit növekedett / stagnált. Azaz a hozamgörbe inverzitása egyelőre nem került közelebb, ami enyhén jó jel.


A DAX megérkezett a medve tartományba, hiszen januári csúcsához képest már több mint 20 százalékot esett. Viszont tegnap betöltött egy régebben hagyott rést, így ma megpróbálkozhat az emelkedéssel. A BUX indexben is pozitív zárást várunk, elsősorban az OTP árfolyamát figyeljük izgatottan.

Erős gazdaság, volatilis piac

Vételi pánikká alakult a tegnap nap eleji szabadesés az amerikai részvénypiacon, ezzel az S&P500 közel 3%-os esést ledolgozva végül csupán 0,2%-os mínuszban zárt. A többi index is hasonló utat járt be, a Dow végül 0,3%-kal esett, a Nasdaq 0,4%-kal emelkedett. Érdemi hírek nem húzódtak meg a hirtelen fordulat mögött, a 2.600 és 2.800 pont közötti kereskedési sáv aljához közelítve érkeztek meg a vevők az S&P500-ban.


Nem csak a feldolgozóipar, de a szolgáltatóipar is kifejezetten pozitív képet mutat az USA-ban az ISM legfrissebb beszerzési menedzser indexe szerint. Novemberre 60,7 pontra ugrott az index értéke a korábbi 60,3-ról a várt 59-cel szemben. Ezzel továbbra is történelmi csúcs közelében a mutató.


Jerome Powell Fed elnök is hasonlóan optimista képet festett az amerikai gazdaságról tegnap New Yorkban. Véleménye szerint továbbra is nagyon erős a munkaerőpiac, többféle szempontból is mérlegelve. Arról, hogy ez pontosan mit is jelent, a mai átfogó munkaerőpiaci adatokból kaphatunk pontosabb képet.


Jerome Powellel szemben kicsit óvatosabban fogalmazott az atlantai Fed elnöke, Raphael Bostic, aki idén decemberben még szavazótag lesz a Nyíltpiaci Bizottság kamat-meghatározó ülésén. Bostic szerint a jelenlegi alapkamat már nagyon közel van az egyensúlyi szinthez, ahova szerinte a mostani emelési ciklus során el kéne jutnia a jegybanknak. Bostic eddig támogatta a kamatemeléseket az év során, de véleménye jól mutatja, hogy a mostani kamatszint környékén a Fed jegybankárai már egyre megosztottabbak. A piac jelenleg ezt úgy interpretálja, hogy decemberre egy, illetve jövőre még további egy kamatemelést vár, azt is csupán 56%-os valószínűséggel, sőt 2020-ra már egy nagyon enyhe lazítást. A jelenlegi erős gazdasági fundamentumok fényében ez talán kicsit túlzottan borúlátó.

Megnyugodott a hangulat Ázsiában

Nem estek már tovább az ázsiai tőzsdék. A Hang Seng és a Shanghai index stagnált, míg a Nikkei 0,8%-ot emelkedett.


Ma publikálják majd a kínai devizatartalék alakulását. A várakozások szerint novemberben 9 milliárd euróval csökkenhetett a devizatartalék.


Októberben 1,5%-kal növekedtek a bérek Japánban, felülmúlva az 1,0%-os piaci várakozást.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív, az európaiak a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Folytatta a vételt a Richter

A Richter 45.000 darab saját részvényt vásárolt 5.725 forinton december 5-én a bónusz programjához.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben