Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

EUR/USD: Nincs még fény az alagút végén

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2018. december 5.   13:45

A végleges eurozónás beszerzési menedzser indexek továbbra is vegyes képet mutatnak a régió...

A végleges eurozónás beszerzési menedzser indexek továbbra is vegyes képet mutatnak a régió gazdaságáról, így továbbra is kérdéses, hogy vajon csak az autóipar gyengélkedése áll többek között a német gazdaság utóbbi hónapokban látott gyenge teljesítménye mögött. Jövő csütörtökön érdekes lesz meghallgatni Mario Draghi véleményét erről a kérdésről az EKB esedékes kamatdöntő ülését követő sajtótájékoztatón. Mindenesetre erről a frontról inkább lefelé mutató kockázatok fenyegetik az eurót, ugyanis ahhoz hogy az EKB már esetleg jövő ősztől kamatot emeljen, szükségszerű lenne már egy fordulat az idén komolyabb mértékben visszaeső növekedési ütemben. Emellett a jövő keddi brit parlamenti szavazás a Brexit-ről is komolyabb kockázat az euróra nézve, ugyanis a piaci várakozások alapján nem lesz meg a kellő támogatottság. Ezzel tehát rövidtávon nehéz optimistán tekinteni az euróra. A dollár esetében a Fed egyre óvatosabb kommunikációja jelentett sokáig lefelé mutató kockázatot, de ez addig fajult, hogy a piac a decemberi kamatemelés után jövőre már csupán egy további kamatemelést vár, azt is ímmel-ámmal. Az amerikai gazdaság érdemi lassulásának pedig egyelőre nincs jele, így nehéz fogást találni a zöldhasún. Ezen tényezők eredőjeként továbbra is csökkenő pályán maradhat az EUR/USD, amiről technikailag az 1,13-as szint letörése győzne meg minket.

Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
1,131,1121,1361,151
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben