Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Dupla alj

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. december 4.   09:09

Erste kommentár Már majdnem megvan a „W” betű formáció, legalábbis ami az S&P500 indexet illeti. A DAX is próbálkozik vele, de például tegnap egy erős nyitást követően (shortok visszavétele) folyamatos...

Erste kommentár

Már majdnem megvan a „W” betű formáció, legalábbis ami az S&P500 indexet illeti. A DAX is próbálkozik vele, de például tegnap egy erős nyitást követően (shortok visszavétele) folyamatos lecsorgás jellemezte az indexet. Ez a mai napon folytatódhat, de 11.400 pont alá nem kellene mennie a német indexnek. Különben ez a relatíve gyenge viselkedés a gyengébb fundamentumoknak köszönhető, hiszen a vállalati eredmények elég gyengék. Az S&P500 sem volt kiugróan erős, de legalább megtartotta az induló emelkedését zárásra, de így is egy kereszt alakzat alakult ki, ami itt is korrekciót sugall a mai napra. Ha a „W” betű középső csúcsa leküzdésre kerül a közeljövőben, akkor szép karácsonya lehet a „longosoknak”.


Ennek megfelelően a mai napon korrekcióra számítunk a DAX és a BUX indexben is.

Továbbra sem érzi a kereskedelmi háborút az amerikai ipar

Nagyjából megtartották a tegnap nap eleji pluszokat a vezető amerikai indexek, a Dow és az S&P500 1,1%-kal, a Nasdaq 1,5%-kal emelkedett.


Jóval a várt felett alakult az ISM feldolgozóipari indexe az USA-ban november hónapra, ezzel kereskedelmi háború ide vagy oda, de továbbra is jó formában az amerikai ipar. Az index 59,3 pontra ugrott az előző havi 57,7 pontról a várt 57,5 ponttal szemben. Az új megrendelések komponens 62,1 pontra ugrott a korábbi 57,4 pontról, ami további jó értékeket vetíthet előre.


Még a várt 15%-nál is nagyobb mértékben, összesen 17%-kal ugrottak a Fiat Chrysler autóértékesítései az USA-ban novemberben, ezzel ebben a hónapban sikerült a Ford-ot leköröznie, melynek 7%-kal estek az érétkesítései. Összességében az amerikai autópiac továbbra is kifejezetten jó formában van, miután novemberben 17,55 millió autó került értékesítésre évesített alapon, miközben az elemzők 17,3 milliót vártak. Ez pedig gyorsabb ütem a 2017-es 17,25 milliós értéknél, amit akkor sokan az évek óta tartó felfutás csúcsának gondoltak.

A jüanban volt még erő, de a részvénypiacban már nem

Nem tartott sokáig az ázsiai részvénypiacok lendülete. Ma már inkább visszafogott csökkenés jellemezte a börzéket. A Shanghai index 0,3%-ot emelkedett, míg a Hang Seng 0,2%-ot, a Nikkei pedig 2,4%-ot esett. A japán részvénypiac csökkenése mögött nem állt semmilyen jelentősebb tényező, így valószínűleg profitrealizálás történt a hét napja tartó emelkedést követően, illetve a hirtelen erősödő jen sem támogatja a japán részvénypiacot.


Bár a részvénypiacon hamar elmúlt a pozitív hangulat, a kínai jüan ma is tovább erősödött, így két nap alatt már 1,8%-ot erősödött a dollárral szemben.


Az ausztrál jegybank a várakozásoknak megfelelően 1,5%-on tartotta az alapkamatot mai kamatdöntő ülésén.


A hétvégi találkozót követő fellélegzés ellenére változatlanul arra számít a piac, hogy a kínai jegybank még decemberben csökkenti a kötelező tartalékrátát.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Nagyot ugrottak a MOL november árrései

A MOL novemberben 6,6 dollár/hordó finomítói és 478 euró/tonna petrolkémiai marzsot ért el, ami bőven felette van az előző hónap (3,8 dollár/hordó és 331 euró/tonna) számainak és az egyik legmagasabb érték az évben. A kiváló nyereségráta az olaj árfolyam összeomlásának és a magas dízel árréseknek köszönhető. A MOL tavaly novemberben 5,8 dollár/hordó finomítói és 386 euró/tonna petrolkémiai marzsot ért el. A jó adat tovább erősítheti a MOL árfolyamát.

Megint saját részvényt vett a Richter

A Richter 40.000 darab saját részvényt vásárolt 5.533 forinton november 30-án.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben