Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Alacsony munkanélküliség adhat lendületet a német inflációnak

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. november 30.   10:19

Az EKB francia tagja is felszólította az olaszokat Összességében kisebb emelkedés volt tapasztalható tegnap az európai piacokon. A CAC40 és a FTSE100 is 0,5%-ot emelkedett, míg a DAX index stagnált. A német...

Az EKB francia tagja is felszólította az olaszokat

Összességében kisebb emelkedés volt tapasztalható tegnap az európai piacokon. A CAC40 és a FTSE100 is 0,5%-ot emelkedett, míg a DAX index stagnált.


A német infláció a 6 éves csúcsot jelentő 2,4%-ról 2,2%-ra lassult novemberben, elsősorban az olajárak csökkenésének köszönhetően. Ugyanakkor a munkanélküliségi ráta még tovább csökkent, már csak 5%-on áll, aminek a béreken keresztül lehet infláció felhajtó hatása.


Az EKB francia tagja, Francois Villeroy de Galhau újságcikkben sürgette az olasz kormányt, hogy tartsák tiszteletben az európai szabályokat és csökkentsék a költségvetési hiánycélt, annak érdekében, hogy sikerüljön megállapodásra jutniuk az Európai Bizottsággal.


Októberben óriási felpattanást mutatott a német kiskereskedelmi forgalom, ami 5,0%-kal növekedett, magasan felülmúlva az 1,4%-os várakozást.

Újabb pénzmosási botrány a Deutsche Banknál

A hatóságok megint vizsgálatot tartottak a Deutsche Banknál egy újabb pénzmosási botrány miatt. A feltételezés szerint néhány alkalmazott annak ellenére nem tett feljelentést az ügyfelek gyanús tranzakciói miatt, hogy kellő bizonyíték állt rendelkezésre a pénzmosás gyanújához. A vizsgálat 2016 és 2018 közötti tranzakciókat érint. Bár igazán jelentős anyagi következménye várhatóan nem lesz a mostani vizsgálatnak, azonban ismét csorbát szenvedhet a bank reputációja, aminek eredményeként az árfolyam is csökkenéssel reagált tegnap.

Jelentős átalakítás a Bayernél

A Bayer igazgatósága jelentős átalakításokról döntött tegnap. Értékesítik állategészségügyi üzletágukat és elbocsátanak összesen 12 ezer embert, főleg Németországban. Ez a csoport dolgozóinak mintegy 10%-át jelenti. Az átalakításokhoz a negyedik negyedévben jelentős egyszeri költségek fognak tartozni, aminek eredményrontó hatása van. A befektetők nem igazán lelkesedtek az átalakítási javaslatért, az árfolyam kisebb csökkenéssel reagált tegnap.

5 milliárd eurós fejlesztés a Fiatnál

A Fiat 5 milliárd eurós gyárfejlesztésbe kezd Olaszországban. Ezt a pénzt 2022-ig tervezi elkölteni több gyárra, ezzel lehetővé téve a teljesen elektromos Fiat 500 és a plug-in hibrid Alfa Romeo gyártását. Ezen kívül a Jeep európai gyártását is erősíteni kívánja a cég, miközben nem vezeti ki a dízel gyártást sem, inkább újabb fajta dízelmotorokat fog gyártani. A részvényárfolyam nem reagál a hírre.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben