Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jövőre csak egy kamatemelés lesz?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. november 20.   09:32

Erste kommentár Egyre visszafogottabbak a várakozások az Egyesült Államokban. Most december 19-én még nagyon biztosnak tűnik a kamatemelés (több mint 70 százalékos a valószínűsége) a 2,25-2,5 százalékos...

Erste kommentár

Egyre visszafogottabbak a várakozások az Egyesült Államokban. Most december 19-én még nagyon biztosnak tűnik a kamatemelés (több mint 70 százalékos a valószínűsége) a 2,25-2,5 százalékos tartományba. Jövőre viszont már csak egy további kamatemelést vár a piac, azt is az év közepén. Azaz a 2,5-2,75 százalékos tartományban megállhat a kamatemelési ciklus. Így nem csoda, hogy a 10 éves amerikai hozam újra egyre közelebb kerül a 3 százalékhoz fölülről, és talán át is töri azt, de ez valahogy mégsem segít most, hiszen nagyobbak a félelmek a technológiai cégek növekedése körül. Tegnap a Wall Street Journal szellőztetett meg olyan híreket, hogy az Apple mindhárom fő modelljénél visszavágta a megrendeléseket. Ez pedig olaj volt a tűzre. A technológiai cégek a legérzékenyebbek a konjunkturális változásokra, így az Apple-n kívül a többi nagyágyút is adták.


Ma az MNB nagy valószínűséggel nem fog meglepetést okozni. Szinten tartja a kamatokat, és nem nyúl a monetáris eszköztárhoz sem.


A DAX index két nap alatt nagyot esett. Így a nap végére megpróbálkozhat egy kis emelkedéssel, de jelen pillanatban a 20 napos mozgóátlagon lefelé trendel az árfolyam. A BUX a mai napon is felülteljesítő lehet, ami a negatív nyitást követően nem feltétlenül jelent pozitív zárást.

A legnagyobbak estek a legnagyobbat

Továbbra sem ért véget a korrekció a tengerentúli piacokon. Az S&P500-ban és a Nasdaq-ban legnagyobb súlyt képviselő technológiai cégek méretes esése nyomta rá a bélyegét a piacok teljesítményére. Az Apple 4%-kal, a Microsoft 3,4%-kal, az Amazon 5,1%-kal, az Alphabet 3,9%-kal, a Facebook 5,7%-kal esett. Ezzel a Nasdaq végül 3%-kal esett, míg a Dow 1,6%-kal, az S&P500 0,7%-kal került lejjebb.


Érdemi hírek nem voltak az esés mögött, egyedül az Apple háza tájáról érkeztek újabb negatív hírek, miszerint mindhárom új okostelefonja esetében csökkentette az azokra vonatkozó gyártási megrendeléseit. A Nasdaq a tegnapi eséssel a 7.000 pontos támasz környékére esett, ami ha elesne, akkor 6.800 pontig nyílhatna meg az út tovább lefelé. Az S&P500 még messzebb van az október végi lokális minimumától, itt a 2.680-as technikai szint egyelőre kitartott. A határidős indexek jelenlegi állása szerint még nem nyugodtak meg a kedélyek, egyelőre 0,3-0,5% körüli mínuszokat láthatunk.


Továbbra is kitart a Fed az alapkamat további fokozatos emelése mellett az USA-ban, nyilatkozta a befolyásos New York-i Fed elnöke, John Williams. Williams azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy nem egy előre kalibrált úton megy a jegybank, hanem mindig az aktuális gazdasági folyamatok függvényében hozza meg döntését. Williams szerint a gazdaság jelenlegi erős állapota még indokolttá teszi az alapkamat emelését a mostani igen alacsony szintekről.

Lejtmenetben Ázsia

Az amerikai esést követték az ázsiai piacok is ma reggel. A Nikkei 1,1%-ot, a Hang Seng 1,9%-ot, a Shanghai index pedig 2,1%-ot esett, különlegesebb hír nélkül.


Egy a japán jegybankhoz kötődő friss tanulmány arról szólt, hogy a negatív kamatok nem feltétlenül hatnak pozitívan a gazdaságra. Ennek cáfolataként a jegybankelnök nyilatkozott, hogy a hivatalos jegybanki álláspont az, hogy a negatív kamatok pozitívak a gazdaság számára, és, hogy a laza monetáris politikára szükség van, mert kicsi az esélye, hogy a jegybank 2020-ra eléri inflációs célját.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben