Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A Banco Santander mexikói leányvállalatának papírjaira jelentős túljegyzés érkezhet

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. szeptember 24.   09:48

Banco SantanderA Banco Santander mexikói leányvállalata részvényeire jelentős túljegyzés érkezhet, ugyanis a tranzakcióhoz közel álló források szerint legalább 6 milliárd dollár értékű ajánlat érkezhet, ami másfélszerese a tervezett kibocsátási mennyiségnek. A Santander kibocsátása a legnagyobb IPO jellegű...

Banco Santander
A Banco Santander mexikói leányvállalata részvényeire jelentős túljegyzés érkezhet, ugyanis a tranzakcióhoz közel álló források szerint legalább 6 milliárd dollár értékű ajánlat érkezhet, ami másfélszerese a tervezett kibocsátási mennyiségnek. A Santander kibocsátása a legnagyobb IPO jellegű tranzakció lesz a Facebbok tőzsdére vitele óta.
Daimler
Az Airbus anyavállalata az EADS előrehaladott tárgyalásokat folytat a BAE-vel, hogy létrehozzák a világ egyik legnagyobb légi- és hadiipari vállalatát. Hogy megnyugtassák a részvényeseket, az EADS vezérigazgatója felajánlotta, hogy a Daimler 15%-os részesedésének a felét a védelmi csoportból átveszi cserébe átváltható kötvényekért. Ha az EADS összefonódik a BAE-vel, értékesítik ezeket a részvényeket, ha nem sikerül az egyesülés, a védelmi csoport eladja a részesedését a német állami tulajdonban lévő KfW banknak. A megállapodás jól jönne a Daimlernek is, mivel megígérték a részvényeseknek, hogy az év végéig eladják tulajdonrészüket a csoportból.

A Daimler 1,3 milliárd euró megtakarítást remél a Mercedes-Benz költségeinek csökkentésével. A Daimlernek a Mercedes ágazata a legerősebb, és már csütörtökön figyelmeztetést adtak ki a romló európai és kínai piaci helyzet miatt. Egy ekkora nagyságú költségcsökkentés részvényenkénti hatása 1,2 euró lenne, ami a költségmegtakarítás sikeres kivitelezése után akár 7,5 euróval is növelhetné a társaság értékét.
Siemens
Az iráni kormány megvádolta a Siemens-t, hogy szabotálja az ország atomprogramját. Azonban ezt a német vállalat cáfolta és azzal védekezett, hogy 1979-óta nincs olyan együttműködésük Iránnal, amely bármilyen módon kapcsolódhatna az atomprogramhoz. Meglátásunk szerint kellemetlen lehet a Siemens számára, hogy magyarázkodásra kényszerült egy ilyen kényes ügy kapcsán.

A Siemens a következő néhány éven belül a trolik mintájára létrehozott teherautók számára fejlesztett autópálya tesztelését kezdené meg. A tesztüzem becsült költsége 14 millió dollár, azonban az még nem tisztázott, hogy ezt milyen részben finanszírozná a Siemens és az amerikai kormány. A beruházás értéke részvényenként 1 euró centnél alacsonyabb. A fejlesztéstől elsősorban a szennyező gázok kibocsátásának a csökkenését várják. A hírnek egyelőre nincs árfolyamhatása.
Commerzbank
A Nomura semlegesről alulteljesítőre minősítette le a Commerzbankot. A célárat 1,4 euróról 1,3 csökkentették.
Unicredit
A Credit Suisse az Unicredit célárát 3,1-ről 3,6 euróra emelte, a minősítés semleges maradt.
Telefonica
Amíg a spanyol Telefonica az osztalék kifizetés befagyasztásával igyekszik javítani tőkehelyzetét, addig német leányvállalatánál 90%-os osztalékfizetési hányad ígéretével próbál meg új befektetőket vonzani. A 1,5 milliárd euró összértékű részvénykibocsátásra október végén Frankfurtban kerülhet sor.
Fiat
Az olasz miniszterelnök, Mario Monti hétvégén azt nyilatkozta egy újságnak, hogy a Fiat kaphat segítséget a kormánytól, ha az autógyártó elfogadja azt a feltételt, hogy nem fog gyárakat bezárni. Monti találkozott is a hétvégén Sergio Marchionne Fiat vezérrel.
Total
A Total 40%-os részesedést vásárolt a mozambiki Rovuma mezőn levő kutatási blokkban a Petronastól. Az első kutató kutat az év végéig tervezik megfúrni a 2.500 méteres vízben. Szerintünk a vételár néhány 10 millió dollárra rúghat, a kitermeléssel pedig egyelőre nem érdemes számolni. Így a hírnek nincs jelentős árfolyamhatása.
ArcelorMittal
Az ArcelorMittal megállapodást írt alá a Dannemora nevű társasággal 26.000 tonna vasérc szállításáról. A szállításra a negyedik negyedévben fog sor kerülni, és a vasércet az ArcelorMittal brémai üzemébe fogják szállítani.
E-ON
Az UBS vételről semlegesre minősítette le az E-ON-t.

Az E-ON magyar leányvállalata 7.600 darab intelligens mérőórát vásárolna az amerikai Itron vállalattól. Kísérleti jelleggel a hónap végén GRPS mérők telepítését kezdik, és ez csak egy kibővítése a már folyamatban lévő eredeti gáz-és villanyóra projektnek. Az Itron készülékei több adatot tudnak szolgáltatni a fogyasztásról és automatikus monitoringra is képesek lesznek.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben