Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Papírforma

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. november 7.   08:55

Erste kommentár A papírforma szerint alakult az amerikai időközi választások eredménye. A szenátusban már megvan a republikánus többség, a képviselőházban pedig a demokraták szerezték meg a...

Erste kommentár

A papírforma szerint alakult az amerikai időközi választások eredménye. A szenátusban már megvan a republikánus többség, a képviselőházban pedig a demokraták szerezték meg a többséghez szükséges 218 helyet. Még néhány körzetben várjuk az eredményeket, de ezeknek már nincs érdemi jelentősége. Ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel nehezedni fog a kormányzás, és blokkolásra kerülhetnek olyan intézkedések, mint például a gyógyszerárak csökkentse vagy az adók további mérséklése. Az utóbbi miatt a gazdasági növekedés is kisebb lehet, mint teljes republikánus győzelem esetén. Ugyanakkor ez nem meglepetés, hiszen ezeket az eredményeket várta a piac.


Ha például az S&P500 60 perces grafikonját nézzük, akkor egy fordított fej-váll alakzat rajzolódik ki, amelyből 2.900 környékére emelkedhet az árfolyam egy-két hét távlatában. Mindez annak ellenére, hogy tegnap a 200 napos mozgóátlaghoz ért az árfolyam, alulról. Ez pedig komolyabbnak mondható ellenállás szint tud lenni.


A DAX az elmúlt két napban a kitörési szint, 11.450 pont felett tudott maradni. Mindeközben erőt gyűjtött a folytatásra, amelyet ma be kellene mutatnia. Azaz emelkedést várunk a DAX-tól. A BUX éppen tesztelgeti a 37.500 pontos kitörési szintet, de még nem gyűjtött elég erőt, így itt inkább oldalazásra szavazunk a mai napon.

Ezúttal a papírforma érvényesült

Emelkedéssel zárták a tegnapi napot a vezető amerikai indexek, azt követően, hogy véget ért az időközi választások körüli bizonytalanság az USA-ban. Az S&P500 és a Nasdaq 0,6%-kal, a Dow 0,7%-kal került feljebb, míg a határidők jelenleg nagyon enyhe pluszokat mutatnak.


A 2016-os választásokkal szemben ezúttal a papírforma érvényesült az időközi választásokon. A republikánusok igen könnyű helyzetből a szenátusi fölényt már biztosan magukénak mondhatják, a Képviselőházban viszont a demokraták szerezték meg a számukra szükséges 218 helyet. Ezzel pedig véget ért a republikánusok egyeduralma a törvényhozásban és a következő két évben érdemi változásokra nem számíthatunk. Ez alól kivételt képeznek Donald Trump elnöki rendeletei, amikkel továbbra is borzolhatja a kedélyeket. A piaci reakciók a vártnak megfelelően alakultak: az amerikai hosszabb hozamok kissé lejjebb ereszkedtek a további fiskális stimulus valószínűségének érdemi csökkenése miatt, ez pedig enyhe dollárgyengüléshez vezetett. Hosszabb távon nem biztos, hogy mindez negatívum a dollárnak, ugyanis egy demokrata Képviselőház gátat szabhat az amerikai költségvetési hiány további ugrásszerű növekedésének. A részvénypiacok a határidős indexek alapján nem mutatnak érdemi elmozdulást, itt a fő kérdés, hogy a választást követő bizonytalanság elültét követően ismét megnyugszanak-e a kedélyek. A papírforma eredménynek esetlegesen a gyógyszergyártók örülhetnek, mivel alábbhagyhat az a nyomás, amit Donald Trump megválasztása óta gyakorolt rájuk. A bankszektor kevésbé jöhet ki jól ebből az eredményből, mivel ezt követően nem számíthatnánk további deregulációra a szektorban.

Későbbre csúszik az észak-koreai találkozó

Kisebb csökkenés jellemezte az ázsiai piacokat. A Hang Seng 0,2%-ot, a Nikkei 0,3%-ot, a Shanghai index pedig 0,7%-ot csökkent.


Elmarad a csütörtökre tervezett találkozó az USA és Észak-Korea között, melyet eredetileg Michael Pompeo vezetésével New Yorkban tartottak volna. Hivatalosan nem közölték, hogy miért tolták későbbi időpontra a megbeszélést, de valószínűnek látszik, hogy az amerikai fél nem elégedett a nukleáris program leszerelése terén eddig felmutatott eredményekkel.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Jön az Mtel és a Richter eredménye

Ma zárás után a Magyar Telekom, holnap nyitás előtt pedig a Richter teszi közzé III. negyedéves eredményét.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben