Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kicsi a vagyonhatás

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. október 29.   09:28

Erste kommentár A Fed egyik szavazó tagja, Loretta Mester szerint a jelenlegi tőzsdei árfolyamcsökkenés nincs hatással a Fed monetáris s politikájára. Ugyanis az árfolyamcsökkenés vagyonhatása nem fogja számottevően...

Erste kommentár

A Fed egyik szavazó tagja, Loretta Mester szerint a jelenlegi tőzsdei árfolyamcsökkenés nincs hatással a Fed monetáris s politikájára. Ugyanis az árfolyamcsökkenés vagyonhatása nem fogja számottevően fékezni a lakossági fogyasztást, így az inflációs és gazdasági növekedésre gyakorolt hatása is elhanyagolható. Mindeközben a Nasdaq MACD alapján mért túladottsága már nagyobb, mint 2008-ban volt. A támaszszintek pedig egyre közelebb vannak, hiszen 7.000 és 6.500 között három támaszszintet is lehet azonosítani. Az S&P500 értékeltsége is érdekesen alakul egyébként. A két évvel ezelőtti elnökválasztások előtt 17,5-ig esett az előremutató P/E ráta, most viszont már 16,3-nál járunk, a november 6-i időközi válaszutasok előtt. Különben az időközi választások évében is igaz, hogy a választásokig általában csökkennek a piacok, a választásokat követően pedig emelkednek. Annyival izgalmasabb most a helyzet, hogy a pozitív esemény (adócsökkentés) már megtörtént, és jövőre normál mederbe terelődhet a növekedés. Másrészt a választások eredménye kihatással lehet Trump közjogi felelősségre-vonási eljárására (impeachment). Ugyanakkor azt is gondoljuk, hogy Trump esetleges eltávolítása a világkereskedelemre gyakorolt esetleges pozitív hatásán keresztül még akár pozitív fejlemény is lehet.


A mai napon a DAX emelkedhet, de a rés néhány száz ponttal följebb komoly ellenállás. Így a mai emelkedést átmenetinek tartjuk. A BUX is a pozitív tartományban zárhatja a mai napot.

Újabb nehéz nap

Pénteken ismét újabb eladói hullámot láthattunk az amerikai tőzsdén. A Nasdaq 2,1%-ot, az S&P 1,7%-ot, a Dow pedig 1,2%-ot csökkent. Az elmúlt hetekhez hasonlóan ezúttal is konkrét hír nélkül adták a részvényeket.


A héten magyar idő szerint 14:30-kor nyitnak az amerikai piacok, mivel az USA-ban egy héttel később, november 4-én van óraátállítás.


A clevelandi Fed elnöke, az idén szavazó tag Loretta Mester szerint a mostani piaci folyamatok normálisak, így a Fed-et nem befolyásolják a piaci mozgások. Szerinte mindössze arról van szó, hogy a befektetők újraértékelik a kockázatokat. Kiemelte, hogy a mostani esés nem okoz csökkenést a fogyasztásban, vagyis nem vár reálgazdasági áttételt.


A Wall Street Journal értesülései szerint az FBI vizsgálódik a Tesla-nál. A vizsgálat célja kideríteni, hogy 2017-ben a vállalat félrevezető információkat közölt-e a Model 3 gyártásáról, és, hogy ezzel megtévesztette-e a befektetőket.


A felhőalapú szolgáltatások terén erősít az IBM azáltal, hogy 33 milliárd dollárért megvásárolta a RedHat nevű szoftvergyártó vállalatot. Ez a 107 éves IBM legnagyobb tranzakciója, a cél, hogy a felhőalapú szolgáltatások terén megközelítse az Amazont.

Behúzták a féket a kínai vállalatok

Vegyesen indult a hét Ázsiában. A Hang Seng 0,2%-ot emelkedett, a Nikkei 0,2%-ot csökkent, miközben a Shanghai index 2%-ot zuhant. A jüan árfolyama ma nem sokat változott, de továbbra is rendkívül gyenge a dollárral szemben.


Szeptemberben mindössze 4,1%-kal bővült a kínai vállalatok profitja, ami jócskán elmarad az előző, 9,2%-os növekedéstől. A január-szeptember közötti időszakban 14,7% az éves profitbővülés, ami szintén jól mutatja, hogy az elmúlt hónapokban erőteljesen fékeződik a kínai gazdaság teljesítménye.


A Bloomberg indikátora (mely elsősorban hangulati indexeket és piaci információkat tömörít) alapján októberben is lassulhatott a kínai növekedés a kereskedelmi háború fokozódása következtében.


Nem okozott meglepetést a japán kiskereskedelmi forgalom, ami 2,1%-kal növekedett szeptemberben.

Határidős piacok

A Dow és az S&P a negatív, a Nasdaq a pozitív tartományban volt ma reggel. Az európai piacok inkább a pozitív tartományban voltak.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben