Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kamatdöntés itt is, ott is

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. október 25.   10:09

A piac Draghi sajtótájékoztatójára figyel Az európai piacok a tegnapi napot még megúszták kisebb csökkenéssel. A CAC40 0,3%-ot, DAX 0,7%-ot csökkent, míg a FTSE100 0,1%-ot emelkedett. A tovább makacskodó olasz kormány miatt az...

A piac Draghi sajtótájékoztatójára figyel

Az európai piacok a tegnapi napot még megúszták kisebb csökkenéssel. A CAC40 0,3%-ot, DAX 0,7%-ot csökkent, míg a FTSE100 0,1%-ot emelkedett. A tovább makacskodó olasz kormány miatt az olasz FTSE MIB 1,7%-ot esett.


Kamatdöntő ülést tart ma az EKB, de nem várható a kamatok megváltoztatása. A piac inkább Mario Draghi sajtótájékoztatójára figyelhet majd, egyrészt az infláció alakulásával kapcsolatos kommentek, másrészt az olasz helyzetről alkotott véleménye lehet érdekes. Mario Draghi korábban már jelezte, hogy nem elégedett a benyújtott olasz költségvetéssel, ennek a nézetének valószínűleg ma is hangot ad majd.


A tovább emelkedő török infláció ellenére a piac nem számít arra, hogy a jegybank változtatna 24%-os alapkamatán. Törökország nemzetközi megítélése az elmúlt hetekben némileg javult egyrészt az amerikai származású hitszónok szabadon bocsátása miatt, másrészt a szaúdi események hatására javult Törökország pozíciója a térségben.


Nagyot csökkentek a német és az eurózónás beszerzési menedzser index is, de még így is a gazdasági expanziót jelentő 50 pont fölött maradt a mutató. A gyenge adat mögött főként az európai autóipar problémáit sejtjük.


Matteo Salvini nyilatkozata alapján rendkívül kicsi a mozgástér az olasz költségvetés átalakítására, ugyanis elzárkóznak az adóemeléstől és minden olyan változtatástól is, ami csökkentené a beruházásokra, a munkaerőpiacra, a mezőgazdaságra, a biztonságra vagy a migráció megelőzésére fordítandó forrásokat. Vagyis praktikusan nem hajlandók változtatni a benyújtott 2,4%-os költségvetési hiánycélon.

Közeledhet a visszapattanás a Daimlernél

A Daimler ma reggel tette közzé harmadik negyedéves eredményét. Miután már múlt pénteken jelezték, hogy a vártnál lényegesen gyengébb, mindössze 2,5 milliárd euró lesz az EBIT eredmény, így maga az eredmény már nem tartogatott különösebb meglepetést. Az adózott eredmény a tavalyi 2,24 milliárd euróról 1,76 milliárd euróra csökkent. Bár a környezet rendkívül kihívásokkal teli (környezetvédelmi szabályozás, ennek kapcsán megnőtt készletek, kereskedelmi háború, megnőtt fejlesztési igény), a negyedik negyedévben már normalizálódásra és az értékesítési volumen felpattanására számít az autógyártó.

Még népszerűbbek lehetnek az SUV-ok

A Volkswagen márka vezetője szerint 2025-re a VW már több, mint 30 SUV modellel fog rendelkezni és globálisan minden második autót ebben a szegmensben fogják értékesíteni.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben