Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Továbbra is feszültségek jellemzik Európát

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. október 19.   10:41

A brit térfélen pattog a labda Úgy tűnik, hogy sokaknak tetszik az átmeneti időszak meghosszabbításának ötlete. Ugyanakkor egyes brit politikusok szerint nem jó, mert ez csak prolongálja a befizetési időszakot, miközben nem lesz a...

A brit térfélen pattog a labda

Úgy tűnik, hogy sokaknak tetszik az átmeneti időszak meghosszabbításának ötlete. Ugyanakkor egyes brit politikusok szerint nem jó, mert ez csak prolongálja a befizetési időszakot, miközben nem lesz a briteknek szavazati joga. A francia elnök arról beszélt, hogy Franciaország továbbra is biztosítaná a vízummentességet a briteknek, még egy rendezetlen Brexit esetén is. Azt is elmondta, hogy a labda most brit térfélen pattog, hiszen a miniszterelnöknek kellene valami megoldást javasolnia az észak-ír határkérdésre. Theresa May ma telefonkonferencia beszélgetést tart számos piaci szereplővel. Ez megmozgathatja az angol font árfolyamát.


Az olasz költségvetés továbbra sem tetszik az Európai Bizottságnak, a túlzott növekedési várakozások miatt. Ez pedig egy újabb eladási hullámot indított el az olasz kötvényekben, és már többen 400 bázispontos felárat vizionálnak az olasz 10 éves hozamra a német kötvények felett. Azaz még komoly hozamemelkedést várnak a jelenlegi 3,7 százalékos szintről. Ez pedig valószínűleg a részvénypiacra is komolyabb hatást gyakorolna.

BBVA, Santander: A jelzáloghitel adót nem lehet az ügyfelekre áthárítani

A spanyol legfelső bíróság határozata szerint az 1 százalékos jelzáloghitel adót nem lehet az ügyfelekre áthárítani. Egyelőre nem világos, hogy ez a jövőbeni hitelekre vonatkozik csak, vagy visszamenőleges hatályú az intézkedés. Mindenesetre a spanyol bankok jelentősebb esést produkáltak a hírre. A legnagyobbat a Banco de Sabadell este 6,3 százalékkal, miközben a Banco Bilbao megúszta 1,8 százalékkal, hiszen operációjának csak töredéke van Spanyolországban. A Santander estében a hatás szintén nagyon pici. A jövő évi profit 2 százalékra rúghat a dokumentációs költségadó át nem háríthatósága, amely különben teljes bankrendszer szinten mintegy 1 milliárd euró lehet. Így talán nem meglepő, hogy a Santander részvényei moderált, 1,5 százalékos esést hoztak össze, amivel gyakorlatilag be is árazódott a hatás.

Tényleg rosszkor vásárolt be a Bayer

Ha nem lenne elég probléma a Bayernek az, hogy nem sokkal az amerikai Monsanto felvásárlását követően rögtön egy kedvezőtlen bírósági ítéletet kapott annak egyik növényvédő szerét illetően, ami hosszabb távon komoly költségeket jelenthet a cégnek, emellett most az is kiderült, hogy a Monsanto piacán romlóban vannak a kilátások. Ezen véleményét a növényvédőszereket is forgalmazó amerikai óriás, a DowDuPont tette közzé tegnap, szerintük lassulhat a növekedés a szektorban. A Bayer a hírekre 1%-os mínusszal kezdte a mai kereskedést.

Újabb rossz hírek az autópiacnak a Michelintől

A kínai autópiacon tapasztalható visszaesésre, illetve a szigorodó környezetvédelmi szabályokra hivatkozva visszavágta a gumiabroncs piacra vonatkozó idei növekedési előrejelzését a Michelin. A leszállított volumen összességében enyhe növekedést mutathat idén, azonban a komoly áremelések, amiket főként a feltörekvő piacokon az ottani devizák nagymértékű gyengülése miatt kellett végrehajtaniuk, további lefelé mutató kockázatok rejtenek. A hír a nagyobb európai autógyártók részvényeit (BMW -1,4%, Daimler -1,7%, Volkswagen -1,3%) további nyomás alá helyezi a mai kereskedésben.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben