Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A Natco gyárthatja a májrák kezelésére szolgáló Bayer készítményt

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. szeptember 18.   09:29

E-ONAz E-ON egyik németországi széntüzelésű erőműve váratlan meghibásodás következtében leállt és előreláthatóan csak 19-én fogják tudni újraindítani. A kieső erőmű kapacitása 875 megawatt. E-ON: Angela Merkel Németország megújuló energia lehetőségeiről beszélt tegnap. Mint ismeretes Németország...

E-ON
Az E-ON egyik németországi széntüzelésű erőműve váratlan meghibásodás következtében leállt és előreláthatóan csak 19-én fogják tudni újraindítani. A kieső erőmű kapacitása 875 megawatt.

E-ON: Angela Merkel Németország megújuló energia lehetőségeiről beszélt tegnap. Mint ismeretes Németország célja, hogy 2021-re kiváltsa atomerőműveinek kapacitását. Az átállás következtében emelkedni fog az energia ára, ugyanis drágább technológiára állnak át. Merkel a napenergia terén a vártnál gyorsabb bővülésről beszélt. A magasabb elektromos áram ár kedvezőtlen az acélipari vállalatok számára, ugyanakkor kedvező például a Siemens számára.
Adidas
Az Adidashoz tartozó Reebok értékesítését végző 300 franchise rendszerben működő üzlet nem nyitott ki Indiában tiltakozásképpen az új szerződési feltételek miatt, mely a teljesítmény függvényében szabná meg a kondíciókat.
Fiat, BMW, Daimler
A Fiat a kormány nyomásának és a felfutó amerikai keresletnek a hatására valószínűleg mégsem zárja be olaszországi gyárát, hanem onnan próbálja meg kielégíteni az amerikai keresletet.

Az európai autókereslet tovább csökkent, január és augusztus között 6,6%-kal 8,59 millióra csökkent az eladott autók száma. A hír elsősorban azon autógyártók számára kellemetlen, melyek elsősorban Európában vannak jelen erőteljesen. Ilyen lehet a Fiat is, azonban az utóbbi időben jövedelmének egyre nagyobb része származik már Amerikából. Ráadásul már Németországban is csökkenésről számoltak be, ami pedig negatívan hathat a német autógyártókra, így a Daimlerre és a BMW-re is.

A Daimler teherautó üzletágának értékesítései a tervnek megfelelően alakulnak. A fő piacokon a kilátások változatlanok és a társaság szerint 2013-ban bővülés várható. Az idei évre kitűzött cél, hogy a tavalyinál több gépjárművet adjanak el. Oroszországban augusztusban az értékesítés növekedése meghaladta a 80%-ot is. Az év első 8 hónapjában globális szinten 20%-os növekedés volt tapasztalható és 28%-os volt a növekedés a NAFTA országokban (USA, Mexico, Kanada).
Nokia
Az Amazon a Nokia helymeghatározó rendszerét fogja használni Amzon Kindle Fire névre hallgató táblakészülékeiben. A hír kedvező a Nokia számára, bár a megállapodás részletei nem ismertek. A Kindle Fire egy relatíve olcsó táblagép (160 és 500 dollár között kapható kiviteltől függően) ami az Amazon szolgáltatásaival kiegészülve lehetővé teszi a készülék gyors elterjedését.
ArcelorMittal
Az ArcelorMittal szeptember 26-án tarja befektetőknek szánt előadását. A prezentáció élőben nyomon követhető lesz a vállalat honlapján keresztül 16:30-as kezdéssel. Az előadás fő témája a vállalat stratégiája és jövőbeli kilátásai lesznek.

Az ArcelorMittal arra hívta fel a figyelmet, hogy a német energiaárak eltolódása gyárbezárásokhoz vezethet az acéliparban, ugyanis 2013-tól az acélipari vállalatoknak 1,5 milliárdos többletköltséget jelentene.

Az ArcelorMittal bejelentette, hogy modernizálja és újraindítja koksz előállító üzemét Pennsylvania-ban. A modernizálás költsége 50 millió dollár, részvényenként 0,03 euró, ami a jelenlegi árfolyam 0,25%-a, vagyis nem jelentős méretű kiadásról van szó.
Bayer
Csalódott a Bayer az indiai szellemi jogok hivatalának elutasító döntését illetően. Ugyanis a hatóság helyénvalónak találta azt, hogy az indiai szabadalmi hivatal kijelölte a Natco-t, hogy gyártsa a májrák kezelésére szolgáló Bayer készítményt, a Nexavar-t (sorafenib). A lépés jelentős árcsökkenést eredményez, hiszen a Bayer most kb. 1.200.000 forintnak megfelelő rúpiáért árulja a gyógyszert, amelynek az ára így 40.000 forint közelébe csökkenne. A cég tovább folytatja a harcot az igazáért, de úgy látjuk, hogy sok esélye nincsen. Esetleg egy közös német (állami szintű) fellépés segíthetne rajta. Folyamatos probléma, hogy Indiában nem tartják be a szellemi jogok védelméről szóló egyezményeket, amely nagy kárt okoz a világ számos gyártójának. Különben a hírnek (mivel a vártnak megfelelő, és régóta tudott ügyről van szó) nincs hatása a részvényárfolyamra.
ThyssenKrupp
A UBS szerint a ThyssenKrupp várakozásai túl magasak és szerinte nem fogja tudni teljesíteni azokat a társaság. A célárat 14,5 euróról 13,5 euróra csökkentette és semlegesről eladásra módosította ajánlását.
AXA
Az AXA besorolását vételről semlegesre minősítette a Bank of America.
UniCredit
Az UniCredit eddigi semleges ajánlását alulsúlyozásra módosította a HSBC.
Deutsche Bank
A Deutsche Bankot semlegesről alulteljesítőre minősítette le a Credit Suisse.
BNP Paribas
A BNP Paribas felkerült a Bofa Merrill Lynch kedvenc részvényeit tartalmazó listájára.

A HSBC az eddigi 41 euróról 45 euróra emelte a BNP Paribas célárát.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben