Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Független és nem független berendezkedések

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. október 10.   09:08

Erste kommentár Donald Trump ismét kirohant a Fed kamatemelései ellen. Túl gyorsnak nevezte azt, ami szerinte rossz a gazdaságnak. Bár átmenetileg a hozamemelkedés és a dollárerősödés is megtorpant, de a hatást nem...

Erste kommentár

Donald Trump ismét kirohant a Fed kamatemelései ellen. Túl gyorsnak nevezte azt, ami szerinte rossz a gazdaságnak. Bár átmenetileg a hozamemelkedés és a dollárerősödés is megtorpant, de a hatást nem tartjuk tartósnak, a jegybankot múltkor sem nagyon zavarta Trump kritikája, és Powell határozottan kiállt a további kamatemelések mellett. Vagyis úgy tűnik, hogy Trumpnak ki kellett állnia a kampányban az amerikai emberek mellett, szemben a jegybankkal. De a független intézményi háttérnek köszönhetően minden szépen megy tovább az eddigi mederben.


Közben Olaszországban a piac szépen lassan teszteli Matteo Salvini kijelentését, aki néhány napja arról beszélt, hogy akkor sem fognak engedni a költségvetési hiányból, ha a német 10 éves hozamokhoz képest 400 bázispontos hozamfelár alakul ki. Ha ettől egyelőre még távol is járunk (jelenleg 310 bázispont a hozamkülönbözet), de az olasz politikusok makacssága miatt szépen lassan emelkedik az olasz hozam és hozamfelár is.


A német DAX index a szeptemberi lokális mélypontot elérve egyből emelkedésbe kapcsolt. Ez kedvező jel a mai kereskedés kezdete előtt, így emelkedésre számítunk a mai kereskedésben.

A jüan is részét képezheti a jövőbeni kereskedelmi tárgyalásoknak

Visszaesett a volatilitás tegnap az amerikai részvénypiacokon, a vezető indexek minimális elmozdulással fejezték be a kereskedést. Könnyen elképzelhető, hogy a sokan már a csütörtöki inflációs adatot várják, ami rövidtávon további iránymutatást adhat a hosszú hozamoknak, ez pedig a részvénypiacra is kihathat. Tegnap a Dow 0,2%-kal, az S&P500 0,1%-kal esett vissza, míg a Nasdaq stagnált.


A Financial Times-nak adott interjút tegnap az amerikai pénzügyminiszter, Steven Mnuchin. Elmondta, hogy az utóbbi időben az USA nagyon szorosan figyelemmel kísérte a jüan árfolyamának alakulását, ami rendkívül erősen gyengült az év során. Emiatt a jövőbeni kereskedelmi tárgyalások során biztosra szeretnének menni azt illetően, hogy Kína valóban nem manipulálja az árfolyamot. Mnuchin szerint ez egyelőre nem érdemi aggály. A Pénzügyminisztérium egyébként hamarosan nyilvánosságra hozhatja tanulmányát, amiben a kínai deviza esetleges manipulálását is vizsgálja.


A Bloomberg információi szerint egy nagy amerikai telekommunikációs vállalat manipulált hardware-t fedezett fel bizonyos eszközeiben, amit a gyanúba keveredett Super Micro Computer szállított be nekik. Ezúttal egy konkrét személyre, a vállalatnál dolgozó biztonságtechnikai szakemberre hivatkozott a Bloomberg, amivel hitelesebbé teszi korábbi cikkét, amiből igen sok információt az Apple és az Amazon is tagadott. Ezzel továbbra is kérdés, hogy nagyobb cégeknek érdemes-e újragondolni bizonyos eszközök Kínából történő beszállítását.


1,1%-os részesedést fedett fel Bill Ackmann, híres hedge fund menedzser a Starbucksban. Szerinte a kínai piac hatalmas növekedési potenciált rejt magában, aminek hátán szárnyra kaphatnak a cég részvényei. A bejelentésre közel 6%-kal is emelkedtek a cég részvényei, a nap végére ebből 2% maradt.

Trumpnak a választók az elsők, Észak-Korea a második

Vegyesen teljesítettek ma az ázsiai piacok. A Nikkei 0,2%-ot, a Hang Seng 0,5%-ot emelkedett, miközben a Shanghai index 0,1%-ot csökkent.


Trump bejelentette, hogy a november 6-i időközi választásokat követően fog találkozni az észak-koreai vezetővel. A hivatalos indoklás szerint a szoros kampányprogramba nem fér bele egy korábbi találkozó. Nem mellékesen így kiváló kampánytémát nyújthatnak a folyamatban lévő korai egyeztetések.


Kína 3 milliárd dollár értékben bocsát ki 5, 10 és 30 éves dollárban denominált államkötvényeket. A kibocsátás célját nem közölték, de valószínű, hogy mindössze azért van rá szükség, hogy kialakulhasson egy dolláros hozamgörbe is a kínai államkötvényeknél.


Augusztusban megugrottak a japán gépipari megrendelések. Év/év alapon 12,6% volt a növekedés, szemben az 1,8%-os várakozással. Ugyanakkor a havi frekvenciájú adat nagyon volatilisen tud viselkedni.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX pluszban volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben