Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - A Nokia megállapodott a Chine Mobile-al

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. szeptember 17.   10:16

NokiaA Nokia megállapodott a Chine Mobile-al, hogy a Lumia 920-as készülékek támogatni fogják a TD-SCDMA hálózatot. Ez jelentős előny lehet a finn cég számára, mivel a kínai szolgáltatónak 660 millió körüli ügyfele van. A készülék és a hozzá tartozó egységek lehetséges áráról továbbra sem nyilatkoztak.

Nokia
A Nokia megállapodott a Chine Mobile-al, hogy a Lumia 920-as készülékek támogatni fogják a TD-SCDMA hálózatot. Ez jelentős előny lehet a finn cég számára, mivel a kínai szolgáltatónak 660 millió körüli ügyfele van. A készülék és a hozzá tartozó egységek lehetséges áráról továbbra sem nyilatkoztak.
Deutsche Bank
A Deutsche Bank felügyelő bizottságának egyik tagja felső limitet szeretne a bónusz jövedelmek terén. Se a menedzserek, se a befektetési bankárok jövedelme ne érje el a milliós nagyságrendet. A piaci verseny nem indokolja, hogy csillagászati összegekkel csábítsák a tehetségeket.

A Credit Suisse semlegesről alulteljesítőre minősítette le a Deutsche Bankot.

A Deutsche Bank a Közel-Keleten számos munkahelyet szüntet meg a befektetési banki szektorban. Dubai-ban vezetői állások is érintettek, többek között Zulfi Khan-é is (világpiaci műveletek vezetője, Egyesült Arab Emírségek ügyfélkörének felelőse).

A Deutsche Bank szeptember 12-re több mint 87%-kal csökkentette a közvetlen görög hiteleinek kitettségét. A januári 4 milliárd euróról csökkentették le a jelenlegi 500 millió euróra az expozíciójukat. Az intézkedést a görög válság és annak a kockázata miatt lépték meg, hogy a görögök kiléphetnek az euró zónából. A Deutsche Bank létrehozott még egy válságkezelő munkacsoportot is, operatív készenléti tervek és szimulációk kidolgozására.

Adidas
A Barclays szerint az Adidas 17 milliárd euróról 18 milliárd euróra növelheti 2015-re kitűzött bevételi célját. A Barclays ezzel összhangban az eddigi 68 euróról 74 euróra emelte az Adidas célárát.
Telefonica
A spanyol Telefonica hétfőn tervezi bejelenteni, hogy partnerségi szerződést kötött az Aurasmával, a Hewlett-Packard leányvállalatával. A vállalat az AR technológia egyik fejlesztője, az AR-el (augmented reallity, vagyis kibővített valóság funkcióval) rendelkező okostelefonokkal lehetőség lesz arra, hogy akár egy nyomtatott hirdetés előtt állva közvetlenül a hirdető weboldalára jussunk, és ott vásárolhassunk. Az üzlettel 300 millió fogyasztóhoz juthat el világszerte az új technológia, az első bevezetés az Egyesült Királyságban lesz.
Total
A dél-szudáni kormány három részre osztaná a Total többségi tulajdonában álló olajmezőt. A mezőt a Total, az Exxon és a Kuwait Petroleum között osztanák fel. A Total számára kedvezőtlen döntést jogi útra tereli a cég.
Banco Bilbao
A Banco Bilbao elemzői szerint az új mennyiségi lazítás (QE3) protekcionizmusra késztetheti a latin-amerikai államokat, hiszen a gyengülő dollár jó helyzetbe hozza az amerikai exportőröket. Akár árfolyam háború is kialakulhat, különösen Brazíliában, Kolumbiában és Peruban. A hírnek nincs hatása a BBVA részvényárfolyamára.

Az Exan (BNP Paribashoz kötődő befektetési bank) alulteljesítőre módosította neutrálisról a Banco Bilbao-ra vonatkozó ajánlását.
Bayer
A Bayer májrák kezelésére szolgáló gyógyszere, a Nexavar (sorafenib hatóanyag), mint kiderült nem hatásos tüdőrákra. A cég azzal is kísérletezett, hogy Terceva (erlotinib) hozzáadásával a Nexavar esetleg hatékonyabb lesz. Viszont nem talált javulást a májrákos betegek esetén. Ugyan a hírek negatívak, de nincs jelentős hatásuk, hiszen másodlagos indikációkról illetve továbbfejlesztésről van szó. A fent nevezett gyógyszerek egy havi adagja egyébként 500.000-1.000.000 forintba kerül!
Lufthansa
A Lufthansa a személyszállításban 900 millió helyett 1 milliárd eurós megtakarítási lehetőséget talált. A cég egészére kiterjedő költségmegtakarítási programjának a mérete különben 1,5 milliárd euró. A Lufthansa vezérigazgatója a héten prezentálja azt a tervet a felügyelő bizottságnak (praktikusan az igazgatóság), amelyben bemutatja, hogyan lehet 40%-ra csökkenteni a rövidtávú légiközlekedés költségeit (1,5 óránál, és/vagy 800 km-nél rövidebb utak). Ha tényleg sikerül 100 millió euróval többet megtakarítani, az akár 10-20%-kal is emelheti a részvényárat.

Egyes, meg nem nevezett források szerint az utaskísérők mostani sztrájkja mintegy 100 millió eurójába kerül a Lufthansa-nak. Ez 21 cent részvényenként, ami a jelenlegi részvényár mintegy 2%-a.

Fiat
Olasz kabinetminiszterek követelték a Fiat autógyártótól, hogy tisztázza az olaszországi beruházási terveit, és aggodalmukat fejezték ki lehetséges bezárások ügyében. Corrado Passera gazdaságfejlesztési miniszter közölte; nem szólnak bele a Fiat döntéshozatalába, de a cég Olaszország legnagyobb munkáltatója, és az autógyártó sok homályos és érthetetlen közleménye megalapozza aggályaikat. Elsa Fornero munkaügyi miniszter további tárgyalásokat kezdeményezett a Fiattal, s hangsúlyozta, hogy nem csak a részvényesek, hanem a munkavállalók felé is felelősséggel tartoznak. Október 30-ra várhatóak további fejlemények a Fiat terveiről, melynek legnagyobb piacán, Olaszországban 20%-al csökkentek az eladások az év első 6 hónapjában.
Linde
A Linde részvények ajánlását tartásról vételre módosította a Liberum.
E-ON
A Kepler befektetési bank tartásról csökkentetésre módosította az E-ON részvényeinek ajánlását.
ThyssenKrupp
Az UBS semlegesről eladásra minősítette le a ThyssenKrupp papírjait.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben