Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új magyar devizakötvény

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. szeptember 26.   09:20

Erste kommentár Tegnap Magyarország sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre 1 milliárd euró értékben. A 7 éves euró kötvény kibocsátási hozamszintje a hírek szerint mid-swap plusz 75...

Erste kommentár

Tegnap Magyarország sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre 1 milliárd euró értékben. A 7 éves euró kötvény kibocsátási hozamszintje a hírek szerint mid-swap plusz 75 bázispont lett nagyjából négyszeres túljegyzés mellett, azaz a hozamszint 1,45 százalék. Ez kevesebb mint 130 bázispontos prémiumot jelent a hasonló német állampapír fölött, amely jónak mondható. Mindeközben értetlenül nézzük, hogy a részvénypiacon mintha a 7-es cikkely aktiválása miatt aggódnának a befektetők. Sőt nem csak mintha, hanem e miatt aggódnak. Ugyanakkor a pénzpiaci szereplők nem aggódnak különösebben, és azt gondoljuk, hogy nekik van igazuk. Így a jelenlegi nyomott OTP és Richter árfolyamoknak meg kellene szűnnie. Ráadásul továbbra is támaszszintek környékén tartózkodnak az árfolyamok, miközben a Csányi Sándorhoz köthető Sertorius alap tovább vásárolja ezeken az árszinteken az OTP részvényeket, hétfőn is 60 ezer darabot vett.


A mai napon enyhe emelkedésre számítunk mind a BUX, mind a DAX index esetében.

Hozta a formáját Trump

Ismét kisebb elmozdulások voltak jellemzők a tengerentúli piacokra, a Dow 0,3%-kal, az S&P500 0,1%-kal esett, míg a Nasdaq 0,2%-kal emelkedett tegnap.


Inkább egy kampánybeszédhez hasonló felszólalást tartott Donald Trump tegnap az ENSZ közönsége előtt, amire egyes erős kijelentéseket követően többen a jelenlevő államfők közül nevetéssel reagáltak. Trump kezdetben sokáig a saját, hazai eredményeit sorolta, aminek nem igazán egy ilyen találkozón lenne a helye. Ezt követően megismételte az Iránnal és Venezuelával kapcsolatos kemény álláspontját, illetve Kínát is tovább ostorozta. Gyakorlatilag Észak-Korea volt az egyetlen ország, melyről pozitívan vélekedett. Trump az eseményt a vártnak megfelelően arra használta ezzel, hogy tovább erősítse agresszor szerepét, amivel minél jobb alkukat szeretne kicsikarni más országokkal szemben.


Nagyjából a vártnak megfelelő első gazdasági negyedéves gyorsjelentést tett közzé a Nike tegnap piaczárás után, amire a befektetők az elmúlt hónapok ralija után eladással reagáltak. A közel 10 milliárd dolláros árbevétel megfelelt a várakozásnak (+10% év/év), míg az egy részvényre jutó 0,67 dolláros tisztított profit felülmúlta a 0,63 dolláros konszenzust. A bruttó marzs 0,1 százalékponttal elmaradt a várakozásoktól, ezzel 44,2% lett. Összességében az látható, hogy továbbra is szépen növekszik a cég, a fontos amerikai piacon 6%-kal, míg Kínában 20%-kal nőtt éves alapon az árbevétel. Mindenesetre a közelmúlt több pozitív hírét követően egy csupán átlagos jelentésre profitrealizálást láthattunk a papírban, 3,5%-kal estek a részvények piaczárás után.


Új történelmi csúcsra ugrott a richmondi feldolgozóipari index szeptemberben az USA-ban, ami megerősíti a szeptemberi amerikai erős feldolgozóipari beszerzési menedzser index hitelességét. Az index 29 pontra ugrott a várt 20 és az előző havi 24 ponttal szemben. Ezzel az látszik, hogy az amerikai ipar egyelőre ellen tud állni a világ többi régiójában tapasztalható lassulásnak.

Megugorhat a kínai részvények súlya az MSCI-nál

Meglódultak ma az ázsiai piacok. A Hang Seng 1,6%-ot, a Shanghai index 1,3%-ot, a Nikkei pedig 0,1%-ot emelkedett.


Az MSCI mérlegeli annak lehetőségét, hogy jövőre jelentősen megnövelje a kínai „A” sorozatú részvények súlyát a feltörekvő piaci indexben. Jelenleg a piaci korlátozások miatt rendes súlyuknak csak 5%-kát kapták meg  a kínai „A” sorozatú részvények, így együttes súlyuk az indexben meglehetősen alacsony, mindössze 0,7%, azonban jövőre már 2,8%-os súlyt kaphatnának. 2019-ben és 2020-ban is bővülne az érintett részvények köre, ahogy fokozatosan a közepes kapitalizációjú papírok is teret kapnak az indexben, így a proforma számítások szerint 2020-ra már a 3,4%-os súlyt is elérhetik a kínai részvények az MSCI indexen belül. Döntés február végén várható, pozitív kimenetel esetén valószínűleg két lépésben kerül sor 2019-ben az index átalakítása.


Ma találkozik egymással Donald Trump és a frissen újraválasztott Shinzo Abe, hogy megvitassák a japán és amerikai kereskedelmi kapcsolatokat.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel, a főbb indexek közül egyedül a FTSE volt minimális mínuszban.

Tovább veszi az OTP-t a Sertorius

A Csányi Sándorhoz köthető Sertorius alap 60 ezer darab OTP részvényt vett 9.879 forintos átlagáron szeptember 24-én.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben