Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Draghi megmozgatta a piacokat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. szeptember 25.   09:06

Erste kommentár Mario Draghi a tegnapi európai parlamenti meghallgatásán élénkülő maginflációról beszélt, ami alátámasztja a jövő év végére várt európai kamatemelést....

Erste kommentár

Mario Draghi a tegnapi európai parlamenti meghallgatásán élénkülő maginflációról beszélt, ami alátámasztja a jövő év végére várt európai kamatemelést. Így az elkövetkező két év távlatában az implikált hozamok 6 bázisponttal emelkedtek, és már 50 bázispontos emelést vár a piac. Mindeközben az USA-ban az implikált hozamok 2 bázispontos csökkenést mutatnak. Ezzel Draghi csatlakozott a korábban megszólaló Nowotny-hoz, aki az elmúlt napokban nyíltabban beszélt a kamatemelés szükségességéről. Habár az EUR/USD árfolyamra már relatíve kis hatással volt Draghi megszólalása, azért az európai részvénypiacok kicsit meglepődtek. A hír kissé elmélyítette az árfolyamok csökkenését. Mindeközben a ma kinyitó Shanghai tőzsde már csak kismértékben esett, azaz a kínai piac alig reagálta le a kereskedelmi háború újabb fordulóját.


A mai napon összességében oldalazó mozgásra számítunk mind a DAX, mind a BUX index esetében. Ha az egyedi részvényeket nézzük, akkor az OTP és a Richter lehet izgalmas, amelyek támaszszintek közelében vannak. Pedig az OTP Csányi Sándor eredményvárakozásával (1 milliárd euró) 8-as előremutató P/E rátán forog, ami igazán alacsony árazásnak számít.

Sűrű hete lesz Donald Trumpnak

Vegyesen zárták a tegnapi kereskedést a vezető amerikai indexek. A Dow 0,7%-kal, az S&P500 0,4%-kal esett vissza, míg a Nasdaq 0,1%-kal emelkedett.


Egyelőre nem távozott az amerikai helyettes főállamügyész, Rod Rosenstein, miután nemrégiben szóban már felajánlotta lemondását. A New York Times megírta, hogy ő is azon kormánytagok egyike, akik megvitatták, hogy az ún. 25-ös cikkelyre hivatkozva alkalmatlansága miatt le kéne váltani Donald Trumpot. Emellett az újság azt is lehozta, hogy Rosentstein Trump lehallgatását is támogatta. Az elnök csütörtökön találkozik személyesen a helyettes főállamügyésszel, akkor dőlhet el minden. Az ügy azért is fontos, mert anno Rosenstein nevezte ki Robert Muellert arra, hogy kivizsgálja az oroszok amerikai választásba történő beavatkozását. Amennyiben sikerül esetleg Rosenstein hitelességét megkérdőjelezni, az az egész oroszokkal kapcsolatos vizsgálatot is alááshatja.


Donald Trump tegnap találkozott Emanuel Macronnal, a hírek szerint főként Irán és Szíria kérdését tárgyalták, amiben sikerült közös nevezőre jutniuk. Emellett Trump azt is jelezte tegnap, hogy szerinte hamarosan sor kerülhet a következő csúcstalálkozóra Észak-Koreával, így ezen a fronton továbbra is oldódni látszanak a feszültségek.


Ma Trump nyitja meg az ENSZ közgyűlést New Yorkban, ahol valószínűleg az „America first” politika jegyében beszél majd.

Kiszáradt a hongkongi pénzpiac

Mivel tegnap zárva voltak, így a japán és a kínai piacnak is csak ma volt lehetősége reagálni arra, hogy a hétvégén ismét elakadtak az egyeztetések Kína és Amerika között. A Shanghai index ma 0,7%-ot csökkent, a Nikkei viszont 0,2%-ot emelkedett. Ma pedig a hongkongi tőzsde tart zárva, a tegnapi őszi fesztivált pihenik ki a befektetők.


Óriásit emelkedett az 1 hónapos hongkongi bankközi kamatláb, az úgy nevezett Hibor. A kiszáradt pénzpiacon a kamatláb 1,9%-ról 3,3%-ra ugrott egyetlen nap leforgása alatt, amire a pénzügyi válság óta nem volt példa. A bankközi kamatok több tényező együttes hatásaként emelkedtek: i) kamatemelési várakozások, ii) likviditás szűkülés a mai és a jövő hét eleji nemzeti ünnep miatt, iii) likviditás szűkülés, mert a bankok a negyedév végén esedékes felügyeleti vizsgálat előtt igyekeznek készpénzt felmalmozni.


Nyilvánosságra hozták a japán jegybank július 30-31-i ülésének jegyzőkönyvét. E szerint több jegybankár is aggódott amiatt, hogy az infláció ugyan nem emelkedik, mégis egyre többen spekulálnak a támogató jegybanki környezet visszafogásáról, mely várakozásokat fontosnak tartanak letörni.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow és a Nasdaq mínuszban, az S&P és a DAX pluszban volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
20 éve az Európai Unióban – Magyarország két évtizedes tagságának mérlege
WEBINÁRIUM

20 éve az Európai Unióban – Magyarország két évtizedes tagságának mérlege

A két évtizedes tagság mérlege 20 év távlatában: meddig jutottunk?

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben