Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tizedik születésnap

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. szeptember 14.   09:24

Erste kommentár Holnap a 10-dik születésnapját ünnepli a válság, legalábbis, ha annak kezdetét a Lehmann Brothers csődjével azonosítjuk. Így tíz év távlatában a gazdaság...

Erste kommentár

Holnap a 10-dik születésnapját ünnepli a válság, legalábbis, ha annak kezdetét a Lehmann Brothers csődjével azonosítjuk. Így tíz év távlatában a gazdaság teljesítményét tekintve azt mondhatjuk, hogy túl vagyunk rajta, de a hatásai még sokáig velünk lesznek. Ilyen például a mennyiségi lazítás hatása, amit az USA-ban is csak 2020 után tekinthetjük eltűntnek, míg Európában „csak” decemberre fejeződik be az eszközvásárlási program, amely októbertől 15 milliárd euróra csökken a vártnak megfelelően, az EKB tegnapi ülésén történt megerősítésnek köszönhetően.


Mindeközben a törökök stabilizálni igyekeznek a valutájukat egy hatalmas, a várt mintegy kétszeresére rugó kamatemeléssel, aminek köszönhetően 17,75 százalékról 24 százalékra emelkedett az „alapkamat”. Ez kihatással volt a régiós devizákra, köztük a forintra is, amelyek erősödtek.


Miközben az Ersténél eldőlt a 25 éve vezérigazgatóként tevékenykedő Treichl utódlási kérdése, az OTP esetében a Csányi Sándorhoz köthető alap újra azt üzente a piacnak, hogy a bankpapír a 10.000 forint alatti szinteken olcsó, hiszen a Sertorius újabb 43 ezer darab részvényt vett 9.981 forintos áron 12-én.


A mai napon mind a DAX, mind a BUX index esetében emelkedésre számítunk. A DAX indexnek a 12.135 pontnál levő ellenállást kellene leküzdenie ahhoz, hogy a 12.200 pont környéki technikai szintig tudjon emelkedni.

Még tovább csökkent a Florence hurrikán ereje

Tegnap is a technológiai szektor állt az élre az amerikai tőzsdéken. A Nasdaq 0,8%-ot, a Dow 0,6%-ot, az S&P pedig 0,5%-ot emelkedett.


Elérte Karolina partjait a Florance nevű hurrikán, melynek maximális szélsebessége és ezzel együtt ereje is tovább csökkent, az eredeti 4-es erősségű hurrikán mostanra 1-es kategóriájúvá szelídült. Az előrejelzések szerint ugyanakkor nagyobb területet fog érinteni, Kentucky-nál a hurrikán visszafordul a keleti partra és legyengülve ugyan, de New Yorkot és Maine államot is eléri majd. Hasonló mozgás egyébként nem ritka az amerikai hurrikánok esetében.

Alkotmánymódosításra készülhet Abe

Kitartott a jó hangulat Ázsiában. A Shanghai index 0,3%-ot, a Hang Seng 1%-ot, a Nikkei pedig 1,1%-ot emelkedett.


A harmadik elnöki ciklusára készülő Shinzo Abe a következő 3 éves mandátuma alatt alkotmánymódosításra készül. Ennek egyik sarkalatos pontja lenne a japán hadsereget érintő rész átírása, ami alapján a hadsereget csak Japán megvédésére szabad használni. Abe-t Szeptember 20-án választhatják meg harmadik 3 éves ciklusára.


A Mangkhut nevű szupertájfun a következő órákban eléri a Fülöp-szigeteket, a szél sebessége a becslések szerint akár 278 kilométer per órás is lehet. A tájfun a Fülöp-szigetek mellett a Dél-Kínai tengert és Hongkongot is veszélyezteti és összesen csaknem 42 millió embert lehet érintett.


Augusztusban a kínai kiskereskedelmi forgalom a várt 8,8% helyett 9,0%-kal növekedett. Az ipari termelés 6,1%-os növekedése viszont pontosan megfelelt a várakozásoknak.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben