Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

DAX megint

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. szeptember 7.   09:19

Erste kommentár A DAX tegnap betöltötte a „rést”, és ezzel megérkezett a 11.800 és 12.000 közötti támasz tartományba. Ezzel a DAX hat napot esett egyhuzamban. A relatív erő és a rövditávú...

Erste kommentár

A DAX tegnap betöltötte a „rést”, és ezzel megérkezett a 11.800 és 12.000 közötti támasz tartományba. Ezzel a DAX hat napot esett egyhuzamban. A relatív erő és a rövditávú indikátorok alapján kissé túladottá vált az index, miközben az elért támasz zónának is kellene működnie. Pláne ha azt is figyelembe vesszük, hogy fundamentálisan nem igazán indokolt a további esés. Így az elkövetkező napokban, vagy akár már a mai napon összejöhet egy fordulat.


A félvezető gyártókba beárazott nagy optimizmus nem tetszik a befektetőknek, és ez a technológiai szektor árfolyamát sújtja. Így a Nasdaq lesett a 20 napos mozgóátlagra, ami amúgy az emelkedő trendcsatorna alja is. Így reménykedhetünk abban, hogy az elmúlt napok amerikai gyengélkedése a ma napon megszűnik.


A BUX folyamatosan felülteljesítő, és egyre inkább érik a 37.500 pontos szint áttörése. A mai napon mind a BUX, mind a DAX indexben valamiféle emelkedést várunk.

Még az utolsó pillanatban is kapott kritikát Trump

A technológiai szektor húzta le tegnap az amerikai indexeket. A Nasdaq 0,9%-ot, az S&P500 0,4%-ot csökkent, míg a Dow index 0,1%-ot emelkedett. A technológiai szektoron belül kimondottan gyengén teljesített a félvezető piac, ami lefelé húzta a Nasdaq indexet.


Az egyeztetések utolsó pillanatában, még tegnap is kapott kritikát Trump terve, hogy 200 milliárd dollár értékű kínai importra vetne ki vámokat. A tegnapig tartó konzultációban a Cisco és a Hewlett-Packard Enterprise is a negatívumokra hívta fel a figyelmet. A vámok ugyanis sok egyéb mellett hálózati eszközöket is érintenének, ami a technológiai vállalatok szerint drágábbá tenné az internet hozzáférést és lassítaná az 5G elterjedését is. Trump várhatóan hamarosan bejelenti az újabb kereskedelmi korlátozásokat, melyre egy korábbi interjúban már utalást is tett. Egyes vélemények szerint a lehető legrövidebb időn belül, vagyis már ma hivatalosan is bejelentheti a vámokat.


A New York-i Fed elnöke, John Williams szerint önmagában a lapos vagy akár inverz hozamgörbétől sem kell tartani. A sorozatos kamatemelések hatására jövőre 3% környékére emelkedhetnek az amerikai rövidhozamok, vagyis lényegében utolérhetik, sőt akár meg is haladhatják a 10 éves hozamok szintjét. Az inverz hozamgörbét, vagyis amikor a rövid hozamok meghaladják a hosszú hozamokat, jellemzően recessziós jelnek tekintik, ezért lényeges, hogy hogyan vélekednek az amerikai jegybankárok ennek kialakulásáról.


A szolgáltatóipari ISM index a vártnál is lényegesen nagyobbat emelkedett, az index 55,7 pontról 58,5 pontra ugrott augusztusban. Ugyanakkor az ipari rendelésállomány júliusban 0,8%-kal csökkent, miközben a piac csak 0,6%-os visszaesésre számított.

Válaszcsapással fenyegetőzik Kína

Vegyes hangulat, de inkább mérsékelt csökkenés jellemezte az ázsiai piacok mai teljesítményét. A Shanghai index 0,3%-ot emelkedett, miközben a Hang Seng 0,4%-ot, a Nikk ei pedig 0,8%-ot csökkent.


Kína megfenyegette az Egyesült Államokat, hogy amennyiben újabb vámokat léptetnek életbe a kínai importtal szemben, akkor ellenintézkedéseket fognak ők is bejelenteni. A kijelentés aktualitását az adja, hogy az USA-ban éjszaka lejárt a társadalmi konzultáció a 200 milliárd dollár értékű importra kivetendő vámokkal kapcsolatban. A kínai nyilatkozat nem számít meglepőnek, hiszen Kína eddig is a szemet-szemért elvet követte az amerikai kereskedelempolitikával szemben.


Júliusban elmaradt a japán bérek növekedése a várakozástól. A várt 2,4% helyett csak 1,5%-kal nőttek a jövedelmek.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben