Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csúnya dolgokat művel a DAX

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. szeptember 6.   09:13

Erste kommentár Már a néhány nappal ezelőtti, „semmiből” jövő méretesebb (több mint 1 százalékos) DAX esés sem volt szép mozgás, de a tegnapi igazán csúnyára sikeredett, hiszen a 12.100 pont...

Erste kommentár

Már a néhány nappal ezelőtti, „semmiből” jövő méretesebb (több mint 1 százalékos) DAX esés sem volt szép mozgás, de a tegnapi igazán csúnyára sikeredett, hiszen a 12.100 pont környéki támaszt ütötte át az árfolyam, mintha ott sem lett volna. Ezzel megkezdődött egy „résnek” a betöltése, amely 12.000 pont környéki támaszt jelent első körben, majd a 12.800 pont környékén levő lokális minimum kerülne képbe. Egyébként megtudtuk, a pletyka igaz, a Commerzbank kerül ki az indexből, és a Wirecard kerül be a DAX-ba az index bizottság döntése alapján. Erre a Commerzbank esett mintegy 1,5 százalékot, de a Wirecard 5 százalékot emelkedett a piac előtti kerekedésben, ami szerintünk nem indokolt. Az index hatás egyébként minimális, hiszen a Commerzbank súlya az indexben 0,8 százalék, a Wirecard pedig kevesebb, mint 2 százalékos súllyal fog szerepelni a kosárban. Az átsúlyozás a szeptember 21-i záró szakaszban történik meg és 24-től lesz érvényben. Ja, még valami! Technikailag a Commerzbank most úgy néz ki, mintha nagyot akarna emelkedni, a 200 napos mozgóátlagig.


Mindeközben a BUX továbbra is ostromolja a 37.500 pont körüli szintet. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e áttörni. A mai napon egy kezdeti gyengélkedés után a BUX remélhetőleg emelkedni fog, míg a DAX esetében kíváncsian tekintünk a fent felsorolt támaszokra, működnek e. Különben a P/E értékeltség a sokévi átlag körül van.

Nem győzte meg a szenátust a Facebook és a Twitter

A Nasdaq alulteljesítésével zárták a tegnapot a vezető amerikai indexek, 1,2%-kal esett a főként technológiai cégeket tömörítő index. Az S&P500 0,3%-kal csökkent, a Dow 0,1%-kal emelkedett.


A rossz hangulat a technológiai szektorban részben annak volt betudható, hogy nem sikerült túl fényesre a Twitter és a Facebook vezetőinek tegnapi szenátusi meghallgatása. Ez tovább erősíthette azt a vélekedést az amerikai törvényhozásban, hogy komolyabban szabályozni kell a közösségi médiaoldalakat. Főként a Twitter vezérigazgatója, Jack Dorsey lába alatt lett forró a talaj, aki maga is kimondta, hogy komoly változásra van szükség a hamis információk kezelésében a cégnél. A Twitter részvények árfolyamának erre nem is kellett több, 6%-kal estek a tegnapi napon, de a Facebook részvényei is 2%-kal estek, és a rossz hangulat az egész technológiai szektorra átragadt.


Az FBI vizsgálatot indított az American Express ellen. A vizsgálat a vállalat deviza konverziós folyamataira koncentrál, és azt vizsgálja, hogy nem tüntette-e fel valótlanul a devizaváltáshoz használt árfolyamait a cég az ügyfelek előtt. Az ügyhöz közel álló források szerint augusztusban indult a vizsgálat, miután kifejezetten kedvező devizaváltási ajánlatokkal szerzett új ügyfeleket a cég, amit követően figyelmeztetés nélkül árat emelhetett. A cég részvényei kicsivel 1% feletti esést mutattak a tegnapi nap folyamán.

Újabb koreai csúcs készülődik

A feltörekvő piacokkal együtt az ázsiai piacok is eladói nyomás alá kerültek. A Shanghai index 0,3%-ot, a Nikkei 0,4%-ot, a Hang Seng pedig 1,2%-ot esett.


Szeptember 18. és 30. között újabb, a két Korea közi csúcstalálkozott tartanak, ezúttal az észak-koreai Phenjanban. A találkozóra az után kerül sor, hogy Kim Dzsongun ismét megígérte, hogy együtt fog működi Dél-Koreával és az USA-val is atomfegyvereinek leszerelésén.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon negatív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben