Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Amerikai nélkül, magányosan

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. szeptember 3.   09:45

Erste kommentár Ma ünneplik a munkát az Egyesült Államokban, így kereskedés sem lesz. Vagyis a piacok egy kicsit magukra maradnak a mai napon, és a grafikonok alapján nem is várhatók nagy mozgások. A DAX ugyan folytathatja a...

Erste kommentár

Ma ünneplik a munkát az Egyesült Államokban, így kereskedés sem lesz. Vagyis a piacok egy kicsit magukra maradnak a mai napon, és a grafikonok alapján nem is várhatók nagy mozgások. A DAX ugyan folytathatja a csökkenést, de a jelenlegi szintről valószínűleg nem esik a nyáron kialakult 12.100 pont környéki támasz szintre, inkább megáll a közeli enyhe támasznál. Mindeközben a BUX egy lokális csúcsot ostromol, amelyet a közeljövőben akár át is törhet. Ugyanakkor a mai napon inkább a medve lehet még az úr.


A Volkswagen eléggé felkészületlenül ment bele a szombaton kezdődött WLTP időszakba. A 14 modelljéből 7-re nincs meg a környezetvédelmi engedély, és ezek között van a Golf is. Ma annak ellenére vezeti az esést a DAX index komponensei közül, hogy az elmúlt napokban már büntették a részvényt a cég elhúzódó engedélyeztetései miatt. Komolyabb támasz szint 135 euró környékén található.

NAFTA megállapodás nélkül pihennek ma az amerikai piacok

Érdemi elmozdulás nélkül tértek hosszabb pihenőre pénteken az amerikai részvényindexek. A Dow 0,1%-kal csökkent, az S&P500 stagnált, a Nasdaq 0,3%-kal emelkedett.


A mai napon zárva tartanak az amerikai részvény- és kötvénypiacok, mivel az USA-ban mindig szeptember első hétfőjén tartják a munka ünnepét. Holnaptól minden visszatér a megszokott kerékvágásba.


Nem sikerült az augusztus 31-i határidőig tető alá hozni az USA és Kanada közti kereskedelmi megállapodást, de a felek abban maradtak, hogy a héten folytatják a tárgyalásokat. Belsős információk szerint az új határidő akár szeptember 30-a is lehet. Egy fontos pont, amiben még nem jutottak dűlőre a felek, az Észak Amerikai Kereskedelmi Egyezménynek (NAFTA) az a pontja, miszerint a három ország közül bármelyik kezdeményezehti a másik által bevezetett importvám jogosságának kivizsgálsát. Ezt Kanada mindig is fontosnak tartotta azért, hogy megvédje a hazai ipart az amerikai kormány esetleges kedvezőtlen intézkedéseitől.


Akár 24 ezer munkavállalójától is megválhat a Ford az elkövetkező időszakban és több modell gyártásával is felhagyhat, hozta le a brit Sunday Times az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Egyelőre nem tudni, hogy ez pontosan mely régiókat érinthetné, az azonban tény, hogy az európai divízió veszteséges volt az idei második negyedévben, miután a visszaeső dízel eladások és a gyenge termékpaletta rányomta bélyegét a cég teljesítményére. Így az öreg kontinens könnyen célpont lehet, csak az Egyesült Királyságban 12 ezren dolgoznak a vállalatnál.

Berobbantak a beruházások Japánban a munkaerőhiány miatt

Borús hangulatban indult az ázsiai kereskedés. A Nikkei 0,6%-ot, a Shanghai index 0,8%-ot, a Hang Seng 1,0%-ot csökkent.


Évtizedes csúcson a japán vállalatok beruházása. A második negyedévben a vállalatok beruházása 12,8%-kal növekedett, amire 11 éve nem volt példa. A növekedés gyakorlatilag duplája volt a piaci várakozásnak. A magas kereslet mellett a beruházások drasztikus növekedésének az oka a munkaerőhiány, amit igyekeznek beruházásokkal kiváltani. A magas beruházási adat azt is jelzi, hogy a második negyedéves GDP adatot szeptember 10-én felfelé módosíthatják.


Míg pénteken a kínai statisztikai hivatal a vártnál jobb beszerzési menedzser indexről számolt be, ma a feldolgozóipari Caixin beszerzési menedzser index a vártnál enyhén nagyobbat esett, 50,8 pontról 50,6 pontra.


Új szabadkereskedelmi megállapodás születhet Ázsiában. A tervek szerint novemberben szabadkereskedelmi megállapodást írhat alá a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) tíz tagállama, valamint Ausztrália, Dél-Korea, India, Japán, Kína és Új-Zéland.

Határidős piacok

Alapvetően negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel, csak az S&P és az FTSE volt minimális pluszban.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben