Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az olasz bankok finanszírozási igényére hívta fel a figyelmet a Moody’s

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. augusztus 30.   09:41

Továbbra is az EU felé tartana Törökország Vegyes teljesítményt mutattak tegnap az európai indexek. A FTSE100 0,7%-ot csökkent, míg a DAX és a CAC40 egyaránt 0,3%-ot emelkedett. A Moody’s aggódik az olasz bankok...

Továbbra is az EU felé tartana Törökország

Vegyes teljesítményt mutattak tegnap az európai indexek. A FTSE100 0,7%-ot csökkent, míg a DAX és a CAC40 egyaránt 0,3%-ot emelkedett.


A Moody’s aggódik az olasz bankok jövedelmezősége miatt, ugyanis 2020 júniusa és 2021 márciusa között 250 milliárd eurónyi olcsó finanszírozást kell visszafizetniük az EKB-nak, amit egész biztosan csak magasabb költségek mellett tudnak majd pótolni.


A török külügyminiszter szerint továbbra is az EU csatlakozás az ország célja. Ugyanakkor az elnöki rendszer kiépítését követően ennek nem túl nagy a realitása. A csatlakozási tárgyalások 35 megvitatandó fejezete közül eddig csak 16 fejezetet sikerült megnyitni, és mindössze egyet tudtak lezárni.


Ma és holnap is az európai inflációs adatokra figyelnek a befektetők. A várakozások szerint az infláció jellemzően 2% körül alakulhat, azonban ez főként az olaj- és energiaárak emelkedésének az eredménye, így a maginfláció ennél lényegesen alacsonyabb, 1,1% lehet csak.

Jelentős szerepet szán az Adidas az online értékesítésnek

Az Adidas vezérigazgatója 2020-ra 25 milliárd eurós árbevételt vár (ami egyébként enyhén elmarad az elemzői várakozástól), ebből 4 milliárd euró az online értékesítésekből adódhat. Ez azt mutatja, hogy az Adidas további fejlesztéseket tervez a digitális értékesítések terén. A hírnek nincs árfolyamhatása.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben