Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb sikert könyvelhet el Trump?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. augusztus 29.   09:08

Erste Kommentár Sokan támadják stílusáért Trumpot, nem alaptalanul. Viszont az általa megcélzott területeken jó hatásfokkal dolgozik, rendre sikerül eredményeket felmutatnia. Ez pedig meg is látszik...

Erste Kommentár

Sokan támadják stílusáért Trumpot, nem alaptalanul. Viszont az általa megcélzott területeken jó hatásfokkal dolgozik, rendre sikerül eredményeket felmutatnia. Ez pedig meg is látszik népszerűségén, ami az elnököt övező botrányok ellenére szép lassan kúszik felfelé. Most éppen két szomszédjával sikerül új NAFTA (Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény) megállapodást tető alá hoznia. Mexikóval már aláírták a kétoldalú megállapodást, és nagyon úgy tűnik, hogy Kanadával is hamarosan létrejöhet a megállapodás, így elhárulhatnak az akadályok a NAFTA elől. A kanadai külügyminiszter ugyanis megszakította európai útját és azonnal Washingtonba utazott, hogy péntekig véglegesítsék a megállapodást.


Az amerikai részvénypiac továbbra is vezetőnek számít, napról napra új csúcsra emelkedik és az elmúlt hetekben meghatározónak számító török és olasz feszültségek is mintha háttérbe szorultak volna mostanra.

Ismét új sokéves csúcs a fogyasztói bizalomban

Egyelőre tábort vert az új csúcson az S&P500 a tegnapi kereskedés folyamán, stagnálással zárta a kereskedést az index. A Dow is hasonlóan tett, igaz, 0,1%-kal feljebb kúszott, míg a Nasdaq 0,2%-ot emelkedett.


A Mexikóval való sikeres tárgyalásokat követően a befektetők a Kanadával való kereskedelmi tárgyalásokra fókuszálnak, melynek határideje az USA részéről e hét péntek. A véghajrában tegnap a kanadai külügyminiszter is Washingtonba utazott, ahova nem sokkal később az USA kereskedelmi képviselője is megérkezett.


Közel 18 éves csúcsára ugrott a Conference Board fogyasztói bizalmi indexe az USA-ban augusztusban. Az index 133,4 pontra ugrott az előző havi 127,4 pontot követően, ami a konszenzust is meglepte, ugyanis a várakozás 126,6 pont volt. Ebből az látszik, hogy Trump protekcionista külpolitikája továbbra sem gyűrűzik be az amerikai fogyasztókhoz. Kérdés, hogy amennyiben élesedne a Kína ellen kivetni tervezett újabb 200 milliárd dolláros importvám, ahhoz mit szólnának az amerikaiak.


A richmondi Fed feldolgozóipari indexe is felülmúlta a várakozásokat a tengerentúlon augusztusban, a mutató 24 pont lett az előző havi 20, és a konszenzus által várt 17 ponttal szemben.


A Szenátus jóváhagyta Richard Clarida kinevezését a Fed alelnöki székébe. Clarida korábban a Kolumbia Egyetem professzora, majd a PIMCO stratégája volt. Szenátusi meghallgatásán egyetértett Powell nézetével, miszerint fokozatosan emelni kell az alacsony szinteken lévő kamatot a tengerentúlon.

Vártnak megfelelő növekedés a kínai bankoknál

Nem volt egyértelmű irány az ázsiai kereskedésben. A Shanghai index 0,3%-ot csökkent, a Hang Seng stagnált, a Nikkei pedig 0,2%-ot emelkedett.


A legnagyobb kínai vállalatok a vártnak megfelelő stabil profitbővülésről számoltak be. Az 5 legnagyobb bankból 4-nek legalább 5%-kal nőtt a profitja a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest. A profitnövekedés főként a marzsok bővülésének és a kihelyezett hitelek további növekedésének volt köszönhető.


A japán jegybank egyik tagja, Hitoshi Suzuki azon véleményének adott hangot, hogy az alacsony kamatkörnyezet mellékhatásait nehéz lehet majd kezelni a jegybanknak, vagyis ő már most is egy szigorúbb monetáris politikát látna szívesen.


Augusztusban a japán fogyasztói bizalom a vártnak megfelelően 43,3 pontra süllyedt a múlt havi 43,5 pontról.

Rendkívüli közgyűlést tartott a Waberer’s

A tegnap megtartott közgyűlésen a vártnak megfelelő en beválasztották a MEP igazgatóját, Dániel Csanád urat a Waberer’s igazgatóságába, David William Thomson urat, a KPMG korábbi partnerét pedig a felügyelő bizottságba. A lépés a korábbi közzététellel összhangban van, és azután került rá sor, hogy Stefan Delacher és Peter Grace lemondott igazgatósági, illetve felügyelő bizottsági pozíciójáról.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben