Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Réssel új csúcsra!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. augusztus 28.   09:12

Erste kommentár Tegnap mind a Nasdaq, mind az S&P500 réssel ment új csúcsra, ami elég erős üzenet a folytatás tekintetében. Azt sugallja, hogy minden rendben van, és ha ma jön a megerősítés (miért ne jönne?), akkor...

Erste kommentár

Tegnap mind a Nasdaq, mind az S&P500 réssel ment új csúcsra, ami elég erős üzenet a folytatás tekintetében. Azt sugallja, hogy minden rendben van, és ha ma jön a megerősítés (miért ne jönne?), akkor további emelkedés várható. Sőt a technikai kép - még ha egy picit kacskán is, de - azt sugallja az S&P500 vonatkozásában, hogy 3.300 pontig emelkedhet az index mintegy háromnegyedév távlatában. A korábbi emelkedő periódusokhoz képest annyi a változás, hogy most egy picit szélesebb bázisúvá vált, mivel a technológiai szektorhoz felzárkózott a S&P500 is, hiszen egyszerre ütnek új csúcsot. Sőt, mintha az S&P500 egy picit egyértelműbb jeleket adna a folytatás tekintetében. Egyesek szerint csak a medvéket gyilkolták meg a tegnapi napon a széles bázisú emelkedéssel, hiszen az emelkedő részvények 1,6 az 1-hez aránylottak a csökkenőkhöz, de szerintünk a mai napon ez el fog dőlni, ha jön a kitörés megerősítése.


A mai napon enyhe további emelkedést várunk a DAX indexben és a BUX is emelkedhet.

Egy lépéssel közelebb

Az amerikai piacok is erőteljesen emelkedtek tegnap. Az S&P 0,8%-pt. a Nasdaq 0,9%-ot, a Dow 1%-ot emelkedett.


Tegnap az USA előzetes megállapodást kötött Mexikóval egy kétoldalú kereskedelmi egyezményről. Ezzel közelebb kerültünk ahhoz, hogy egy új NAFTA megállapodás is létrejöjjön, melyhez Kanada aláírása még hiányzik, de arra valószínűleg már csak napokat kell várni, sőt akár már ma is aláírhatják. Trump szempontjából a legfontosabb az autóipari korlátozások szigorítása az amerikai autóipar védelme érdekében, ezt sikerült is elérnie.


A mexikói megállapodást követően Trump mintha békülékenyebb hangot ütött volna meg Kínával is, ugyanis arról beszélt, hogy Kína szeretne tárgyalni, de erre eddig nem volt alkalmas az idő, mert elhúzódó tárgyalásokra számít, és előtte szeretett volna még tető alá hozni a rövidúton elérhető Mexikóval is egy megállapodást.


Az AMD részvények tegnap 13,8%-os emelkedést is mutattak, végül 5,3%-os emelkedéssel zártak, miután egy új, adat-vizualizációs grafikus kártyát mutattak be, melyet szervereknél fognak majd alkalmazni.

Gyenge hónapja lehetett a kínai gazdaságnak

Emelkedtek az ázsiai részvénypiacok is. A Shanghai index 0,1%-ot, a Nikkei és a Hang Seng index pedig 0,3%-ot emelkedett.


A Bloomberg értékelése szerint augusztusban tovább gyengülhetett a kínai gazdaság. Erre többek között a nyersanyagárak és a részvényárfolyamok, valamint az üzleti bizalom alakulásából és a legfontosabb kereskedelmi partnerek helyzetéből következtettek. Annak ellenére is, hogy a kínai kormány infrastruktúrafejlesztésekbe kezdett és kedvezményes hitelt is biztosít a vállalkozásfejlesztéshez, azonban idő kell ahhoz, hogy ezek az intézkedések hatni kezdjenek. Pénteken jelennek meg az augusztusi kínai beszerzési menedzser indexek, melyek alátámaszthatják ezt a feltételezést. A piac enyhe csökkenésre számít, de még így is 50 pont fölött maradhatnak az indexek.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben