Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Politikai érdekek állhatnak a Bundesbank elnökének útjába

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. augusztus 23.   10:03

A britek több mint fele rendezetlen kilépésre számít Kisebb emelkedést mutattak tegnap az európai indexek. A DAX stagnált, a FTSE100 0,1%-ot, a CAC40 0,2%-ot emelkedett. A német Handelsblatt értesülései szerint Angela Merkel inkább az...

A britek több mint fele rendezetlen kilépésre számít

Kisebb emelkedést mutattak tegnap az európai indexek. A DAX stagnált, a FTSE100 0,1%-ot, a CAC40 0,2%-ot emelkedett.


A német Handelsblatt értesülései szerint Angela Merkel inkább az Európai Bizottság elnöki posztját szeretné Németországnak bebiztosítani, semmint az EKB elnöki széket. A Bundesbank elnöke, Jens Weidmann neve már többször felmerült, mint az EKB következő lehetséges elnöke, esélyét az is növelte, hogy német elnöke még soha nem volt az EKB-nak, bár személye szigorú monetáris politikai nézetei miatt mindenképpen megosztónak számítana. A mostani pletykák alapján pedig a nagypolitika sem fog mindent megtenni, hogy EKB elnök lehessen belőle.


A KPMG megbízásából 3044 fő megkérdezésével készült közvélemény-kutatás alapján a britek 54%-a szerint valószínűleg rendezetlen kilépés lesz. A megkérdezettek döntő többsége, 70%-a azzal is tisztában van, hogy ennek eredményeként valószínűleg áremelkedés jöhet a szigetországban, és a megkérdezettek több, mint 40%-a készül arra, hogy rendezetlen kilépés esetén vágni kényszerül a kiadásain.

Felvásárlással erősített volna az önvezetés terén a Volkswagen

Névtelen források szerint a Volkswagen megpróbálta felvásárolni az önvezető autók fejlesztésével foglalkozó Aurora startup-ot, melyet főleg volt Tesla és Apple alkalmazottak alapítottak. Azonban a megállapodás nem jött létre, mivel a startup tulajdonosai meg szerették volna őrizni függetlenségüket. Pont tegnap jelentek meg olyan hírek, hogy a Volkswagen szoftverfejlesztő cégeket próbál vásárolni a digitalizáció jegyében. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a Volkswagen felvásárlásokkal szeretné beérni élenjáró versenytársait az új technológiai fejlesztések terén.

Csúszhat a Siemens-Alstom tranzakció jóváhagyása

Az eredetileg várt novemberi határidő helyett az Európai Bizottság csak jövő januárban hagyhatja jóvá a Siemens és az Alstom vasúti üzletágának egyesülését.

Komoly vevő érdeklődik a Fiat részlege iránt

Már régóta szólnak arról hírek, hogy a Fiat-Chrysler leválasztja a Magnetti Marelli nevű alkatrészgyártó egységét. Ennek kapcsán az üzletág önálló tőzsdére vitele is felmerült, a friss hírek viszont már arról szólnak, hogy az amerikai KKR befektetői társasággal folytatnak egyeztetéseket az üzletág értékesítéséről.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben