Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

BUX kitörés szinten levő nagy papírokkal

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. augusztus 6.   09:10

Erste kommentár Érdekes szituáció alakult ki. Miközben a BUX áttörte a csökkenő trendcsatorna felső élét és a korábbi, július eleji lokális csúcsot is leküzdötte, azaz további emelkedést...

Erste kommentár

Érdekes szituáció alakult ki. Miközben a BUX áttörte a csökkenő trendcsatorna felső élét és a korábbi, július eleji lokális csúcsot is leküzdötte, azaz további emelkedést sugall, a vezető részvények mindegyike ellenállási szinthez érkezett. A MOL a jó eredmény és a visszaemelt EBITDA várakozás hatására áttörte a 2.780 forint környékén levő ellenállást, de a csökkenő trendből csak kidugta a fejét, hogy aztán a felső trendvonal alatt zárjon. Az OTP a várható jó gyorsjelentés reményében, és az újabb bankvásárlásoknak köszönhetően a 10.600 pont környékén levő erősnek tekinthető ellenállásig emelkedett. A Richter is elkezdte a küzdelmet az erősnek mondható 5.200 forintos ellenállással. Mindeközben a Magyar Telekom is ellenálláshoz érkezett. Ez pedig azt jelenti, hogy az elkövetkező napok fontosak lesznek a további folytatás tekintetében. Ha kisebb korrekciót látunk a fő részvényekben, úgy, hogy a BUX megőrzi a kitörését, akkor reménykedhetünk a pozitív folytatásban. Különben ezt a verziót támasztják alá a fundamentumok, a jó eredmények is. Sőt a ma reggeli jegybank alelnöki nyilatkozat is, hogy akár már augusztus 17-én jöhet Magyarország felminősítése az S&P részéről. Ez például az Erste metodológia szerint a tőkeköltség csökkenésén keresztül pozitívan hathat a részvények értékeltségére.


Azaz a fentebb vázolt forgatókönyv tűnik jelen pillanatban a legvalószínűbbnek. A mai napon a BUX esetében oldalazásra, kis csökkenésre számítunk, ahogy a DAX index esetében is.

Egyre nagyobb az amerikai nyomás Kínán

Emelkedéssel fejezték be a hetet a vezető amerikai indexek pénteken, a Dow és az S&P500 0,5%-kal, a Nasdaq 0,1%-kal került feljebb.


Tovább élesedett az USA Kínával szembeni retorikája a hétvégén, miután mind Donald Trump, mind fő gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow Kína gyengeségét emelte ki nyilvánosan. Trump főként a kínai részvénypiac idén látott mélyrepülésére hegyezte ki mondanivalóját és azt mondta, hogy az USA dominál a kereskedelmi adok-kapokban. Kudlow az egyre csak gyengülő jüant emelte ki. Szerintük Kínának emiatt hamarosan engednie kell a követeléseiknek. Kína ezt követően kiadott egy közleményt, amiben kihangsúlyozták, hogy készek vállalni a rövidtávú gazdasági veszteséget, és készen állnak egy elhúzódó kereskedelmi háborúra. Trumpéknak ennek ellenére abban igaza van, hogy Kínát sürgeti az idő, ugyanis az eddigi intézkedések ellenére a jüan mélyrepülése továbbra sem állt meg.


Igen jó negyedévet zárt a legendás amerikai befektető, Warren Buffett vállalata, a Berkshire Hathaway. A 12 milliárd dolláros profit részben a biztosítási üzletág jó teljesítményének volt betudható, emellett a részvénybefektetéseiken realizált 4,5 milliárd dollár is sokat nyomott a latban, szemben az előző negyedévi 6,3 milliárd dolláros negatív hatással. Ez részben az Apple erős negyedévének volt betudható, ami a júliusi jó teljesítmény miatt várhatóan tovább húzza a cég eredményét a következő negyedévben is.

Tőkeszabályozással állítanák meg a jüan spekulációt

Vegyesen teljesítettek az ázsiai részvényindexek. A Shanghai index 0,8%-ot, a Nikkei 0,1%-ot csökkent, miközben a Hang Seng 0,6%-ot emelkedett.


A kínai jegybank 20%-os tőkekövetelményt írt elő a bankoknak a jüan határidős ügyletek után. Ezekre a tranzakciókra eddig nem kellett külön tőkét képezniük, így ezzel a szigorítással drágábbá válik a jüan elleni spekuláció. A lépést követően a jüan átmenetileg erősödött, az USDCNY árfolyam 6,9-ről 6,8-ra csökkent.


Kína visszavágást tervez az amerikai vámok miatt. Egy részletes, 5200 termékből álló listát publikáltak, az ezen szereplő 60 milliárd dollár étékű amerikai importra 5 és 25% közötti vámot vetnének ki, amit azonban tovább növelnének, ha Amerika is tovább szigorít.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben