Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

2012 óta nem volt ekkora az infláció Európában

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. augusztus 1.   09:30

Kedvező európai gyorsjelentések érkeztek Emelkedés jellemezte tegnap az európai piacokat. A DAX csak minimálisan emelkedett, de a CAC40 0,4%-ot, a FTSE100 pedig 0,6%-ot emelkedett. Az eurozónás infláció 2,1%-ta gyorsulhatott az előzetes...

Kedvező európai gyorsjelentések érkeztek

Emelkedés jellemezte tegnap az európai piacokat. A DAX csak minimálisan emelkedett, de a CAC40 0,4%-ot, a FTSE100 pedig 0,6%-ot emelkedett.


Az eurozónás infláció 2,1%-ta gyorsulhatott az előzetes adatok alapján júniusban, amivel teljesült a jegybank inflációs célja. Látszólag. Hiszen valójában a nyersanyagárak, főként az olaj áremelkedése nyomta meg az inflációt és ennek köszönhető, hogy 2012 óta a legmagasabb inflációt mérték. Ha a maginflációt nézzük az mindössze 1,1%-on áll, bár ez is emelkedést jelent az egy hónappal korábbi 0,9%-os értékhez képest.


A második negyedéves eurozónás GDP is meglepetést okozott, igaz a másik oldalról. A GDP évesített növekedése 2,1%-ra lassult a korábbi 2,5%-ról, amivel a 2,2%-os várakozást is alulmúlta a növekedés.


A júniusi eurozónás munkanélküliségi ráta a korábbi 8,4%-ról a várakozásokkal összhangban 8,3%-ra csökkent.


Az IMF éves ország jelentése szerint Görögország lassan normalizálódik, a GDP növekvő, a munkanélküliségi ráta pedig csökkenő pályára állt. Azonban az adósságállomány továbbra is komoly kockázatot jelent, így adósság könnyítés nélkül kérdéses, hogy meddig képes Görögország önállóan a pénzpiacokról finanszírozni önmagát.


 

Vártnak megfelelő eredmény, de javuló kilátás az Infineonnál

Az Infineon ma reggel tette közzé harmadik gazdasági negyedévére vonatkozó eredményét, ami lényegében megfelelt a várakozásoknak. 1,94 milliárd eurós árbevételt és részvényenként 24 centes eredményt ért el a társaság. Viszont a befektetők örülhetnek a megemelt éves várakozásoknak, hiszen az árbevétel növekedési várakozást a korábbi 4-7%-ról 6,4-7,4%-ra emelték, ráadásuk az üzemi eredmény marzsra vonatkozó várakozást is 50 bázisponttal, 17,5%-ra emelték meg.

Nehéz második félidőre számít a Volkswagen

A második negyedévben a Volkswagen csoport 61,1 milliárd eurós árbevételen egyszeri tételektől tisztítva 5,58 milliárd eurós operatív eredményt ért el. Az árbevétel alul, míg az üzemi eredmény jelentősen felülmúlta a várakozásokat. Az adózott eredmény a tavalyi 3,1 milliárd euróról 3,3 milliárd euróra javult. A társaság nem változtatott az év egészére vonatkozó előrejelzésen, ugyanakkor ezúton is megismételték, hogy nehéz második félévre számítanak, elsősorban az elhúzódó engedélyeztetések miatt az új európai előírásokhoz kapcsolódóan.

Az acélárakkal ugrott az ArcelorMittal profitja

Az ArcelorMittal árbevétele 4,4%-kal felülmúlva a piaci várakozást kereken 20 milliárd euró lett. Az EBITDA eredmény 45%-kal javult a tavalyi évhez képest és a 3,07 milliárdos értéke szintén felülmúlta a 2,94 milliárdos várakozást és az elmúlt 7 év legjobb negyedéves eredményét publikálta. . A jó eredmény fő oka a magas acélárak és az erős kereslet. Az év hátralévő részére vonatkozó kilátásokat bátorítónak és buzdítónak nevezte a társaság vezérigazgatója.

A hitelezés húzza a BNP Paribast

A BNP Paribas 2,39 milliárd eurós adózott eredménye felülmúlta a 2,06 milliárd eurós piaci várakozást. A kötvény, deviza és nyersanyag kereskedési üzletág bevétele 17%-kal csökkent, miközben a részvénykereskedésé 12%-kal nőtt, így a két szegmens már közel azonos méretű 720-730 millió eurós bevételükkel. Viszont a hitelezési és biztosítási tevékenysége jól teljesített a bankban, ami javította a társaság jövedelmét.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben