Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kedvező hír is megerősítette a Richter fordulatát

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. július 31.   08:55

Erste kommentár A vártnak megfelelően tegnap az Európai Bizottság is jóváhagyta az Esmya engedélyének módosítását. A döntés várható volt, mert az Európai Bizottság engedélye csak...

Erste kommentár

A vártnak megfelelően tegnap az Európai Bizottság is jóváhagyta az Esmya engedélyének módosítását. A döntés várható volt, mert az Európai Bizottság engedélye csak formális döntés. Az érdemi döntést már korábban a CHMP nevű bizottság meghozta. Viszont az EB döntésre volt szükség, hogy az Esmya ténylegesen is visszakerülhessen a forgalomba. Hiába a papírforma, a befektetők így is megörültek a döntésnek, így a Richter tegnap jócskán felülteljesítette a gyengélkedő hazai piacot.


A papír tegnapi emelkedése pont arra volt elég, hogy megerősítse a két hete kialakult fordulós jelzést, ugyanis tegnap egy úgynevezett „follow through” jelzés érkezett meg, ami megerősíti a korábban adott fordulós jelzést. Ennek kritériumai i) 1%-nál nagyobb emelkedés, ii) teljesítse felül az indexet, iii) a fordulós napot követően 4-7 napon belül alakul ki, illetve iv) átlagot meghaladó forgalom. Sajnos az utolsó nem jött össze a nyári hétfő miatti alacsony kereskedésben, de ettől függetlenül hiszünk az emelkedés folytatódásában.

Újabb lökés az amerikai hozamoknak

Nem kímélték tegnap sem a vezető technológiai részvényeket a befektetők az USA-ban, a Nasdaq újabb 1% feletti esést mutatott. Ezzel tovább tart a profitrealizálás a technológiai szektorban, amit előző héten még a Facebook és a Twitter, illetve azelőtt a Netflix gyenge negyedéves számai indítottak el. Érdemes azonban résen lenni, ugyanis a befektetők egyelőre a vízzel együtt a gyereket is kiöntik, a remek számokat publikáló Alphabet és Amazon is a piaccal együtt korrigált az elmúlt napokban. A tegnapi napot a Nasdaq végül 1,4%-os mínusszal zárta, az S&P500 és a Dow 0,6%-kal esett.


A kiválóan muzsikáló amerikai gazdaság ellenére a válság óta nem látott mértékben bocsáthat ki állampapírokat az USA az idei második félévben a pénzügyminisztérium friss becslése szerint. 2018 harmadik negyedévében 329 milliárd dollárnyi új kibocsátás jöhet, ami jóval az áprilisi 273 milliárd dolláros becslés felett van. Ezt a negyedik negyedévben további 440 milliárd dollárral fejelhetik meg. Az USA által támasztott erős kínálat a második félévben további felhajtó erőt jelenthet az amerikai hozamokra nézve, amik a hírek publikálását követően minimális emelkedést mutattak.

Csak finomhangolt a japán jegybank

Vegyesen teljesítettek az ázsiai indexek. A Nikkei és a Shanghai index stagnált, a Hang Seng pedig 0,5%-ot csökkent.


A japán jegybank tartotta a 10 éves hozamok 0%-os célját, aminek hatására 10 bázispontról 6 bázispontra csökkent a kötvények hozama. Bár a hozamcélon nem változtattak, de a korábbinál nagyobb elmozdulásokat engednek majd felfelé és lefelé is a 10 éves hozamokban.


Az ETF vásárlási programot a korábbi spekulációknak megfelelően átalakították és nagyobb arányban fogják a szélesebb piacot követő Topix indexet követni, annak érdekében, hogy csökkentsék a vásárlások piactorzító hatását. Illetve nagyobb átjárhatóság lesz a REIT és ETF vásárlások között annak érdekében, hogy a jegybank rugalmasabban tudjon a piachoz alkalmazkodni.


A japán jegybank lefelé módosította inflációs célját, a 2018-as költségvetési évre a korábbi 1,3% helyett 1,1%-os inflációt várnak, 2019-re pedig 1,5%-ra csökkentették a korábbi 1,8%-os várakozásukat. A csökkentett inflációs kilátások és a finomhangolt program összességében azt mutatja, hogy még sokáig maradhat a rendkívül laza japán jegybanki politika.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a pozitív, míg az európaiak a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben