Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tombol a nyár

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. július 30.   08:59

Erste kommentár Kitört az igazi nyár, ami a hőmérő higanyszálán és a strandokon is látható. És hatása a tőzsdéken is érződik, hiszen igazi uborkaszezonra ébredtünk ma. A hét második...

Erste kommentár

Kitört az igazi nyár, ami a hőmérő higanyszálán és a strandokon is látható. És hatása a tőzsdéken is érződik, hiszen igazi uborkaszezonra ébredtünk ma.


A hét második felére azonban már érdemes most felkészülni, hiszen csütörtökön a Richter, pénteken pedig a MOL teszi közzé második negyedéves gyorsjelentését. Mindegyikben lesz mit figyelni az árgus szemű befektetőknek. A Richternél a fő tényező, hogy a Vraylar remek amerikai értékesítése milyen mértékben képes kompenzálni a kieső Esmya bevételt, illetve, hogy a rendkívül volatilis, alapvetően gyengülő feltörekvő piaci devizák hogyan hatottak a pénzügyi eredményre.


A MOL-nál a fő kérdés, hogy az emelkedő olajárakból mennyire tudott profitálni a kitermelési és kutatási tevékenység. Illetve, hogy a fogyasztói szolgáltatások milyen mértékű növekedést tudtak elérni. Mindenesetre az előjelek pozitívak.


A hír és eseménynélküliség hatására ma gyenge forgalomra számítunk, de a technikai kép a BUX és a DAX esetében is pozitív, így az emelkedés folytatódására számítunk.

Izgalmas jelentések várhatók a hét első felében az USA-ból

Csökkenéssel zárták a vezető amerikai indexek a pénteki napot, azt követően, hogy vegyes gyorsjelentések láttak napvilágot még csütörtökön piaczárás után, illetve pénteken piacnyitás előtt. A Dow 0,3%-kal, az S&P500 0,7%-kal, a Nasdaq 1,5%-kal esett.


A nagy szórást mutató múlt heti jelentéseket követően a mai napon a Caterpillar számaival folytatódik a jelentési szezon, holnap pedig kiderül, hogy merre billen a mérleg nyelve a FAANG kvintett esetén. A Facebook és a Netflix csalódást keltő jelentését az Amazon és a Google (Alphabet) kompenzálni tudták, így eddig 2:2 az állás. Ezzel holnap piaczárás után az Apple-re jut a végső döntés. Szerdán pedig már a Tesla teszi közzé második negyedéves gyorsjelentését, talán kiderül, hogy valóban reális-e az, hogy a második félévben már profitábilis lesz a cég, illetve hogy nem kell-e már idén addicionális forrást bevonnia.


A gyorsjelentések mellett makro fronton sem fogunk unatkozni, ugyanis szerdán ér véget a Fed kétnapos kamatdöntő ülése, ahol még nem vár kamatemelést a piac. Ezt követően pénteken a szokásos munkaerőpiaci adatok érkeznek.


A várt felett alakult a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexe pénteken, miután 97,9 pont lett a várt és az előző havi 97,1 ponttal szemben. Az erős fogyasztói bizalom alátámasztja, amit a pénteki amerikai GDP adatban láthattunk, miszerint továbbra is rendkívül erős a belső fogyasztás.

Nem múlik a nyomás a japán jegybankon

Ismét visszatértek az eladók az ázsiai piacokra. A Shanghai index 0,2%-ot, a Nikkei 0,7%-ot, a Hang Seng pedig 0,8%-ot csökkent.


A piaci szereplők továbbra is arra spekulálnak, hogy a japán jegybank holnapi kamatdöntő ülésén változtatni fog ultra-laza monetáris politikáján. Emiatt folyamatosan próbálják feljebb tolni a 10 éves japán államkötvények hozamát, amit a jegybank aukciókkal igyekszik visszaszorítani. Ennek keretében ma újabb korlátlan mennyiségű 5-10 éves állampapírra tett vételi ajánlatott a jegybank. Hasonló akció volt pénteken is.


A japán Nikkei értesülései szerint a japán jegybank holnap változtathat ETF vásárlási programján és a Nikkei követő papírokról a szélesebb részvénypiaci kört lefedő Topix indexet követő ETF-ekre válthat át. Egy ilyen változtatás a Nikkei legnagyobb komponenseire lenne negatív hatással, például a Softbank árfolyamára.


Júniusban a japán kiskereskedelmi forgalom a várt 1,7% helyett 1,8%-kal bővült a tavalyi évhez képest.


Mark Mobius ismert feltörekvő piaci befektető szerint Kínában még további esések jöhetnek, hiszen számos negatívum érinti a kínai tőzsdét, például a magas eladósodottság és a kereskedelmi háború. Mobius általában rendkívül optimistán szokott nyilatkozni a feltörekvő piacokról, köztük Kínáról is, így mostani nyilatkozata mindenképpen szokatlannak tekinthető.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a negatív tartományban volt ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben