Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

9.00% Erste Group Protect Multi US Oil 2018-2019

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2018. július 27.   15:48

A termék mögöttes termékeit 3 olajipari cég alkotja, melyek közös vonása, hogy mindegyik palaolaj termeléssel foglalkozik és az egyik legígéretesebb ilyen mezőn, a Permianon folytatják tevékenységüket. A részvények iparáguk elitjébe tartoznak, a Pioneer Natural Resources például az egyik legalacsonyabb költséggel üzemel, a Diamondback pedig a legnyereségesebbek közé tartozik.

Apache:

  • Az Apache Corporation egy független az Egyesült Államokban bejegyzett energetikai cég. A vállalat szénhidrogén kutatással és termeléssel foglalkozik és tevékenysége kiterjed a világ minden részére.
  • Az Apache jelenleg 1,2 milliárd hordóegyenértékes bizonyított készlettel rendelkezik három országban: az Egyesült Államokban, Egyiptomban és az Egyesült Királyságban. Az Egyesült Államokon belül a cég a Mexikói-öbölben, a Permian mezőn és oklahomai Anadarko mezőn tevékenykedik. A társaság bizonyított készleteinek 70%-a és termelésének 55%-a az USA szárazföldi részén található.
  • A legnagyobb növekedési lehetőség Egyiptomban van, ahol az Apache 5,6 millió hektár területen kutat 25 koncesszióban. Az Északi-tenger jelenti 15%-át a termelésnek és 10%-át a bizonyított készleteknek.
  • A 2014-2016-os időszak jelentős változást hozott a vállalat életében, mivel az Apache az iparághoz hasonlóan drasztikus költségvágásba és eszközeladásba kezdett. Az emelkedő olajáraknak és a kisebb költségeknek köszönhetően a vállalat 2017-ben ismét nyereséget lett: 5,8 milliárd dollár bevétel mellett 92 millió dollár nettó nyereséget sikerült kimutatni úgy, hogy 2015-2016-ban még masszívan veszteséges volt.
  • A vállalat részvényeit 10 elemző vételre, 13 tartásra, és 9 eladásra javasolja.
  • 12 hónapos konszenzusos célár: 47,88 dollár
  • https://www.bloomberg.com/quote/APA:US
  • Az Apache fő külső kockázata a szénhidrogén (kőolaj és földgáz) árak alakulása főleg az Egyesült Államokban. Fontos még a devizakitettség, mivel a gyenge dollár negatívan hat az árrésekre. Komoly működési kockázatot jelent az egyiptomi és az amerikai kutatás, mivel mindkét országban számos kutatófúrást és szeizmikai vizsgálatot végez a cég. Egyiptomnál külön ki kell emelni a politikai, illetve mindhárom országban a szabályozási kockázatot.

 

Pioneer Natural Resources:

  • A Pioneer Natural Resources egy független, Egyesült Államokban működő energetikai vállalat, a Permian palaolajmező vezető vállalat.
  • A cég szénhidrogén kutatással és termeléssel foglalkozik kizárólag az Egyesült Államokban.
  • A társaság két geográfiai területre koncentrál: Nyugat-Texas és a Sziklás hegység déli része. A vállalat 725 millió hordó egyenértékes bizonyított készlettel rendelkezik. A készletek túlnyomó része a nyugat-texasi Permian mezőn található, ahol a társaság közel 10.000 termelő kutat birtokol, ebből jelenleg évente 85 millió hordó kőolajat termel.
  • A vállalat az alacsony olaj és gázárak miatt 2015-2016-ban nettó szinten veszteséges volt. A költség racionalizálás és hatékonyságjavulása, valamint a szénhidrogénárak emelkedése miatt 2017-re azonban közel 360 millió dollárra ugrott a nettó nyereség, az árbevétel pedig 5,37 milliárd dollár volt.
  • A Pioneer Natural Resources az egyik legalacsonyabb költséggel üzemelő olajkitermelő a Permian mezőn, ahol sikerült jelentősen, 50 dollár alá csökkenteni a hordónkénti kitermelési költséget a kőolaj kitermelésen. A vállalat sikere a kiváló mezőportfolió mellett a magas hatékonyság és költségkontrol.
  • A vállalat részvényeit 36 elemző vételre, 6 tartásra javasolja, miközben sem ajánlja eladásra
  • 12 hónapos konszenzusos célár: 245,69 dollár
  • https://www.bloomberg.com/quote/PXD:US
  • A fő kockázat mindenképpen a szénhidrogén árak alakulása. Emellett változhat a palaolaj termelés szabályozása, különös tekintettel a környezetvédelemre. Az utóbb időszakban az infrastruktúra hiánya fékezi a terület növekedését, ami szűk kapacitást jelent a kitermelt kőolaj és földgáz elszállításában.

 

Diamondback Energy:

  • A Diamondback Energy egy energetikai cég az Egyesült Államokban. A társaság tevékenysége a nem konvencionális szénhidrogén termelésre és kutatásra irányul elsősorban a nyugat-texasi Permian mezőn.
  • A vállalat jelenleg 207 ezer hektáron kutat és termel, összesen 4.200 telephelyen. A Diamondback Energy 2018-ban 40%-kal, 110-116 ezer hordó egyenértékesre szeretné növelni napi termelését, ami az első negyedévben napi 102,6 ezer hordó egyenértékes volt.
  • A társaság az alacsony költségeknek köszönhetően 2015 és 2016-ban is nyereséges volt, a magasabb szénhidrogénárak pedig 2017-ben rekordnyereséget hoztak: 1,212 milliárd dollár mellett 509 millió dollár volt a nettó nyereség, igaz ez részben egy mező eladásából származó rendkívüli bevételnek is köszönhető.
  • A Diamondback az iparágon belül a legmagasabb egy hordóegyenértékesre jutó nyereséget érte el az idei első negyedévben.
  • A vállalat részvényeit 34 elemző vételre, 3 tartásra javasolja, miközben egy sem ajánlja eladásra
  • 12 hónapos konszenzusos célár: 164,61 dollár
  • https://www.bloomberg.com/quote/FANG:US
  • A fő kockázat hasonlóan más, nem-konvencionális termelőhöz, részben a működéshez, részben a külső környezethez köthető. Az előbbi a sikeres fúrásokat és repesztéseket, valamint a környezetvédelmi és költségkockázatokat takarja, az utóbbiban pedig a szénhidrogén árak találhatóak meg elsősorban. Az elmúlt hónapokban a Permian mező növekedését jelentősen befolyásolja az infrastruktúra (vezetékek, tárolókapacitás, hajókikötők) elégtelen volta, ami miatt a szektor a kapacitásai alatt tud csak nőni.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben