Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tűzszünetet kötött Juncker Amerikával

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. július 26.   10:10

EKB kamatdöntő ülés lesz ma A CAC40 0,1%-ot, a FTSE100 0,7%-ot, a DAX pedig 0,9%-ot csökkent tegnap. Nem voltak nagy várakozások a Juncker-Trump találkozó sikerét illetően, ennek ellenére mégis sikerült eredményeket...

EKB kamatdöntő ülés lesz ma

A CAC40 0,1%-ot, a FTSE100 0,7%-ot, a DAX pedig 0,9%-ot csökkent tegnap.


Nem voltak nagy várakozások a Juncker-Trump találkozó sikerét illetően, ennek ellenére mégis sikerült eredményeket felmutatniuk a kétórás találkozót követően. Az EU megígérte, hogy növeli gáz (LNG) és szójabab-importját, míg az iparcikkek esetében a teljes vámmentesség felé törekednek. Vagyis a nagy elvi megállapodások mellett néhány termék tekintetében konkrét megállapodások is születtek, melyek gyors eredményt hozhatnak. Egyelőre az autókra tervezett vámot sem vetik ki az amerikaiak, így fellégezhetnek az európai autógyártók, sőt még az acél és alumíniumvámok is újratárgyalásra kerülhetnek. Ami a legfontosabb, hogy a fenyegetéseket követően sikerült ismét tárgyalóasztalhoz ülniük.


Ma tartja kamatdöntő ülését az EKB. Jelentős bejelentés, ahogy a kamatok megváltoztatása sem várható. A jegybank már bejelentette, hogy az eszközvásárlást év végén befejezik és csak jövő szeptember környékén jöhet a kamatemelés, miközben a piaci konszenzus szerint a jegybanki kommunikáció is csak jövő márciusban változhat meg jelentősen.


A beszerzési menedzser index adatokhoz hasonlóan tegnap a német IFO index is pozitív meglepetést okozott, a vártnál kisebb mértékben romlott az üzleti hangulat megítélése.


Mégsem idén, hanem csak jövőre kerülhet sor a Trump-Putyin találkozóra Amerikában.

Az emelkedő olajár dobta meg a Total profitját

A Total profitja 44%-kal emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest. Ennek egyik oka az emelkedő olajár, a másik pedig a növekvő kitermelés. Az adózott eredmény 3,55 milliárd dollár lett, enyhén elmaradva a 3,6 milliárd dolláros profitvárakozástól. A kedvező iparági környezet miatt a Total idén már másodszor emelte meg kitermelési előrejelzését, így összesen 7%-os növekedésre számítanak, ami a profitra is kedvező hatást gyakorolhat majd. A második negyedévben napi 2,72 millió hordó kőolaj egyenértékes szénhidrogént termeltek, ami már így is rekordnak számított.

Gyenge negyedévet vár a Daimler

A második negyedévben a Daimler árbevétel és eredmény tekintetében is visszaesett a tavalyi évhez képest. Mindössze 40,76 milliárd eurós árbevételt ért el a társaság a vár 42,53 milliárd dollárral szemben. Ennek oka a bevezetett vámok, amik a kínai értékesítést sújtják és az alacsonyabb értékesítési árak, melyek hatására a profit marzs a korábbi 10%-ról 8,4%-ra csökkent. A következő két negyedévre szintén gyenge teljesítményt vár a Daimler, részben a vámok hatása miatt, részben pedig az európai piacon elhúzódó engedélyeztetések miatt, ami késéseket okozhat az értékesítés során. Erre korábban például már a Volkswagen is felhívta a figyelmet. A korábbi kommunikációval összhangban enyhe EBIT csökkenésre számítanak 2018-ban a tavalyi évhez képest.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben