Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó zsaru, rossz zsaru

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. július 23.   09:10

Erste kommentár Egy nappal azt követően, hogy Donald Trump kritizálta a Fed-et az alapkamat túlzottan gyors emelése és az erős dollár miatt, az USA pénzügyminisztere, Steven Mnuchin menetrend szerint igyekezett a piacok...

Erste kommentár

Egy nappal azt követően, hogy Donald Trump kritizálta a Fed-et az alapkamat túlzottan gyors emelése és az erős dollár miatt, az USA pénzügyminisztere, Steven Mnuchin menetrend szerint igyekezett a piacok segítségére sietni. A hétvége folyamán azt nyilatkozta, hogy Trump teljes mértékben támogatja a Fed függetlenségét, és a kormány nem szándékozik beavatkozni a devizapiaci folyamatokba. Mindezt a Trumppal való személyes találkozójára való hivatkozással mondta. A hírekre kisebb erősödést mutat a dollár a hét kezdetén.


A részvénypiacokon eközben továbbra sem körvonalazódik fordulat, az európai piacok továbbra is gyengeség jeleit mutatják, míg amerikai társaik továbbra is jól tartják magukat. Ennek megfelelően kisebb csökkenéssel kezdheti a hetet mind a DAX, mind a BUX index.

Ismét nyugtat a pénzügyminiszter, folytatódnak a gyorsjelentések

Érdemi elmozdulás nélkül zárták a pénteki kereskedést a vezető amerikai indexek. A Dow stagnált, a Nasdaq és az S&P500 0,1%-kal kerültek lejjebb.


Ismét magyarázkodni kényszerült Steven Mnuchin, az USA pénzügyminisztere a hétvégi G-20 csúcson, miután Donald Trump egy nappal korábban éles bírálattal illette a Fed-et. Mnuchin szerint a kormány nem akar beavatkozni sem a Fed dolgába, sem a devizapiaci folyamatokba.


A héten még magasabb sebességi fokozatba kapcsol a jelentési szezon az USA-ban. Többek között a nagy technológiai cégek teszik közzé negyedéves számaikat. Ma az Alphabet, szerdán a Facebook, csütörtökön az Amazon és az Intel is jelent.


Emellett makroadatok terén is izgalmas hétnek nézünk elébe, ugyanis pénteken érkezik a második negyedéves amerikai GDP adat, ami az adóreformoktól fűtve rég nem látott kedvező értéket mutathat.

Közbelépett a japán jegybank

Vegyesen teljesítettek az ázsiai piacok. A Nikkei 1,4%-ot zuhant, miközben a Hang Seng 0,2%-ot, a Shanghai index pedig 0,7%-ot emelkedett.


A 10 éves japán hozamok hirtelen 9 bázispontra ugrottak, így a japán jegybank szükségét érezte a beavatkozásnak, annak érdekében, hogy céljának megfelelően 0% körül fixálja a hozamokat. Ennek érdekében február óta először korlátlan mennyiségű 10 éves japán államkötvény megvételére tett ajánlatot, azonban tényleges ügyletkötésre ezúttal sem került sor. A hozamok arra a spekulációra emelkedtek, hogy a jegybank esetleg változtathat monetáris politikáján és megemelheti a 10 éves hozamok fixálásának szintjét.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a főbb határidős piacokon ma reggel, egyedül a Dow volt pluszban.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben