Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új csúcson a Nasdaq

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. július 18.   09:12

Erste kommentár Kereskedelmi háború, recessziós félelmek, gyenge Netflix eredmény ide vagy oda, a Nasdaq új csúcsra szaladt a tegnapi kereskedésben. A jövő héten elkezdődhetnek az unió és az USA közötti...

Erste kommentár

Kereskedelmi háború, recessziós félelmek, gyenge Netflix eredmény ide vagy oda, a Nasdaq új csúcsra szaladt a tegnapi kereskedésben. A jövő héten elkezdődhetnek az unió és az USA közötti tárgyalások a gépjárművek vámmentességéről. Eddig az EU 10 százalékos vámot vetett ki az amerikai személygépkocsikra, amelyet most nullára vinne le, arra a fenyegetésre, hogy az USA nulláról 20 százalékra emelné a vámot. Mindeközben Jerome Powell Fed elnök a szenátusi meghallgatásán megerősítette, hogy a gazdaság jó állapotban van, és folytatni kell a fokozatos kamatemeléseket. Erre nagyot erősödött a dollár és esett az arany, amely áttörte az 1.240 dolláros támaszt, és elindult a következő támaszzóna felé, amely 1.200 dollár környékén van. A gyorsjelentések is jók lettek, amelyre a Johnson&Johnson reagált jól 3,5 százalékos emelkedéssel, a Netflix pedig a kezdeti 10 százalék fölötti zuhanást ledolgozva 5,2 százalékos mínuszban zárt.


Itthon elesett a Richter erős támasza 4.780 forintnál. Innen két út lehet. Ma visszamegy a szint fölé fals letörést képezve, s ezzel egy emelkedés veszi kezdetét, amelyre a fundamentumok erős okot szolgáltatnának. A másik, hogy megerősíti a tegnapi letörést, és akkor a következő erősebb támaszig, 4.000 forint környékéig esik. Vagyis sorsdöntő nap a mai, azután, hogy valószínűleg a korábban megfigyelt nagyobb eladó két nappal ezelőtt visszatért a részvény piacára. Az OTP esetében nem történt tragédia a tegnapi csökkenéssel, de érdemes figyelni a 9.800 forint körüli támaszszintet. Mindeközben a DAX elrugaszkodott a 30 napos mozgóátlagról, hogy megcélozza a 200 naposat. Összességében a jobb piaci hangulatban a mai napon mind a DAX, mind a BUX index esetében emelkedésre számítunk.

Megerősítette a Fed amit eddig is tudtunk

A technológiai szektor vezetésével emelkedett Amerika. A Dow 0,2%-ot, az S&P 0,4%-ot, a Nasdaq pedig 0,6%-ot emelkedett tegnap.


Jerome Powell tegnapi szenátusi meghallgatásán ismételten megerősítette a Fed azon véleményét, amit már eddig is ismertünk, így ennek nem is volt komolyabb piacmozgató hatása. A jegybankelnök szerint az amerikai gazdaság erős, a növekedés tovább fog folytatódni, miközben az infláció tartósan 2% körül alakulhat. Ezzel összhangban a legjobb, amit a Fed tehet, ha tovább folytatja a megkezdett kamatemeléseket. Ez megfelel a piaci várakozásoknak is, ami az idei évre további 2 kamatemelést áraz. A jegybankelnök szerint a legnagyobb kockázatot a protekcionista kereskedelempolitika felerősödése jelentheti.


3,9 milliárd dollárért a Boeing építheti az új amerikai Air Force One-t, melynek 2024 végére kell szolgálatba állnia. Korábban már lehetett tudni, hogy az amerikai cég szállíthatja az új elnöki légi járművet is, azonban a vételár enyhén meglepő, hiszen korábban Trump pazarlásnak nevezte, hogy 4 milliárd dollárért akartak új elnöki gépet vásárolni a Boeingtől, de úgy tűnik végül 4 milliárd alatt egy picivel mégis sikerült megállapodniuk.


Kezdődik az amerikai gyorsjelentési szezon második felvonása. Eddig a bankok dominálták a jelentési szezont, a következő 1-2 hétben viszont főként technológiai cégek teszik majd közzé számaikat.

Megszületett a szabadkereskedelmi megállapodás az EU és Japán között

Pozitív hangulat jellemezte az ázsiai kereskedést is. Bár a Hang Seng stagnált, de a Shanghai index 0,3%-ot, a Nikkei pedig 0,6%-ot emelkedett.


Megszületett a szabadkereskedelmi megállapodás az EU és Japán között, amely gyakorlatilag teljesen lebontja a két térség közti vámokat. A parlamenti jóváhagyásokat követően várhatóan 2019-ben lép életbe a megállapodás, melynek keretében Japán eltörli többek között a borra és a sajtra kivetett adókat, míg az EU jelentősen csökkenti a japán autókra kivetett vámot. Japán és az EU között eddig is rendkívül alacsonyak voltak a vámok, így a mostani megállapodásnak a gyakorlati hasznon túl talán nagyobb a szimbolikus jelentősége miközben Trump éppen protekcionista politikát folytat.


Az USDCNY árfolyam ma átlépte a 6,7-es szintet és egyelőre nem látható annak jele, hogy ez ellen a kínai jegybank nagyon igyekezne bármit is tenni. Korábban többször jelentek meg olyan kommentárok, hogy ezen a szinten már interveniálni fog a kínai jegybank.


A Bloomberg adatai szerint már 109 kínai cég jelentett be részvény visszavásárlási programot összesen 2.000 milliárd dollár értékben. Azonban úgy tűnik, hogy ezek sem képesek hatékonyan megtámasztani a részvény árfolyamokat.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben