Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nyár közepe

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. július 16.   08:55

Erste kommentár Egyre inkább érződik a nyár közepi hangulat. Japán a tengert ünnepli a mai napon, s így zárva volt a börze. Alapvetően kicsit korrekciós a hangulat a pénteki emelkedést követően. Például a...

Erste kommentár

Egyre inkább érződik a nyár közepi hangulat. Japán a tengert ünnepli a mai napon, s így zárva volt a börze. Alapvetően kicsit korrekciós a hangulat a pénteki emelkedést követően. Például a DAX megérkezett a 20 és a 30 napos mozgóátlag közé, így nem is olyan meglepő, hogy az index lefordul a 30 naposról, és esetleg pattog kicsit a két mozgóátlag között, hogy aztán remélhetőleg emelkedéssel folytassa a mozgást a későbbiekben. A BUX is hasonló feladattal küzd, így nagyon hasonló mozgás várható tőle. A mai napon mind a BUX, mind a DAX esetében valamiféle lecsorgást várunk.

Trump-Putyin találkozó

Visszafogott emelkedést mutattak pénteken az amerikai indexek. A Nasdaq stagnált, az S&P 0,1%-ot, a Dow 0,4%-ot emelkedett.


Ma Helsinkiben találkozik Putyin és Trump. És bár Trump kimondottan bizakodó és könnyű találkozóra készül, azonban van néhány kényes téma, ami mellett nem mehetnek el szó nélkül. Ilyen például Szíria vagy éppen Ukrajna helyzete. A találkozón a két elnök 90 perces megbeszélést folytat, melyen rajtuk kívül csak tolmácsaik fognak részt venni, ami miatt többen is támadták Trumpot. Az eseményt sajtókonferencia zárja le.


Visszacsúszott a michigani bizalmi index. A péntek délután megjelent adat szerint az index a korábbi 98,2 pontról 97,1 pontra esett vissza.


A Morgan Stanley infrastruktúrával foglalkozó üzletága 1,53 milliárd euróért, részvényenként 53 euróért vételi ajánlatot tett a német VTG részvényeire, mely egy vasúti logisztikával foglalkozó társaság. A Morgan Stanley már eddig is 29%-ot birtokolt a cégben. Az ajánlott árfolyam 10%-os prémiumot jelent a pénteki záró értékhez képest. A Kühne AG már jelezte, hogy értékesíti 20%-os részesedését a Morgan Stanleynek.


A New York Times szerint a héten, de akár már ma is bejelenthetik a Goldman új vezérigazgatóját, aki David Solomon lehet, a bank jelenlegi COO-ja.

A várakozásokkal összhangban lassult a kínai növekedés

Csökkenés jellemezte az ázsiai piacokat. A Hang Seng 0,4%-ot, a Shanghai index 0,8%-ot csökkent. A japán tőzsde nemzeti ünnep miatt zárva tartott ma, a tenger napját ünnepelték.


A második negyedévben a kínai GDP növekedése a vártnak megfelelően 6,8%-ról 6,7%-ra lassult, ami 2016 óta a leglassabb növekedést jelenti, de az első félévet tekintve még így is 6,8% a növekedési ütem.


Vegyesek lettek a júniusi kínai adatok, a kiskereskedelmi forgalom a várakozás fölött, 9%-kal bővült a tavalyi év azonos időszakához képest, viszont az ipari termelés csak 6,0%-os növekedést tudott felmutatni a korábbi 6,8%-os növekedéshez képest, a visszaesésben valószínűleg szerepet játszott a kereskedelmi háború okozta bizonytalanság is.


Médiaértesülések szerint Shinzo Abe augusztus végén jelentheti be, hogy ismét elindul a párt vezetői tisztségéért. A hivatalos bejelentés korábbra volt várható, azonban jelenleg a Japánt sújtó áradásokat követő kárelhárításon dolgozik, így jelöltségének bejelentése egyelőre várat magára.


Meg nem erősített információk szerint az Airbus 29 milliárd dolláros megrendelést nyerhet el ázsiai légitársaságoktól, melyek a flotta bővítésén dolgoznak. 23 milliárd dolláros megrendelést kaphatnak az AirAsia Grouptól és további 6 milliárd dolláros megrendelést egy tajvani légitársaságtól.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív, az európaiak a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben