Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

3 százalék fölött az infláció

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. július 10.   09:31

Erste kommentár Ma reggel a vártnak megfelelően 3,1 százalékra emelkedő júniusi inflációs adatot láthattunk. Ilyen magas az infláció 2013 eleje óta nem volt. Mindeközben a maginfláció maradt a korábbi 2,4...

Erste kommentár

Ma reggel a vártnak megfelelően 3,1 százalékra emelkedő júniusi inflációs adatot láthattunk. Ilyen magas az infláció 2013 eleje óta nem volt. Mindeközben a maginfláció maradt a korábbi 2,4 százalékon, ami nem meglepő, hiszen az emelkedés elsősorban az üzemanyagáraknak köszönhető. Így júliusban 3 százalék fölött maradhat az érték, hogy aztán ősszel kicsit a célérték alá csökkenjen3 százalék körüli éves zárással. A gyengébb forintnak is köszönhetően jövőre már inkább 3 százalék körül oszcillálhat az érték, ami különben a jegybank célja. Így egyelőre beavatkozásra sem számítunk a jegybank részéről.


Tegnap relatíve nagyot esett a Richter. Úgy tűnik, hogy míg a gyengülő forint pozitív hatása nem érvényesült a részvényárban, addig az erősödés inkább lépésre késztette a piaci szereplőket. Ez valószínűleg az FDA döntés előtti félelemnek illetve az Allergan Esmya értékesítési előrejelzés várakozás esetleges csökkentésének tudható be.


A mai napon valószínűleg egy tipikus nyári kereskedési napot láthatunk majd oldalazó mozgással a DAX és a BUX esetében is.

Jól kezdte a hetet Amerika

Komolyabb emelkedéssel indították a hetet a vezető amerikai indexek, a Dow 1,3%-kal, az S&P500 és a Nasdaq 0,9%-kal került feljebb. Ezúttal a pénzügyi szektor (2,3%) vezette az emelkedést, amit az ipari cégek (1,8%) követtek. Elképzelhető, hogy a jelentési szezon előtt short zárásoknak lehettünk tanúi. A kérdés az, hogy vajon a jelentések ezúttal meghozzák-e a vevőket. A Pepsi mai, piacnyitás előtt gyorsjelentéséből már próbálhatunk következtetni erre.


Brett Kavanaugh-t nevezné ki Donald Trump az USA új legfelsőbb bírájává, aki relatíve konzervatív értékeket képvisel a többi potenciális jelölthöz képest. A döntést már csak az Amerikai Kongresszusnak kell jóváhagynia.


Hat hónapja nem látott mértékben növekedett az amerikai fogyasztói hitelek állománya, ami 24,6 milliárd dolláros növekménynek felel meg. Ez arra enged következtetni, hogy továbbra is magabiztosak pénzügyi helyzetüket illetően az amerikai fogyasztók, akik pedig a GDP-növekedés hajtómotorjai a tengerentúlon.

Kereskedelmi megállapodásokat írt alá Kína és Németország

Többnyire ma is folytatódott az emelkedés az ázsiai piacokon. A Nikkei 1,1%-ot, a Hang Seng 0,2%-ot emelkedett, a Shanghai index viszont 0,4%-ot csökkent.


Németország és Kína 20 milliárd eurós kereskedelmi megállapodásokat írt alá, mely egyúttal jelzésértékkel is bírt az egyre protekcionistább amerikai kereskedelmi politika felé. A megállapodásban számos nagy német multinacionális vállalat részt vett, többek között a BASF, a BMW, a Siemens és a Volkswagen is. A megállapodás részeként a német bankok hozzáférést kapnak a kínai pénzügyi szektorhoz, illetve arról is megállapodás született, hogy az egyik, meg nem nevezett német autógyártó növelni fogja részesedését a kínai vegyes vállalatban.


A nyersanyagárak emelkedése miatt 4,7%-ra ugrott a kínai termelői árindex júniusban a korábbi 4,1%-ról a várt 4,5% helyett. Ennek ellenére az inflációban nem volt tapasztalható jelentős megugrás, a piaci várakozásokkal összhangban 1,9% lett.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel, egyedül az FTSE volt minimális mínuszban.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben