Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Indul a gyorsjelentési szezon

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. július 9.   09:32

Erste kommentár A héten élesbe fordul az amerikai gyorsjelentési szezon. Ugyan eddig már 18 cég jelentett az S&P500 index tagjai közül, de holnap a Pepsi, a hét vége felé pedig 3 nagybank, a JP Morgan, a Citi és a Wells Fargo...

Erste kommentár

A héten élesbe fordul az amerikai gyorsjelentési szezon. Ugyan eddig már 18 cég jelentett az S&P500 index tagjai közül, de holnap a Pepsi, a hét vége felé pedig 3 nagybank, a JP Morgan, a Citi és a Wells Fargo teszi közzé az eredményét. Az eddig jelentett cégek profitja egyébként 30 százalékkal emelkedett, és az egész negyedévre is 310 százalékos bővülést vár a piac a Bloomberg adatai szerint (FactSet: 25 százalék). Ráadásul a viselkedés jó volt, hiszen a jó eredményekre (6 százalék felülmúlás) általában pozitív árfolyam reakciót láthattunk, amely alól a technológiai szektor volt kivétel. A Pepsi 4, a két nagybank több mint 20, a Wells Fargo szintén 4-5 százalékkal növelhette az egy részvényre jutó eredményét az elmúlt negyedév során. A DAX komponensek közül az első jelentő az SAP lesz július 19-én, a jelenlegi várakozások szerint 4 százalékos profitbővüléssel. Ugyanakkor a DAX esetében jelentős bővülést vár a piac.


Egy szó mint száz, nagy valószínűséggel jó szezonunk lehet, és a részvények is várhatóan inkább pozitívan reagálhatnak az elmúlt időszak gyengélkedéseit követően. A mai napion a nem csak a kezdés, de szerintünk a zárás is a pozitív tartományban lehet mind a DAX, mind a BUX index esetében.

Kereskedelmi háborús félelmek közepette indul a jelentési szezon

Megtartották pénteken a kereskedés első óráiban összegyűjtött pluszokat a vezető amerikai indexek. A Dow 0,4%-kal, az S&P500 0,9%-kal, a Nasdaq 1,3%-kal emelkedett.


A héten továbbra is az USA és Kína közti kereskedelmi háborúskodás lehet a befektetők figyelmének középpontjában, azonban emellett már a gyorsjelentések is előtérbe kerülnek. Holnap a Pepsi jelent piacnyitás előtt, csütörtökön a Delta Air Lines, majd pénteken őket követik a nagy bankok: J.P. Morgan, Wells Fargo és a Citigroup. Emellett szerdán Trump NATO csúcson való részvételét lesz érdemes figyelni.

Nem kezdte jól tőzsdei pályafutását a Xiaomi

Emelkedésbe kapcsoltak az ázsiai piacok. A Nikkei 1,1%-ot, a Hang Seng 1,6%-ot, a Shanghai index 1,9%-ot emelkedett. Az optimizmus fő oka, hogy a hétvégén nem eszkalálódott tovább az Amerikával vívott kereskedelmi háború.


A Xiaomi részvények 17 hongkongi dolláros áron kerültek tőzsdére, a mai kereskedésben viszont már csak 16 HKD-t kellett adni a részvényekért cserébe. Már a kibocsátási folyamat sem úgy ment, mint tervezték, a társaságnak nem sikerült elérnie az eredetileg megcélzott kapitalizációt. Azonban még így is vannak olyan hangok, hogy túl magas étékeltségen adták el a céget. A Xiaomi egyébként éppen most valósít meg egy stratégiai fordulatot, és már nem csak hardvergyártó szeretne lenni, de az Apple mintájára szolgáltató vállalattá kíván válni.


A várt 9 milliárd dolláros csökkenés helyett 1,5 milliárd dollárral még nőtt is a kínai devizatartalék, ami most 3.112 milliárd dolláron áll.


A Japán nyugati részét sújtó rendkívül erős hétvégi esőzésekben 90-en veszítették életüket. Hiroshima és Okayama térségében továbbra sem sikerült az áram- és a vízellátást helyreállítani, így ezen a területen számos vállalat nem tudta újraindítani a termelést.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben