Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - szeptember 12-én tart sajtótájékoztatót az Apple

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. szeptember 5.   08:42

Még egy napot kell aludnunk ahhoz, hogy megtudjuk az EKB milyen terveket dédelget a kebelén, ha egyáltalán megtudjuk. Mindenesetre a piac nagy várakozásokkal tekint a holnapi jegybank ülés elé. Egyrészt a 0,75%-os alapkamat 25 bázispontos csökkentését várják az elemzők, s a piac a perifériás államok megmentésével kapcsolatban is vár valamiféle bejelentést. Ugyanakkor...

Még egy napot kell aludnunk ahhoz, hogy megtudjuk az EKB milyen terveket dédelget a kebelén, ha egyáltalán megtudjuk. Mindenesetre a piac nagy várakozásokkal tekint a holnapi jegybank ülés elé. Egyrészt a 0,75%-os alapkamat 25 bázispontos csökkentését várják az elemzők, s a piac a perifériás államok megmentésével kapcsolatban is vár valamiféle bejelentést. Ugyanakkor megrémisztette a befektetőket, hogy az amerikai ipari beszerzési menedzser index értéke 50 pont alá csökkent. Nem is annyira az USA-ban (stimulust várnak a piaci szereplők), hanem inkább a Távol-Keleten. Úgy tűnik ez a negatív hangulat ragályos, s Európára és az USA-ra is visszahat. A félelem különben csak részben vonatkozik az USA-ra, a befektetők Kínától (a lassuló gazdaságtól) is félnek, hiszen a ma megjelent kínai szolgáltatóipari beszerzési menedzser index is csökkent. Vagyis továbbra is lassulás látható mindenütt. Így a magyar piac, amely a napvégi nagy hajrának köszönhetően a 200 napos mozgóátlag fölé került, szintén inkább az eladói nyomást szemlélheti ma. Viszont az elmúlt napok teljesítményének, na meg annak köszönhetően, hogy a 200 napos fölött vagyunk, csak kismértékű csökkenést, inkább oldalazást várunk ma.
Piaci áttekintés
- A kezdeti csökkenés után az Apple bejelentése fordította meg a piacokat
- Korrigált az olaj, az 1.700 dolláros szinttel küzd az arany
- Kismértékű elmozdulás a forint piacán
- Folytatódott a lejtmenet a Távol-Keleten
- Oldalazásra számítunk ma a tőzsdén

Kereskedjen USA részvényekkel!

A NetBrokerben amerikai papírokat is elérhet, akár tőkeáttétellel!

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- A vártnál gyengébb makroadatok következtében eséssel indult a hosszú hétvége utáni első kereskedési nap a tengerentúlon, majd a nap második felében erőre kaptak a piacok, de a Nasdaq kivételével a negatív oldalon zárták a kereskedést (Dow -0,42%, Nasdaq 0,26%, S&P -0,12%).
- Az Apple bejelentésének örültek meg napközben a piacok, a vállalat közölte, hogy jövő hét szerdán (szeptember 12-én) sajtótájékoztatót tart. A befektetők arra számítanak, hogy a vállalat bemutatja az új iPhone készüléket.
- Az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzser index augusztusban rosszabb lett a várakozásoknál. Az elemzők arra számítottak, hogy 49,8 pontról 50 pontra emelkedik a mutató, ezzel szemben 49,6 pontra csökkent.
- Az építőipari kiadások is rosszabbak lettek az előzetes értékeknél, a júliusi 0,4% után stagnálást vártak az elemzők, ezzel szemben -0,9%-os csökkenést láthattunk.
- A teljes gépjármű értékesítési adatok a vártnál jobbak lettek augusztusban, 14,2 millió helyett 14,46 millió. A belföldi gépjármű értékesítés 11,03 millió helyett 11,54 millió lett.
- A piacok a jegybankokban bíznak, az EKB csütörtökön, a Fed pedig jövő héten ülésezik, amit a piacok fokozottan várnak.
Olaj, arany
- Lepattant a 200 napos mozgóátlagról a kőolaj és korrigált a tegnapi kereskedésben. Napközben 97,4 dolláron is járt a kurzus (közel egy dollárral a 200 napos mozgóátlag felett), de napközben lefordult, és a 20 napos mozgóátlagig zuhant (95,2 dollár), ami 1,2%-os csökkenést jelent. Jelenleg a 20 és a 200 napos mozgóátlag közé szorult be az árfolyam.
- Minimális 0,3%-os emelkedéssel 1.695 dollárra emelkedett az arany kurzusa a tegnapi kereskedésben, továbbra is küzd az 1.700 dolláros szinttel a nemesfém. A reggeli órákban stagnált az árfolyam.
Devizák
- A forint piacán nem volt jelentős elmozdulás a tegnapi kereskedés során. Az árfolyam a nyitó 284,42-ről 284,19-re változott zárásra, vagyis a forint kismértékű emelkedést tudott felmutatni. A tegnapi kötvénykibocsátás során a három hónapos diszkont állampapírok hozama 6,68%-ra csökkent.
- A dollár a vegyes amerikai makroadatok ellenére is erősödni tudott az euróval szemben, ennek eredményeként az árfolyam a nyitó 1,2593-ról 1,2566-ra változott a kereskedés végére. Nem segítette az eurót, hogy Spanyolország ismételten a munkanélküliség emelkedéséről számoltak be.
Távol-Kelet
- Az összes jelentős ázsiai tőzsdeindex veszített az értékéből ma reggel. A Nikkei 0,97%-kal, a Hang Seng 1,53%-kal, míg a Shanghai index 0,29%-kal került lejjebb nyitó értékéhez képest.
- Ausztráliában ma reggel publikálták a második negyedéves GDP adatot, amely év/év alapon a vártnak megfelelően 3,7%-kal növekedett, ugyanakkor negyedév/negyedév alapon a várt 0,7% helyett csak 0,6%-os növekedés volt megfigyelhető.
Határidős piacok
- A határidős piacok többsége enyhe mínuszban tartózkodik ma reggel.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Ellenséges felvásárlást kísérel meg az UniCredit a Commerzbank-kal szemben

Az olasz UniCredit Bank megszerezte a német Commerzbank 9 százalékát, és nagyon úgy tűnik, hogy többségi tulajdonos szeretne lenni. Ennek viszont...

Élelmiszerár-sok(k)
AGRÁR SAROK

Élelmiszerár-sok(k)

Statisztikákkal ugyan nehéz alátámasztani, de nincs olyan, akinek ne lenne ismerőse, aki a határokon túli boltokba jár vásárolni. Pláne nincs...

2024. szeptember 16.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben