Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az olaszok elrontották az üzleti bizalmat is

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. június 13.   09:49

Nagyot zuhant a ZEW index Alig mozdultak az európai börzék. A DAX stagnált, a FTSE100 és a CAC40 0,4%-ot csökkent, míg az olasz és a spanyol tőzsdeindex enyhén emelkedett. A vártnál is nagyobbat zuhant a német...

Nagyot zuhant a ZEW index

Alig mozdultak az európai börzék. A DAX stagnált, a FTSE100 és a CAC40 0,4%-ot csökkent, míg az olasz és a spanyol tőzsdeindex enyhén emelkedett.


A vártnál is nagyobbat zuhant a német és az európai ZEW index, mely az üzleti bizalmat méri. Ennek oka, hogy a felmérés április 30. és május 14. között zajlott, amikor komoly bizonytalanságot okozott az olasz kormányalakítás. Bár a mostani adat rendkívül gyengén fest, azonban elképzelhető a gyors felpattanás, hiszen az olasz bizonytalanság már múlóban van.


Franciaországban az eddigi 0%-ról 0,25%-ra emelik a bankok számára kötelező anti-ciklikus tőke puffert. Ezzel gazdasági élénkülés esetén fékezik a bank kockázatvállalását és hitelezési aktivitását és puffert képeznek a gazdasági visszaesés idejére.


A brit kormány várakozása szerint októberre sikerül tető alá hozniuk a Brexitről szóló teljes körű megállapodást az EU-val. Az Egyesült Királyság várhatóan 2019. március 29-én távozik az EU-ból és ezt követi egy kétéves átmeneti periódus.

A Deutsche Bank spekulációnak tartja a Commerzbankkal való egyesülést

A Deutsche Bank vezérigazgatója szerint a határokon átívelő konszolidációnak lenne értelme az európai bankszektorban. Ezzel egyúttal cáfolta is a Commerzbankkal való esetleges egyesülés lehetőségét, mely időről-időre felbukkan a médiában. Múlt héten a Bloombergen jelentek meg a két bank egyesüléséről szóló spekulációk.

Estek a BMW eladásai

A BMW csoport globális eladásai 2,1%-kal 204 ezer gépkocsira estek, ezen belül a BMW márka eladásai 1,8%-kal 174 ezer gépkocsira csökkentek. A BMW eladásai év/év alapon 10%-kal estek vissza Kínában, ami márka-specifikus jelenség, hiszen a Mercedes eladásai 12%-kal, a Volkswagen csoporthoz tartozó Audi eladásai pedig közel 8%-kal emelkedtek.

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben