Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Áll a bál

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. június 11.   09:42

Erste kommentár Trump megint hozta a formáját. Azon, amit a kanadai elnök mondott a sajtótájékoztatón (nevezetesen vámok kivetését válaszul az amerikai intézkedésekre) Trump állítólag...

Erste kommentár

Trump megint hozta a formáját. Azon, amit a kanadai elnök mondott a sajtótájékoztatón (nevezetesen vámok kivetését válaszul az amerikai intézkedésekre) Trump állítólag úgy megsértődött, hogy a G7 zárónyilatkozatát végül mégsem fogadta el. Erre a németek megerősítették a zárónyilatkozat melletti kiállásukat. Trudeau pedig csak olyat mondott, ami egyébként már zárt ajtók mögött is elhangzott, azaz az amerikai elnöknek nem kellett volna meglepődnie a beszéden. Egy szó mint száz, a feszültség nem csökkent, de a piac is valami hasonlóra számított, így a csetepaténak nincs igazán hatása a részvénypiacokra.


Pénteken a nagy esés ellenére a BUX továbbra is a nyakvonal fölött maradt, így továbbra is optimisták lehetünk. A mai napon a BUX és a DAX esetében is megmaradhat valamiféle emelkedés a nap végéig.  

G7: Trump hozta a formáját

Enyhe emelkedéssel búcsúztatták a vezető amerikai indexek az előző hetet. Az S&P500 és a Dow 0,3%-kal, a Nasdaq 0,1%-kal került feljebb.


A várakozásoknak megfelelően Donald Trump kereskedelmi politikája állt a G7-ek pénteken kezdődött csúcstalálkozójának középpontjában. Sokáig úgy tűnt, hogy bizonyos kérdéskörökben sikerül megállapodni és közös nyilatkozatot aláírni. Nem sokkal a nyilatkozat aláírása előtt azonban az idő előtt Szingapúrba távozó Donald Trump arra utasította az amerikai delegációt, hogy ne írja alá a nyilatkozatot. Mindezt azzal indokolta, hogy a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau elfogadhatatlan vádakkal illette őt, egyenesen hamisnak nevezte az állításait. Trump a héten sem fog unatkozni, ugyanis holnap kerül sor a Kim Dzsongunnal való történelmi találkozásra.


Közel 1%-ot estek az Apple részvényei a pénteki amerikai kereskedésben azt követően, hogy újabb félelmek merültek fel az okostelefon-értékesítések kapcsán. A Nikkei értesülései szerint a vállalat értesítette beszállítóit, hogy az előző évinél 20%-kal kevesebb alkatrészt rendel a 2018-as év második felére az iPhone 8, iPhone 8 Plus és az iPhone X készülékekhez. Az új modellek gyártását azonban idén már előbb elrendelte a vállalat, miután tavaly az iPhone X-et a vártnál jóval később sikerült piacra dobni.


Megint csorbát szenvedett a Facebook már amúgy is komolyan megtépázott hírneve a felhasználói adatok kezelésével kapcsolatban. A Wall Street Journal tényfeltáró cikkét követően pénteken a vállalat beismerte, hogy azt követően is szolgáltattak ki adatokat harmadik fél részére, hogy a vállalatvezetők azt állították, hogy a cég ezt betiltotta.

Javában zajlanak az amerikai és észak-koreai találkozó előkészületei

Vegyes teljesítményt nyújtottak az ázsiai piacok. A Shanghai index 0,8%-ot csökkent, míg a Hang Seng 0,3%-ot, a Nikkei pedig 0,5%-ot emelkedett.


Magyar idő szerint holnap hajnalban kerül sor Szingapúrban a Trump és Kim Dzsongun közti találkozóra. A találkozó legfontosabb témája az észak-koreai atomfegyverek leszerelése lesz. Trump gyors és hatékony egyeztetést ígért. Tegnap már mindkét fél megérkezett Szingapúrba.


Májusban a vártnak megfelelően 1,8%-on stagnált a kínai infláció.


Áprilisban szárnyaltak a japán gépipari megrendelések. Év/év alapon 9,6% volt a növekedés a várt 3,8%-kal szemben.

Határidős piacok

A Dow pluszban, az S&P és a Nasdaq mínuszban volt ma reggel. Az európai határidős piacok pozitív hangulatban voltak, egyedül az FTSE MIB volt mínuszos.

OTP és MTel saját részvény tranzakció

Az OTP június 7-én 149.000 darab saját részvényt vásárolt 10.511 forintos átlagáron, június 8-án pedig 78.686 darabot adott át javadalmazási politikája keretében munkavállalóinak.  


A Magyar Telekom 35.000 saját részvényt vett 427 forintos áron június 7-én.

Változások a Waberer’s igazgatóságában

Robert Knorr, a fő részvényes képviselője lemond az igazgatóság elnöki pozíciójáról, de továbbra is az igazgatóság tagja marad. Helyettét Gerard Van Kesteren veszi át, aki 15 éven keresztül (2014-ig) a Kühne+Nagel CFO-ja volt.


Stefan Delacher, aki függetlenként volt jelen, elhagyja az igazgatóságot és értelemszerűen lemond alelnöki pozíciójáról is. Helyét a fő részvényes képviselőjeként Csanád Dániel veszi át.


A változások jóváhagyására a cég augusztus végére összehívja a részvényeseket. A részleteket később teszik közzé.


A lépés következtében az IT két operatív (CEO és CFO), két fő részvényesi képviselőből és két független IT tagból fog állni a korábbi három helyett. Ellentételezésként az elnöki pozíciót ezentúl független IT tag tölti be. Így a fő részvényes növeli befolyását az IT-ben, ami azt sugallja, hogy hosszabb távon kíván fő részvényes maradni, mint azt korábban gondolta.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben