Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megerősítették

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. június 7.   09:29

Erste kommentár Peter Praet, az EKB igazgatóságának tagja és főközgazdásza tegnap megerősítette a pletykát. A jövő hét csütörtöki ülésen az EKB-nak döntenie kell a mennyiségi lazítás,...

Erste kommentár

Peter Praet, az EKB igazgatóságának tagja és főközgazdásza tegnap megerősítette a pletykát. A jövő hét csütörtöki ülésen az EKB-nak döntenie kell a mennyiségi lazítás, az eszközvásárlási program kivezetéséről. Azt is elmondta, hogy inflációs jeleket lát az európai gazdaságban, és megcsappant annak az esélye, hogy komolyabb meghosszabbítása legyen a programnak, amely a jelenlegi tervek szerint szeptemberig tart. Így a német hosszú hozam újra elkezdett erőteljesebben emelkedni és ma reggelre visszatért a 0,5 százalék fölé.


Mindeközben a Nasdaq újabb csúcsra tört, s most az S&P500 és a Dow Jones is fölzárkózott hozzá, sőt meg is előzte a technológiai szektort az emelkedésben. Igaz, nagyon lemaradók, hiszen a két utóbbi index még messze van a korábbi történelmi csúcsoktól. A DAX index az erősödő euró ellenére tudott emelkedni, s a mai napon is folytathatja ezt a mozgást. A BUX index megmaradt a korábbi váll-fej alakzat nyakvonala fölött, ami pozitív. Innen folytathatja az emelkedést.

Jó formában a tengerentúli részvényindexek

Fontosabb hírek nélkül, ráadásul a hosszú hozamok emelkedésével karöltve tudtak tegnap fontos szinteket áttörni az amerikai részvényindexek, ami alapvetően pozitív jel a folytatás szempontjából. Mind az S&P500, mind a Dow a májusi lokális csúcsaik fölé ugrottak, ezzel március közepe óta nem látott szinteket értek el. Tegnap a régóta relatív gyengeséget mutató bankszektor részvényeit is megvették, ami nagyban hozzájárult az S&P500 0,9%-os és a Dow 1,4%-os emelkedéséhez. Emellett az ipari szektor is jól teljesített, a Boeing árfolyama új történelmi csúcsra ugrott. A technológiai szektor ezúttal is tovább emelkedett, ami a Nasdaq 0,7%-os emelkedésében mutatkozott meg.


Közel 10%-kal emelkedtek tegnap a Tesla részvényei miután Elon Musk tegnap a részvényeseknek azt mondta, hogy a hónap végére nagy valószínűséggel sikerül elérni a heti 5.000 darabos célt Ezzel együtt pedig már az idei harmadik negyedévben profitábilis és cash flow pozitív lehet a cég, ami több elemző előrejelzésére is rácáfolna.

4 év után először emeltek kamatot Indiában

Továbbra is jó formában vannak az ázsiai részvényindexek, a Nikkei 0,9%-kal, a Hang Seng 0,7%-kal emelkedik a mai napon. A Shanghai index ezúttal lefelé lóg ki a sorból 0,1%-os csökkenéssel.


Tegnap az indiai jegybank monetáris tanácsa egyhangúlag úgy döntött, hogy 25 bázisponttal 6,25%-ra emeli az alapkamatot. A lépés mögött a feltörekvő piaci devizákra nehezedő egységes nyomás mellett a nemrégiben 4,6%-ra ugró infláció is áll, ami már jóval a 4%-os jegybanki cél felett van. Az idei éves 7,4%-os GDP-növekedési előrejelzését változatlanul hagyta a jegybank, de az inflációs előrejelzését kisebb mértékben emelte. A jegybank szerint a jelenlegi kamatszint semlegesnek mondható.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Saját részvényt vett az OTP és az MTel

Az OTP 151.000 darab részvényt vett 10.270 forintos átlagáron június 6-án, a Magyar Telekom újabb 200.000 darabot 424 forinton június 5-én.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben